Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
Dzięki. O tym nie wiedziałem. Czyli deskę trzeba delikatnie wymontować...

Zamówione Xenony i światła do jazdy w dzień. W przyszłym tygodniu jak przyjdą to znajomy zamontuje 

Dodana fotka ochrony na zimę... Prawie jak garaż 
Dodane fotki z xenonem.
Edit. 20.11.12r.
W piątek zauważyłem, że nie działają mi spryskiwacze, totalna załamka- kolejny wydatek. Jednak po kilku dniach "zbierania" się do zobaczenia co jest powodem awarii podszedłem, ściągnąłem koło, odkręciłem nadkole i podłączyłem drugą pompkę. Na początku miałem na myśli że może gdzieś instalacja się utopiła, przetarła, ale jednak nie- pompka zadziałała
Stresik złapał że pompeczka do wymiany. Miałem juz pisać do najbardziej znanego sprzedawcy z forum, lecz wpadłem na pomysł przeczyszczenia styków pompki. Po kilkunasty minutach poszukiwań papieru ściernego udało się. Przetarłem, podłączyłem i działa jak ta lala
Auto nie pracowało na gazie na wolnych obrotach. Zrobił sie mały otworek w dolocie. Tym razem wziąłem taśmą samo wulkanizującą owinąłem oraz izolacja na to. Wyregulowałem gaz i jeździ aż miło
Jednak i tak na dostrojenie skoczyć muszę 
Dodane fotki z xenonem.
Edit. 20.11.12r.
W piątek zauważyłem, że nie działają mi spryskiwacze, totalna załamka- kolejny wydatek. Jednak po kilku dniach "zbierania" się do zobaczenia co jest powodem awarii podszedłem, ściągnąłem koło, odkręciłem nadkole i podłączyłem drugą pompkę. Na początku miałem na myśli że może gdzieś instalacja się utopiła, przetarła, ale jednak nie- pompka zadziałała
Auto nie pracowało na gazie na wolnych obrotach. Zrobił sie mały otworek w dolocie. Tym razem wziąłem taśmą samo wulkanizującą owinąłem oraz izolacja na to. Wyregulowałem gaz i jeździ aż miło

Damian a gdzie Ty masz wlew gazu schowany?

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
sorry za poślizg. Trochę brudne auto, ale foto najważniejsze.

a przełącznik mam w tej wnęce pod radiem.

a przełącznik mam w tej wnęce pod radiem.

Pod klapką ponoć się nie mieści, a Damian już taki kupił. Prawda? 

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Takiego kupiłem, ja nie narzekam. Narzekał jeden "peronowy" na stacji nieopodal WORDu, koło przejazdu kolejowego w Piotrkowie Trybunalskim,. Nie chciał zatankować twierdząc, że się poparzy. Zaproponowałem mu, że sam zatankuje a on w tym czasie pójdzie po kierownika, bo jak to ja bez przeszkolenia i dam sobie radę a on ze wszelkimi papierami i itp. Po tych słowach zamknął się w sobie i grzecznie tankował 
Dopisano 22 gru 2012, 16:06:
Crenshaw:
Pomogłem??
Dopisano 22 gru 2012, 16:06:
Crenshaw:
Pomogłem??

Crenshaw:
Pomogłem??
jasne, myślę, że jak faktycznie się nie zmieści pod klapką wlewu to też zamontuję tam gdzie Ty...
Ostatnio montował sobie gaz mój teściu i założyli mu w takim miejscu, że jak się przechodzi obok auta to można się potknąć o ten wlew

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Crenshaw napisał(a):jasne, myślę, że jak faktycznie się nie zmieści pod klapką wlewu to też zamontuję tam gdzie Ty...
wlew gazu można zmieścić w klapce od wlewu paliwa, tylko trzeba przejściówkę wkręcać przy tankowaniu.. ja mam tak u Siebie
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
rclmati napisał(a):DamianSzatan666 napisał(a): Piotrkowie Trybunalskim
A do łodzi na spota to nie łaska ?
Do łodzi mam ponad 100km

Każdy ma jak chce. Ja takiego kupiłem i mi nie przeszkadza. w miarę ukryte, nie usze szukać przejściówki. Kupiłem z takim rozwiązaniem i tak już zostanie.

Silnik do wymiany!! Blok pęknięty!! 

A co zrobiłes?
Nic. Jechałem sobie spokojnie. Może dlatego że przeholowaliśmy z wymianą oleju :/ W bloku powstała szczelina. Jak silnik będzie "na zewnątrz" to zrobię fotkę i wrzucę do wątku 

Nie, nie chodzi o fundusze. Tego jest pod dostatkiem tylko wolę spożytkować je w budowę domu niż w auto. Silnik miał być zmieniony na KaeLa ale zostanie KaeF. Znalazłem niedaleko mnie za małe pieniądze. Była możliwość jeszcze jedna- kupno Mazdy 6 pierwszej generacji, jednak chcę zostać przy tym egzemplarzu
Podjadę zobaczyć co i jak. Myślę że po wakacjach kupię jakiegoś X9 z 2.5 i się przełoży.
Ja miałem zalany mineralny od lutego/marca do LPG. Podobno powinien pomóc ale coś chyba nie pykło
A może to że ponad 15kkm przejechane i nie wiem jak długo poprzedni olej nie był wymieniony...
Dopisano 2 mar 2013, 18:07:
Już niedługo będzie moje wozidełko woziło
:d

Ja miałem zalany mineralny od lutego/marca do LPG. Podobno powinien pomóc ale coś chyba nie pykło
Dopisano 2 mar 2013, 18:07:
Już niedługo będzie moje wozidełko woziło