[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Tuleje poliuretanowe: chyba zamawiam komplet na tył 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Po co bosal skoro ferroz pasuje i działa latami? Do kompletu kup ładną końcówkę i nikt nawet nie pomyśli ze masz tłumik "z allegro".
Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
Lowiec napisał(a):Oryginał 160 plus przeysłka wiadomo gdzie. Ponoć pasuej coś od jakiegos saaba. Sam wymieniałem bo mój "sikał" i tym samym moczył się trochę. Generalnie wciąż mam ten wąż.lukkil napisał(a):ponoć od Audi 80 pasuje ten wąż tylko trzeba go przyciąć – koszt ok 30zł
Dzieki za podpowiedzi ,na pare dni żeby można było jeździć wstawiłem w miejsce pęknięcia kawałek metalowej rurki ,i skręciłem dwoma opaskami metalowymi

Co do kontrolek i obrotomierza sytuacja się wyjaśniła -przerwana ścieżka na obwodzie licznika -ktoś coś chyba kiedyś już kombinował ,polutowałem jest allright

[color=#FF8040][/color]Dość rdzy ! -następny t-34 :D
Lowiec napisał(a):Po co bosal skoro ferroz pasuje i działa latami? Do kompletu kup ładną końcówkę i nikt nawet nie pomyśli ze masz tłumik "z allegro".
Też prawda.
Witam
Wczoraj moja mazdeczka nie odpaliła, sprawdziłem błędy pokazało 12, i 15 czyli lewą przednią sondę i czujnik położenia przepustnicy – tylko nie wiem co z tym robić, przejrzałem trochę neta i z tego co czytałem to powinien palić. Może być to związane z czymś innym?? Nie chcę błądzić po omacku czyli wymienić pół samochodu i to nie będzie to? Może jakieś sugestie...
Wczoraj moja mazdeczka nie odpaliła, sprawdziłem błędy pokazało 12, i 15 czyli lewą przednią sondę i czujnik położenia przepustnicy – tylko nie wiem co z tym robić, przejrzałem trochę neta i z tego co czytałem to powinien palić. Może być to związane z czymś innym?? Nie chcę błądzić po omacku czyli wymienić pół samochodu i to nie będzie to? Może jakieś sugestie...
- Od: 23 lut 2011, 22:46
- Auto: Xedos 6 2,0 KF V6 99r
Takie "dziewicze" pytania to w CA Team zadajemy 
Z powodu TPSa na pewno nie masz problemu z odpaleniem silnika
TPS możesz odpiąć całkowicie i będzie śmigać.
Problem w tym że kręci ale nie "gada"... paliwo jest, rozrząd cały?
Z powodu TPSa na pewno nie masz problemu z odpaleniem silnika
TPS możesz odpiąć całkowicie i będzie śmigać.
Problem w tym że kręci ale nie "gada"... paliwo jest, rozrząd cały?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Paliwo jest i rozrząd też, jak pierwszy raz zakręciłem załapał ale tak miał z 200 obrotów jak dodałem gazu dusiło go za 3 razem już nie odpalił
Dopisano 30 wrz 2012, 17:15:
Ktoś może wie jak sprawdzić pompę paliwową bezpośrednio pod kanapą w kostce i gdzie jest pompa paliwowa czy trzeba zbiornik wyjmować... wydaje mi się że nie pracuje, sprawdzałem przez złącze diagnostyczne ale chciałbym się upewnić podłączając na krótko
Ktoś może wie jak sprawdzić pompę paliwową bezpośrednio pod kanapą w kostce i gdzie jest pompa paliwowa czy trzeba zbiornik wyjmować... wydaje mi się że nie pracuje, sprawdzałem przez złącze diagnostyczne ale chciałbym się upewnić podłączając na krótko
- Od: 23 lut 2011, 22:46
- Auto: Xedos 6 2,0 KF V6 99r
AGADAR napisał(a):Hazu napisał(a):Pewnie nikt do tych starych trupów już nie kupuje tłumików bosala.
Pewnie tak ale miałem nadzieję, że ktoś się szarpnął na to.
Jak tak się zastanowiłem to pewnie masz rację ale zależy jak się traktuje Xeda. Nie chcę tutaj mówic o jakiejś wyjątkowości tego auta ale jak się chce jeszcze pojeździć i doczekać czasów yountimera a nie traktować tylko jako czasowe wozidełko to można zaszaleć.
Ja mam w BA końcowy Bosala, i przyznam że wykonanie jest bardzo dobre, przez rok od kąt go mam, jedyne co podrdzewiało, to mocowanie na gumie i nic poza tym.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
cinek121 napisał(a):Paliwo jest i rozrząd też, jak pierwszy raz zakręciłem załapał ale tak miał z 200 obrotów jak dodałem gazu dusiło go za 3 razem już nie odpalił
Pompa jest pod kanapą tylną, ale nie dostaniesz się od góry, trza zbiornik zdejmować.
To co jest pod dekielkiem na 4 śrubki, to pływak paliwa i czujnik rezerwy.
Pompa paliwa jest jakieś 20cm w lewo patrząc do góry.Chyba, że wytniesz dziurkę w podłodze, bo słyszałem, że tak niektórzy robią...
A jak sprawdzić pompę jest gdzieś na forum, wystarczy poszukać
sylwo napisał(a):Tuleje poliuretanowe: chyba zamawiam komplet na tył
po ile maja
Powiem wam krótko jak prosiłem już nie raz w tematach o pomoc donosie tulei zęby zrobić poliuretany to nie było żadnego z was. Prosiłem o wahacze o rysunki techniczne żaden sie odezwał na własna rękę wywaliłem kasę na wahacze drugie kasa wywalona w błoto by mi dorobili tulei. Ta właśnie firma z Olkusza zrobiła tuleje do xedosa z moich wahaczy a teraz jak ćmy do światła lecicie na krzywy ryj ze tak powiem. Mam gdzieś taka życzliwość ludzi co maja cie gdzieś
Moja Bestia
Była Fiesta mk3 90r silnik 1.1i 50km swap na 1.6 16V 90km (sprzedana) jest mazda xedos
- Kod: Zaznacz cały
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=321&t=118256
Była Fiesta mk3 90r silnik 1.1i 50km swap na 1.6 16V 90km (sprzedana) jest mazda xedos
- Od: 9 mar 2011, 23:31
- Auto: Mazda Xedos 2.5 V6
DymeK napisał(a):sylwo napisał(a):Tuleje poliuretanowe: chyba zamawiam komplet na tył
po ile majamusisz wysłać na wzór?
Ktoś z forum już tam dorabiał i wg jego tulei zrobili ofertę dla xedosów
Ceny są na stronie.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Ma ktoś może silnik krokowy (lub całą przepustkę) i komputer do xedosa 6 16 113kM (przed liftem)?
no one can fight the tide forever!
Zapraszam na mój mini blog;)
- Od: 16 cze 2011, 20:02
- Auto: Xedos 6 94' 1.6 16V B6 LPG BRC
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
radar88 napisał(a):W jakich określonych warunkach mruga ten HOLD
HOLD zaczyna migać w momęcie gdy obroty wzrosnął a prędkość nie.
Paanowie kolejny problem, co mogło się ujarać w xedosie jeśli nie mam ani postojówek, ani mijania? Długie są tylko na dokazie. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Możliwe aby nagle padł przełacznik? Raczej nie sądzę.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Może mi ktoś powiedzieć czemu klocki TRW założone z nowymi tarczami TRW czyli podobno optymalny zestaw dla Xedosa po 10000 piszczą jakby hamował pociąg???
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
A poprawie wam humor.
Poprzedni właściciel mojego Xedosa nie mógł sobie poradzić z tps więc na dolot powietrza do wolnych obrotów wstawił śrubę regulacyjną
Ja byłem jeszcze bardziej zdolny, byłem przekonany że to przez silnik krokowy – odkręciłem w robocie tpsa (myśląc że to silniczek krokowy), wrzuciliśmy go w firmie w myjkę ultradźwiękową, potem mechanik nastawił mi go na oko w 2 min
:D
Poprzedni właściciel mojego Xedosa nie mógł sobie poradzić z tps więc na dolot powietrza do wolnych obrotów wstawił śrubę regulacyjną
Ja byłem jeszcze bardziej zdolny, byłem przekonany że to przez silnik krokowy – odkręciłem w robocie tpsa (myśląc że to silniczek krokowy), wrzuciliśmy go w firmie w myjkę ultradźwiękową, potem mechanik nastawił mi go na oko w 2 min
Mazda 6, 1.8 120kM, 2003
ktoś się orientuje czy odbłyśnik w prawej i lewej lamie jest taki sam 
Dokładnie chodzi mi o ten element:

Potrzebuje info ponieważ mam do kupienia dwa prawe odbłyśniki i nie wiem czy jeden z nich podejdzie mi do lewej
Dokładnie chodzi mi o ten element:

Potrzebuje info ponieważ mam do kupienia dwa prawe odbłyśniki i nie wiem czy jeden z nich podejdzie mi do lewej
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
noxes napisał(a):HOLD zaczyna migać w momęcie gdy obroty wzrosnął a prędkość nie.
No i wszystko jasne. Tarczki się kończą, that's all.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap