Mazda Xedos 6 CA KF '94 2,0 V6 – Kacpero – do zamknięcia
Na pewno? Bo ja zdjęcia widze...
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Sory za błąd, siedziałem na innym kompie i mi ich nie wczytało. Przepraszam za zamieszanie.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
d15b2
Znalazłem jeszcze troche materiału z oklejania drzwi.... tak wiec poprosiłem przyszłą teściową o komplecik
Tylko ze właśnie..... na ręcznym bardzo mi sie podoba ale średnio na lewarku biegów... jak myślicie pasuje czy lepiej na lewara dac czarny materiał?

d15b2
Dzisiaj z rana odebrałem paczuszke w której były alu ramki
wiec od razu do roboty. Rozkręcam, rozkręcam, wyciągam licznik a tu moim oczom ukazuje sie taki obrazek:

ładny syf ktoś miał wczesniej. kilka wizytówek, zapałki, pieniądze – dokładnie 2,40 zł, ulotka z pizzeri i cukier z mc ;] No nic.... posprzątałem
Mając licznik na wierzchu zmieniłem tez oświetlenie na białe. Czerwone lampki które oświetlały nogi kierowcy i pasażera zmieniłem na białe oraz oświetlenie na podsufitce tez na biało. Pare fotek:

Do zakonczenia wnętrza pozostało mi już tylko zrobic coś z fotelem kierowcy i jedną częscią kanapy... Zastanawiam sie nad wymianą kompletu na alcantare albo welur. Ale z tym juz sie nie śpiesze. Inne rzeczy mają priorytet i przede wszystkim nie kosztują az tyle co ten komplet
Aha... jeszcze podsufitka... Ale co do niej juz mam pewnien pomysł.... ;]

ładny syf ktoś miał wczesniej. kilka wizytówek, zapałki, pieniądze – dokładnie 2,40 zł, ulotka z pizzeri i cukier z mc ;] No nic.... posprzątałem
Mając licznik na wierzchu zmieniłem tez oświetlenie na białe. Czerwone lampki które oświetlały nogi kierowcy i pasażera zmieniłem na białe oraz oświetlenie na podsufitce tez na biało. Pare fotek:

Do zakonczenia wnętrza pozostało mi już tylko zrobic coś z fotelem kierowcy i jedną częscią kanapy... Zastanawiam sie nad wymianą kompletu na alcantare albo welur. Ale z tym juz sie nie śpiesze. Inne rzeczy mają priorytet i przede wszystkim nie kosztują az tyle co ten komplet
d15b2
To są diody punktowe, takie mam założone w BA, na allegro można znaleźć ze światłem rozproszonym, wyglądają jak normalne żarówki a oświetlają cały licznik, ale i tak wygląd zmieniły alu
Też zakładałem do X9 jak i do BA 

]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
KiRi napisał(a):Na żywo licznik też jest tak punktowo podświetlony, czy to tylko w aparacie tak wygląda? Sprawia wrażenie jakbyś użył zwykłych diód, które nie rozpraszają dobrze światła...
Aparat w telefonie ;/ na żywo cały licznik świeci równomiernie
d15b2
A takie cuś dzisiaj dostała moja Madzia:

No cóż.... Przyznaje ze dzwięk jest piękny ale zaszokowało mnie ze aż tak głośno jest. W poprzednim samochodzie miałem tak głosno dopiero po wyjeciu środkowego, zmiany kata na strumienice i podobnej końcówce jak ta w madzi, tylko ze lekko mniejszej. Narazie mi sie podoba wiec będe na tym jezdził. Stary tłumik jeszcze ok, wiec zawsze mozna go ponownie wspawac
Aż sie boję reakcji dziewczyny

No cóż.... Przyznaje ze dzwięk jest piękny ale zaszokowało mnie ze aż tak głośno jest. W poprzednim samochodzie miałem tak głosno dopiero po wyjeciu środkowego, zmiany kata na strumienice i podobnej końcówce jak ta w madzi, tylko ze lekko mniejszej. Narazie mi sie podoba wiec będe na tym jezdził. Stary tłumik jeszcze ok, wiec zawsze mozna go ponownie wspawac
d15b2
Kacpero napisał(a):A takie cuś dzisiaj dostała moja Madzia:
A ja bym wolał zostać ori tłumik i stożek założyć
Ho ho ho.... Dawno tu nie zaglądąłem, ale zapewniam ze auto dalej jezdzi
co nowego.... Niewiele... Zmienione fotele i kanapa. Teraz jest alcantara i jest super. Początkowo myślałem o obszyciu na nowo podartych elementów, ale z alcantary jestem o wiele bardziej zadowolony. Co jeszcze robiłem przez ten czas.... hmmm.... zmieniłem przednie głośniki na JVC (ogolnie chce poskładac cały zestaw audio z JVC) oraz wygłuszyłem przednie drzwi pianką. Tłumik koncowy mam tak przerobiony ze moge samodzielnie w kazdej chwili przełożyc z głosnego na oryginalny wiec pozytywnie
co jeszcze... z tyłu zmienione zaciski hamulcowe, oryginał Xedosa, bo moje już nadawały sie na złom (popękały bolce), tarcze oraz klocki. Teraz w planie jest sterownik centralki na pilota oraz ksenony, pozniej tarcze i klocki z przodu a następnie raczej biore sie za rdze na nadkolach.... miałem chrapke na alusy, ale niestety, co z ładnych alu jak rdza na nadkolu. Dzisiaj juz nie wrzucę fotek, ale na dniach zrobię jakąs sesje
Pozdrawiam 
d15b2
Potwory 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
ładne fele, jedne z ładniejszych jakie widziałem w xedach, koniecznie gleba 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Miałem problem ze zdjęciami, ale juz ogarnięte. Aktualizacja fotek w pierwszym poscie 
d15b2
Kilka fotek Xeda z dzisiejszego spota (11.11.2013) 
(zdjęcia robione przez Barthek)

Mazda 3 Razzora w tle

Częśc ekipy

(zdjęcia robione przez Barthek)

Mazda 3 Razzora w tle

Częśc ekipy

d15b2
Pięknie się prezentuje
ale żeby nie było zbyt super to widać, że maska pokrzywiona 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
No masz.... na spocie tez to wypatrzyli ;]
d15b2
Temat do zamknięcia. W dniu dzisiejszym Xedos został sprzedany. Pozdrawiam Wszystkich 
d15b2