nic dodać nic ująć
to po prostu wrodzona chytrość i naiwność kupujących doprowadziła do takiego stanu rzeczy.
doprowadziły do tego także płace w Polsce bo ludzi nie stać na nowe auta jak na zachodzie więc ludzie kupują to na co są skazani.
na dodatek stróże prawa zamiast zajmować się tym co powinni i tępić np oszustwa handlarzy karają rowerzystów, ludzi przechodzących nie na pasach i sprzedawców truskawek. ale zapomniałem że Policja to instytucja budżetu państwa która ma przynosić zyski, a nie formacja która powinna chronić i pomagać obywatelom

ja osobiście zawsze kupuję auto sam, bez pośredników tylko od 1 właściciela. jadę za granicę sam, dzięki temu mam większą pewność co kupuję.
a z racji chorej sytuacji jaka panuje na rynku, oraz z racji tego jacy ludzie są beznadziejni prawdopodobnie nie zanosi się żebym kiedykolwiek sprzedał swoją GF. no chyba że komuś z Klubu, bo tacy ludzie są bardziej uświadomieni i często wolą mieć pewny i na prawdę zadbany egzemplarz niż kupować kota w worku (tym bardziej że wielu z nas prowadzi historię auta w postaci tematu w dziale Nasze Mazdy) .