Szyba przednia/różnice EU-UK /koszty

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez lofiks » 30 paź 2012, 19:12

witam

a ja mam mazde 6 kombi 2004 rok. 2.0 diesel.. trzasnela mi przednia szyba kupilem jakis zamiennik – nawet nie wiem jakiej firmy

oznaczenie mi nic nie mowi
(laminadet
m848
as1 dot 459
e1
3r001566)

... pracuje w Saint-Gobain Sekurit więc gwarantuje ze nikt nie produkuje szyby pod katem gietkosci auta.. sa owszem normy ktore nalezy spelniac – narzucone przez odbiorcow szyb ale czy szyba z pilkingtona czy z sekuritu...jeden pies.. roznica w cenie i w podejsciu pracownika do wykonywania swego obowiazku – bubel moze sie trafic w kazdej firmie i nie zalezy od gietkosci auta ale od tego czy szyba nie ma mikroodpryskow ktorych nikt nie zauwazyl w procesie... natomiast moj problem polega na tym iz...

wymienilem szybe i nie pasuje mi lusterko...uchwyt na nowej szybie jest wiekszy niz na orygionalnej...pytanie czemu tak jest..i jakie lusterko moze pasowac??

czyzby auto w wersji japonskiej a szyba europejskim zamiennikiem jest i recepta bedzie lusterko od madzi 6 zlozonej w europie???
ewentualnie od jakich aut jeszcze moga pasowac lusterka/????
lofiks

Postprzez dobrzyn22 » 30 paź 2012, 22:44

lofiks napisał(a): narzucone przez odbiorcow szyb ale czy szyba z pilkingtona czy z sekuritu...jeden pies..

wymienilem szybe i nie pasuje mi lusterko...

a widzisz...może jednak nie "jeden pies"... <co?>
racuje w Saint-Gobain Sekurit

wybacz, ale kto jak kto, ale Ty powinieneś lepiej "ogarniać" ten temat w takim razie od "przeciętnych użytkowników"... <ok>
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez lofiks » 31 paź 2012, 08:32

niekoniecznie.. pisalem o wlasciwosciach szyby a nie tym ze uchwyty ktore sa montowane u nas pasuja lub nie..skoro dostajemy uchwyt do zamontowania do danego modelu – to widocznie taki jest dobry..a jakie uchwyty montuja inny producenci??? nie wiem...na logike wydaje sie ze pownni montowac jednakowe..jak widac tak nie jest
lofiks