ravo napisał(a):Tak, ale przykro mi dalej to za mało, zauważ nawet po wpisach w swoim projekcie ( ilość ). Mam nadzieje, że nie chodzi tutaj o jakieś obrażanie się na klub, po prostu nie każdy może mieć auto w tym dziale. Barthez obiecał stworzenie regulaminu który przedyskutujemy wspólnie ale dalej się nie pojawił więc na tą chwilę decyduję subiektywna ocena.
Zgłoś swoje auto do tego działu!
ravo napisał(a): Barthez obiecał stworzenie regulaminu który przedyskutujemy wspólnie
Barthez napisał(a):regulamin nie powstał z prostego powodu...
powstał wątek w sprawie tego działu na forum funkcyjnym gdzie w dyskusji wzięły udział 3 osoby... (ja, Ty i Bartg) O ile Bartek proponował zmiany to Ty postawiłeś veto.
O ile pamiętam temat później był przeniesiony do wglądu przez klubowiczów gdzie już nikt nic nie odpisał...
(widocznie wśród klubowiczów nie ma osób zainteresowanych tuningiem)
następnie temat wyparował
Więc do czego pisać regulamin? skoro głównym kryterium decydującym do przyjęciu do projektów jest Twoje zdanie. Proponowałem również pomoc przy posprzątaniu wątków aby usunąć wpisy nic nie wnoszące do tematu typu: ach, och, zuper, zaje8iście itp które wydłużają temat do kilkudziesięciu stron – też się na to nie zgodziłeś
w tym momencie regulamin wygląda następująco:
Pkt 1 Ravo decyduje o przyjęciu projektu do działu
Pkt 2 W razie wątpliwości – patrz pkt 1
Skoro osoby funkcyjne i klubowicze nie są zainteresowani tuningiem to może właśnie w dziale tuningu zrobić temat odnośnie formy działu projekty – niech wypowiedzą się najbardziej zainteresowani
Wojtek napisał(a):ravo napisał(a):Masz bardzo ładne autko, widać jak bardzo zadbane ale ten dział jest przeznaczony tylko dla aut mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie.
trzymam za slowo...
i juz wskazywalem wczesniej auto, ktore powinno sie tutaj znalezc...![]()
ale wtedy powiedziales, ze modyfikacje optyczne ciebie nie interesuja... i...
nie sa wystarczajacym argumentem, aby auto zawitalo do projektow...
wiec jak to wyglada na dzien dzisiejszy?
ravo napisał(a):ravo napisał(a):Tak, ale przykro mi dalej to za mało, zauważ nawet po wpisach w swoim projekcie ( ilość ). Mam nadzieje, że nie chodzi tutaj o jakieś obrażanie się na klub, po prostu nie każdy może mieć auto w tym dziale. Barthez obiecał stworzenie regulaminu który przedyskutujemy wspólnie ale dalej się nie pojawił więc na tą chwilę decyduję subiektywna ocena.
czyli tak samo...

(nie mam tutaj oczywiscie mojego auta na mysli... jakby co... )
a stwierdzenie:
"tylko dla aut mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie"
jest zdaniem PUSTYM i wedlug autora nie majacym zadnego znaczenia... no moze majace znaczenie... nalezy wykreslic z w/w zdania pewne elementy...

"tylko dla aut mocno zmodyfikowanych
gratuluje podejscia merytorycznego...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Szyna napisał(a):Panowie mamy odpowiedni dział do takich rozmów![]()
kto ma to ma...

...chodzi mi o wyrazane zdania uzasadniajace przyjecie auta lub odrzucenie wniosku
wypisuje sie zdania, ktore zacytowalem, ale ich sie nie stosuje przy ocenie "projektow zglaszanych"
co wykazalem w poprzednim swoim poscie
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):Barthez napisał(a):
regulamin nie powstał z prostego powodu...
powstał wątek w sprawie tego działu na forum funkcyjnym gdzie w dyskusji wzięły udział 3 osoby... (ja, Ty i Bartg) O ile Bartek proponował zmiany to Ty postawiłeś veto.
O ile pamiętam temat później był przeniesiony do wglądu przez klubowiczów gdzie już nikt nic nie odpisał...
(widocznie wśród klubowiczów nie ma osób zainteresowanych tuningiem)
następnie temat wyparował
Więc do czego pisać regulamin? skoro głównym kryterium decydującym do przyjęciu do projektów jest Twoje zdanie . Proponowałem również pomoc przy posprzątaniu wątków aby usunąć wpisy nic nie wnoszące do tematu typu: ach, och, zuper, zaje8iście itp które wydłużają temat do kilkudziesięciu stron – też się na to nie zgodziłeś
w tym momencie regulamin wygląda następująco:
Pkt 1 Ravo decyduje o przyjęciu projektu do działu
Pkt 2 W razie wątpliwości – patrz pkt 1
Skoro osoby funkcyjne i klubowicze nie są zainteresowani tuningiem to może właśnie w dziale tuningu zrobić temat odnośnie formy działu projekty – niech wypowiedzą się najbardziej zainteresowani
Jest to stek bzdur
no dobrze... zostawmy to do odpowiedniego dzialu...
mi chodzilo dokladnie o Twoje zdanie, ktore zacytowalem wczesniej...
oto one:
i jezeli to Ty oceniasz zglaszane auta... to wybacz, ale samo nasuwa sie wniosek, ze piszesz co innego, a decydujesz co innego...
dokladniej (jak pewnie pamietasz) chodzi mi o to konkretne auto...
Dopisano Wt, 9 paź 2012, 20:37:
lecz jezeli nadal nie kwalifikuje sie, to prosze Cie, nakresl:
jak powinno wygladac auto zmodyfikowane optycznie, ktore by sie kwalifikowalo do dzialu projekty
wtedy bedzie jasnosc na czym opierasz swoje decyzje
i mozna bedzie traktowac to jako wyznacznik dla przyszlych projektow...
mi chodzilo dokladnie o Twoje zdanie, ktore zacytowalem wczesniej...
oto one:
ravo napisał(a):Masz bardzo ładne autko, widać jak bardzo zadbane ale ten dział jest przeznaczony tylko dla aut mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie.
i jezeli to Ty oceniasz zglaszane auta... to wybacz, ale samo nasuwa sie wniosek, ze piszesz co innego, a decydujesz co innego...
dokladniej (jak pewnie pamietasz) chodzi mi o to konkretne auto...
Dopisano Wt, 9 paź 2012, 20:37:
lecz jezeli nadal nie kwalifikuje sie, to prosze Cie, nakresl:
jak powinno wygladac auto zmodyfikowane optycznie, ktore by sie kwalifikowalo do dzialu projekty
wtedy bedzie jasnosc na czym opierasz swoje decyzje

i mozna bedzie traktowac to jako wyznacznik dla przyszlych projektow...
Arkana , Renault , Mii
ravo napisał(a):więc na tą chwilę decyduję subiektywna ocena.
Bardzo mi przykro, przeczytałem cały wątek i widzę ile serca i pracy nie mówiąc o kasie zostało włożone w ten samochodzik ale patrząc na te zdjęcia.

czy takie plany
karol napisał(a):– Zamontowanie LED-ow ala NEON pod spodem auta ( tzw AGRO TUNING )
lub np Xenony.
Mam po prostu inne zdanie co powinno tu trafić.
a nie lepiej każdą kandydaturę oceniać jak to się robi z kandydatem na klubowicza? niech projekt sam się obroni, potem głosowanie i już wiemy czy klub chce oglądać go w tym dziale czy nie. Najważniejsze żeby projekty się podobały dla większości osób w klubie a nie jednej czy dwóm osobom bo to trochę nie obiektywne. Nawet określenie ścisłych reguł nie jest dobre bo nie da się określić co będzie się podobać a co nie.
To bardzo dobry pomysł, chyba najbardziej sprawiedliwy. Fajnie jak by w odpowiednim dziale czyli w dziale klubowiczów, podać propozycję regulaminu.
Tak pół żartem pół serio, moje zdanie wyraża mój podpis a dokładnie ten z dopiskiem JKM.
Tak pół żartem pół serio, moje zdanie wyraża mój podpis a dokładnie ten z dopiskiem JKM.
ravo napisał(a):Mam po prostu inne zdanie co powinno tu trafić.
okresliles sie jasno... i dobitnie...
a teraz popatrz jakie auta znajduja sie w Twoich Projektach... i (nie urazajac nikogo) wedlug Twoich kryteriow, to powinno tutaj zostac.. moze z kilka sztuk...
Neonixos666 napisał(a):a nie lepiej każdą kandydaturę oceniać jak to się robi z kandydatem na klubowicza? niech projekt sam się obroni, potem głosowanie i już wiemy czy klub chce oglądać go w tym dziale czy nie. Najważniejsze żeby projekty się podobały dla większości osób w klubie a nie jednej czy dwóm osobom bo to trochę nie obiektywne. Nawet określenie ścisłych reguł nie jest dobre bo nie da się określić co będzie się podobać a co nie.
hm... brzmi niezle...
ps.
gdybym mial auto takie jak wymagasz, czyli...
"mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie" (cokolwiek slowo mocno oznacza),
to chyba juz bym nie chcial byc reprezentantem takiego dzialu...
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):Twoich Projektach
Wojtek napisał(a):wedlug Twoich kryteriow, to powinno tutaj zostac.. moze z kilka sztuk...
tak własnie uważam, ale jak pisałem, mam nadzieję że ktoś w końcu jasno nakreśli zasady i zajmie się tym działem. Chętnego brak.
Ravo ja Cię rozumiem że ten dział powinien zachowywać odpowiedni poziom i między innymi masz rację i myślę że to do tego dążysz ale trzeba wyważyć jakie samochody są propozycjami do tego działu. Są auta mocno przerobione i doinwestowane jak np auto Pita i te auto jest na najwyższym poziomie w tym dziale ale niestety trzeba poziom dostosować do tego jakie auta mamy w klubie oczywiście trzeba poprzeczkę podnosić aby była motywacja do pracy ale niestety powiedźmy sobie szczerze że nie mamy aut mega przerobionych.
ravo napisał(a):tak własnie uważam, ale jak pisałem, mam nadzieję że ktoś w końcu jasno nakreśli zasady i zajmie się tym działem.
no to moze zrobic weryfikacje juz istniejacych projektow wedlug zasady, ze watek/projekt ma sie sam obronic...
a nastepnie przeprowadzac weryfikacje nowych wnioskow?
ps. pomysl
Neonixos666 napisał(a):nie lepiej każdą kandydaturę oceniać jak to się robi z kandydatem na klubowicza?
jest prawie doskonaly... nalezy tylko zastanowic sie nad "kolezkowym" podejsciem do glosowania...
ale to mozna obejsc ustawiajac odpowiednio wysoko poprzeczke (prog) kwalifikujacy do projektow
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):no to moze zrobic weryfikacje juz istniejacych projektow wedlug zasady, ze watek/projekt ma sie sam obronic...
a nastepnie przeprowadzac weryfikacje nowych wnioskow?
tak racja, lepiej nawet przyjąć nowych a potem przeprowadzić weryfikację
Tak jak wyżej wspomniano nie da się jednoznacznie określić które auto tu powinno trafić a które nie. Uważam że każde powinno być rozpatrywane indywidualnie, również uważam że część aut nie powinna tu się znajdować bo jak dla mnie są to ładne seryjne auta (nie obrażając nikogo ma się rozumieć
)
Wojtek uparłeś się z tą 6. Z całym szacunkiem dla właściciela za wkład włożony w budowę auta ale mi to auto trochę przypomina czasy jak kilka lat wstecz wszyscy na forum się śmiali z golfów i kalibr bo miały tony spojlerów i ławki na bagażniku. Bez urazy ale dla mnie ta 6 to jest coś podobnego w dużo lepszym wydaniu ale dalej, żeby doprecyzować chodzi mi o fakt że auto jest stylizowane na dużo szybsze niż jest rzeczywiście, a kropką nad i była maska z wylotami niczym z EVO, no proszę Cię powiedz mi jakie to ma zastosowanie? Uważam że auto dużo lepiej by wyglądało w bardziej seryjnym "opakowaniu".
Podsumowując zgadzam się z Ravo co do faktu, że to auto nie bardzo pasuje do tego działu (pomimo włożonej pracy), ale również uważam że np. auto Kris_Wro by się łapało bo jest zrobione kompleksowo i wygląd nadąża za osiągami.
Wojtek uparłeś się z tą 6. Z całym szacunkiem dla właściciela za wkład włożony w budowę auta ale mi to auto trochę przypomina czasy jak kilka lat wstecz wszyscy na forum się śmiali z golfów i kalibr bo miały tony spojlerów i ławki na bagażniku. Bez urazy ale dla mnie ta 6 to jest coś podobnego w dużo lepszym wydaniu ale dalej, żeby doprecyzować chodzi mi o fakt że auto jest stylizowane na dużo szybsze niż jest rzeczywiście, a kropką nad i była maska z wylotami niczym z EVO, no proszę Cię powiedz mi jakie to ma zastosowanie? Uważam że auto dużo lepiej by wyglądało w bardziej seryjnym "opakowaniu".
Podsumowując zgadzam się z Ravo co do faktu, że to auto nie bardzo pasuje do tego działu (pomimo włożonej pracy), ale również uważam że np. auto Kris_Wro by się łapało bo jest zrobione kompleksowo i wygląd nadąża za osiągami.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
wujass napisał(a):...tekkenfan bez obrazy ale Twoje felgi tesh są nie za ciekawe
ale na pewno nie powodują, że auto wygląda na szybsze niż jest

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Zatrzymajmy się na chwilę i ustalmy fakty oraz dalsze działania, zanim klucze i maty szklane zaczną latać w powietrzu. :)
Po wypowiedzi ravo wnoszę, że dział Tuning/Projekty jest obecnie bez moderatora (?) i bez regulaminu. Zacznijmy więc od wyznaczenia osób odpowiedzialnych za dział oraz ustalmy możliwie najczytelniejsze reguły (niekoniecznie najobiektywniejsze), na jakich będą odbywały się przyjęcia opisów do niego. Teraz jak rozumiem nie ma na to żadnej oficjalnej koncepcji. Kto chce uczestniczyć w tej debacie i ewentualnie wziąć na siebie późniejszą opiekę nad listą projektów?
Po wypowiedzi ravo wnoszę, że dział Tuning/Projekty jest obecnie bez moderatora (?) i bez regulaminu. Zacznijmy więc od wyznaczenia osób odpowiedzialnych za dział oraz ustalmy możliwie najczytelniejsze reguły (niekoniecznie najobiektywniejsze), na jakich będą odbywały się przyjęcia opisów do niego. Teraz jak rozumiem nie ma na to żadnej oficjalnej koncepcji. Kto chce uczestniczyć w tej debacie i ewentualnie wziąć na siebie późniejszą opiekę nad listą projektów?
the right man in the wrong place...