JohnyS napisał(a):Już teraz na zachodzie nie opłaca się ludziom wyważać kół, bo za dwa wyważenia mają nową oponę
A nowych to się nie wyważa?
www.mazdaspeed.pl
JohnyS napisał(a):Już teraz na zachodzie nie opłaca się ludziom wyważać kół, bo za dwa wyważenia mają nową oponę.
Rumcajs napisał(a):montaż opony z wyważeniem u mnie ca.10€.. te nową oponę za 20€ chciał bym zobaczyć, szczególnie 17" do mojej 6ki
JohnyS napisał(a):Lowiec napisał(a):Jak wczoraj zajechałem do zakładu wulkanizacyjnego:
internet – 4x280 + transport 30+założenie 60=1210
wulkanizator – 4*360 = 1440
czyli drożej o 230.
Opona to jest taki dziwny towar, który jest nieodzownie związany z usługą.
Pamiętaj, że jak będziesz miał coś nie tak z oponą, to już do wulkanizatora nie pojedziesz, tylko będziesz się w wysyłki bawił.
Jak wulkanizator nie zarobi, to albo zostanie z przestarzałym sprzętem, albo za 3 lata będzie kasował za usługę 4xtyle co dzisiaj, bo z czegoś musi żyć.
Już teraz na zachodzie nie opłaca się ludziom wyważać kół, bo za dwa wyważenia mają nową oponę.
Nie mówiąc już o tym, że jak kupisz opony u wulkanizatora, to on zapłaci podatek w Twoim mieście i w prawdopodobnie w Twoim mieście wyda zarobioną kasę, i to Ty będziesz miał załatane dziury w jezdni i nową szkołę dla dzieci. Do tego dobry wulkanizator zawsze lepiej Ci doradzi niż internet. Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam
siemek55 napisał(a):tylko że Dębice znalazłem w cenie 135PLN za szt. Zrobię jej zawias z przodu i zakładam opony...i chcę mieć spokój na 3-4lata.
Skwarmi napisał(a):rinho napisał(a):Moje Nokiany maja przejechane prawie 30kkm, zwiedziły nieco Europy. Przy silniku 1.6 nie ma co szaleć z oponami, na suchym wszystkie "ciągną" podobnie, więc po co przepłacać?
Na mokrym Nokiany są niesamowite, świetnie trzymają, nawet na wodzie w koleinach (oczywiście w granicach rozsądku).
Zużycie po tych 30kkm jest minimalne.
No i nie są zbyt głośne.
A które masz Nokiany?
CLAU napisał(a):Wszystko zależy on przebiegu – u mnie w rodzinie Frigo 2 jeżdzi już czwarty rok ale przebieg to 13 tyś km rocznie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki