Odczytywanie informacji z portu OBDII
- Od: 14 mar 2012, 19:44
- Auto: Mazda 6 GH 103KW 140KM Sedan
Diesel 2008
Chip na 170KM
rozumiem, wlasnie zakupilem taki elm 327, dzisiaj przyszedł z plytka taka mala,
i se tak przegladam ta plytke ale nic tam na androida niewidze wiec sie pytam czy taki program musze osobno sciagnac.
i se tak przegladam ta plytke ale nic tam na androida niewidze wiec sie pytam czy taki program musze osobno sciagnac.
Diesel 2008
Chip na 170KM
Tomek6 napisał(a):Nie ma sensu kupować przez sklep.
Tomku nie obraż się, ale to jest czyjaś ciężka praca. Wg. mnie jest sens kupować przez sklep.
Jest darmowa wersja i można jej używać jak ktoś nie chce płacić.
przeciez wersja podstawowa programu Torq jest darmowa...
a dla tych bardziej wymagajacych jest wersja platna...
...koszt aplikacji Torq Pro to okolo 3GBP ,
wiec nie jest tragicznie z posiadaniem tej oficjalnej licencji...
a dla tych bardziej wymagajacych jest wersja platna...
...koszt aplikacji Torq Pro to okolo 3GBP ,
wiec nie jest tragicznie z posiadaniem tej oficjalnej licencji...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
dzięki Tomek6 już zainstalowałem na swoim androidzie jutro postaram się połączyć z madzia
i zdam krótkie relacje.
Dopisano 26 wrz 2012, 22:32:
Witam Koledzy
No taka krótka relacja:
mam problem bo tak wygląda jak by ten interfejs nie działa.
Mianowicie po wsadzeniu w gniazdo serwisowe to się zapala czerwona dioda (na wyłączonym zapłonie ,silniku) niby wszystko w porządku odpalam w telefonie siec bezprzewodowa,ustawienia bluetootha,
wyszukuje urządzenie, po chwili znajduje OBDII no paruje się z nim wyskakuje ze chce hasło i wpisuje
1234, bo 0000 nie działa. No i po wpisaniu 1234 wyskakuje ze jest Powiązany,ale niepołączony.
A dioda cały czas na czerwono świeci i mimo gdy zapłon włączę i nawet jak odpalę silnik to świeci na czerwono a chyba tak nie powinno być.
Co wy o tym myślicie.
Kolego POPO poradziłeś sobie z podłączeniem.
i zdam krótkie relacje.
Dopisano 26 wrz 2012, 22:32:
Witam Koledzy
No taka krótka relacja:
mam problem bo tak wygląda jak by ten interfejs nie działa.
Mianowicie po wsadzeniu w gniazdo serwisowe to się zapala czerwona dioda (na wyłączonym zapłonie ,silniku) niby wszystko w porządku odpalam w telefonie siec bezprzewodowa,ustawienia bluetootha,
wyszukuje urządzenie, po chwili znajduje OBDII no paruje się z nim wyskakuje ze chce hasło i wpisuje
1234, bo 0000 nie działa. No i po wpisaniu 1234 wyskakuje ze jest Powiązany,ale niepołączony.
A dioda cały czas na czerwono świeci i mimo gdy zapłon włączę i nawet jak odpalę silnik to świeci na czerwono a chyba tak nie powinno być.
Co wy o tym myślicie.
Kolego POPO poradziłeś sobie z podłączeniem.
Diesel 2008
Chip na 170KM
Diesel 2008
Chip na 170KM
Mój ELM już od kilku dni lezy na biurku i czeka na podłączenie... jakoś brak czasu (tzn. wiem, że jak zacznę się bawić to 1,5h wyjęte
)
Podpowiedzcie tymczasem jaki sofcik pod Windows i Android warto użyć?
Konkretniej co darmowe warte uwagi i co płatne warte wydatku kilku EUR (a co nie warte).

Podpowiedzcie tymczasem jaki sofcik pod Windows i Android warto użyć?
Konkretniej co darmowe warte uwagi i co płatne warte wydatku kilku EUR (a co nie warte).
- Od: 14 maja 2012, 17:16
- Auto: Mazda 6 GH Sport 2.5
A probowales wyszukac ten modul innym urzadzeniem ? Np. z laptopa ? Obstawiam, ze wieksza jest szansa, ze modul jest zwalony niz ze telefon nie widzi.
misiektoja napisał(a):A probowales wyszukac ten modul innym urzadzeniem ? Np. z laptopa ? Obstawiam, ze wieksza jest szansa, ze modul jest zwalony niz ze telefon nie widzi.
Nie mam BT w laptopie, ale spróbuje innymi telefonami wyszukać. Jeżeli nadal będzie lipa to odeśle moduł do nadawcy.
P.s. telefon paruje się bez problemu z BT w samochodzie.
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
Który adapter możecie polecić z tych dwóch aukcji
http://allegro.pl/elm327-bezprzewodowy- ... 89891.html
lub
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-2-1 ... 11251.html

lub

- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
Ja mam ten drugi moduł, ale tutaj masz nowszą wersje softu (2.1). Na pewno działa z Mazdą. Ten pierwszy nie wiem, ale pewnie też.