problem z TCS
wiesiek5 popatrz w na to
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=11101
Oraz na wypowiedzi kolegi trojanrob mial kiedys podobne problemy z TCS'em.
Pozatym poszukaj na forum – na pewno znajdziesz wieleinteresujących – podobnych problemów.
Ps. Witam kolejnego już posiadacza tego pięknego samochodu.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=11101
Oraz na wypowiedzi kolegi trojanrob mial kiedys podobne problemy z TCS'em.
Pozatym poszukaj na forum – na pewno znajdziesz wieleinteresujących – podobnych problemów.
Ps. Witam kolejnego już posiadacza tego pięknego samochodu.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
wklejam cytat
trojanrob napisał(a):Cześć
Dzisiaj odebrałem Madzię z ASO. Silniczek chodzi OK ale bez niespodzianek się nie obyło.
"TCS OFF "włącza sie po rozgrzaniu silnika i przekroczeniu 70-80km/h – nie mogę przyspieszać gwałtownie bo zaczynają wariować obroty. Zapewne coś z podciśnieniami (czytałem dużo o tym na forum w USA).
No i oczywiście pierdoły , a to brakuje spinki mocującej grill (było 5 są 4 i grill lata) , a to był magnetyzer na dolocie powietrza, ale po co zakładać (musiałem się o niego prosić)
Jutro z rana jadę do ASO.
Cześć
z TCS OFF już jest OK .
Zamienili dwa przewody podciśnienia przy podłączaniu .
Zaraz im mówiłem, że to coś z podciśnieniem – "nie, nie możliwe napewno wcisnął Pan przycisk przypadkiem". Napierw 2 godziny skanował i szukał (oby to nie było podciśnienie-myślał)
A tu nagle kodzik 82 nadciśnienie w układzie podciśnienia-wyszło na moje. Ze schematu nie mogli dość więc:
Postawili dwie takie same mazdy i sprawdzili każdy wężyk podciśnienia.
Oczywiście słowa "przepraszamy, miał Pan rację" nie usłyszałem.
Było jeszcze parę pierdół montażowych osprzętu, ale sam poprawiłem (bo nóż mi się otwierał w kieszeni).
A to czegoś brakowało (musiałeł dzwonić żeby oddali), a to coś nie przykręcone, a to wiązka przewodów nie wpięta w swoje zaczepy)
Jeszcze w sobotę wszystko sprawdzę i wkręcę nowe szpilki mocowania intercoolerów bo wstawili szpetne śruby (bo szpilki były "zmęczone"), a koszt szpilki to ok 4 zł.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
wiesiek5 moim zdaniem wina może leżeć po stronie gazu.
Silnik z obiegiem millera, to dość skomplikowana konstrukcja i może nie znośić najlepiej gazu ...
Opisz jak to było zaraz po kupnie samochodu ..
Co na to kontrolka chceck engine, jak skrzyia, itp.
Silnik z obiegiem millera, to dość skomplikowana konstrukcja i może nie znośić najlepiej gazu ...
Opisz jak to było zaraz po kupnie samochodu ..
Co na to kontrolka chceck engine, jak skrzyia, itp.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
zadzwoń do mojego mechanika, powiedz ze jestes z klubu mazdy, on Ci powie przez telefon
502174626
502174626
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie 
- Od: 27 lis 2005, 21:39
- Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC
cze jeszcze male pytanko do ITALIANO kiedys opisales ze ze miales podobny przypadek i tez zapalil ci sie TCS wiec widze mam taki sam problem stad pytanko co wymieniles przy swoim xedzie zeby przywrocic go do sprawnosci pozdro
- Od: 11 lis 2005, 22:24
- Auto: xedos9 2.5v6
siwyxedos napisał(a): co wymieniles przy swoim xedzie zeby przywrocic go do sprawnosci
Puhcio napisał(a):Przepływomierz.
Potwierdzam.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Witam moje pytanko dotyczy czujnika przy kole ktory odbiera sygnal ABS-u czy ten sam czujnik jest od TCS , poniewaz pali mi sie kontrolka ABS TCS na desce wiem juz w ktorym kole jest uszkodzony , mam mozliwosc kupienia uzywanego duzo taniej jak nowy ktory kosztuje ponad 500 zl ale chce sie upewnic czy jest to ten wlasciwy ,Dzieki za wszelkie odpowiedzi
-
virago
Gdzieś było o tym na forum...i o ile pamiętam to ten sam czujnik.
Dodatkowo... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ik+abs+tcs
Dodatkowo... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ik+abs+tcs
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Czesc, Jestem nowy na tym forum i mam nastepujacy problem z moja mazda millenia. Na poczatku wszystko bylo ok a po jakims czasie zaczelo mi sie zaswiecac lampka od TCS OFF i ABS. Potem zniklo... ale jak ujechalem kawaleczek to sie wlaczalo spowrotem... no a teraz to sie caly czas swieci. Nie wiem czy ABS jest jakos zespolony z TCS ze jak jakis czujnik od abs wysiadzie to i TCS nie dziala? Ile mniejwiecej taki czujnik kosztuje?
- Od: 22 maja 2006, 16:39