Różne problemy z radiem w M6.
wszystko zrobiłem jak w i waszych instrukcjach i
nadal nic... Rozebralem tez sterowanie klimą, tam też sa te styki nożowe, złożyłem i to samo...
Dopisano 25 wrz 2012, 10:31:
Dwóch? ja mam tylko jedna szeroką...

nadal nic... Rozebralem tez sterowanie klimą, tam też sa te styki nożowe, złożyłem i to samo...
Dopisano 25 wrz 2012, 10:31:
tomas7 napisał(a):. Ja miałem podobnie u siebie ostatnio jak robiłem rca,na wyświetlaczu tylko godzina,bo nie miałem podłączonych 2 od radia, ale to było umyślne.pozdro
Dwóch? ja mam tylko jedna szeroką...
Sprzedam konsole środkową do M6 polift, z uszkodzonym Cd Bose, bez sterowników nawiewu
- Od: 21 mar 2011, 00:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2, 2005
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
viewtopic.php?f=331&t=131055
Druga jest na takim metalowym uchwycie,wyżej trochę i to może być ta od wyświetlacza
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
a ta, to wiem, jak ja rozepne to wogóle nic nie ma na wyswietlaczu...
Wszystko jest podpięte, ale nie dziala...
Wszystko jest podpięte, ale nie dziala...
Sprzedam konsole środkową do M6 polift, z uszkodzonym Cd Bose, bez sterowników nawiewu
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
To weź jeszcze zobacz to połączenie miedzy tą wtyczką z góry jak wchodzi do płytki taka długa wąska.ona z boku jest jak patrzysz na radio od przodu to po prawej od tyłu
tomek

M6 GH Sport Galaxy Grey
ta, już patrzyłem. Jest może jeszcze jakiś bezpiecznik (oprócz tego 15A Audio pod maską) odpowiedzialny za audio?
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
A mase podłączyłeś – śrubka 10 z boku
tomek

M6 GH Sport Galaxy Grey
tak...ta czarna za radiem po stronie pasażera?
Dopisano 25 wrz 2012, 11:56:
jade do elektyka jutro...
Dopisano 25 wrz 2012, 11:56:
jade do elektyka jutro...
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
bury84 napisał(a):Wczoraj przestało działać razem
a można wiedzieć w jakim celu je wyciągałeś, tzn co dokładnie, może byłoby łatwiej zdiagnozować
tomek

M6 GH Sport Galaxy Grey
tomas7 napisał(a):bury84 napisał(a):Wczoraj przestało działać razem
a można wiedzieć w jakim celu je wyciągałeś, tzn co dokładnie, może byłoby łatwiej zdiagnozować
wyciągałem , żeby naprawić, nie z nudów...

zrobiłem jak w instrukcjach Wojtka, kilka razy-nie pomogło.
Dopisano 25 wrz 2012, 23:47:
Wojtek napisał(a):moze plytka pekla...
jutro bedę wiedział, jadę do znajomego elektromechanika wieczorkiem...
Dopisano 26 wrz 2012, 22:07:
dzisiaj mialem jechac do elektryka, ale nagle wszystko zaczęło działac.

Cały happy wróciłem, zaparkowałem pod domem i...padło

Musi coś nie łączyć, w poniedzialek jade do niego , jak sie dowiem co jest-dam znac.
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
Też miałem taki przypadek w polifcie.
Siedziałem nad tym cały dzień niestety bez sukcesu. Radio nie chciało odpalić i koniec.
Jako że klient jechał na urlop no to trzeba mu było zamontować tą konsolę ponownie (by nie miał dziury) informując że do tematu będzie trzeba powrócić. Jakie moje ogromne zdziwienie było jak sprzęt sam z siebie zaczął działać po ponownym montażu (wcześniej już był kilkukrotnie podłączany).
Niestety nie wiem jakie dalsze są losy bo człowiek już się nie odezwał.
Siedziałem nad tym cały dzień niestety bez sukcesu. Radio nie chciało odpalić i koniec.
Jako że klient jechał na urlop no to trzeba mu było zamontować tą konsolę ponownie (by nie miał dziury) informując że do tematu będzie trzeba powrócić. Jakie moje ogromne zdziwienie było jak sprzęt sam z siebie zaczął działać po ponownym montażu (wcześniej już był kilkukrotnie podłączany).
Niestety nie wiem jakie dalsze są losy bo człowiek już się nie odezwał.
UWAGA URLOP Wrzesień 1 – 14.09.2025
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Powracajac do mojego problemu. Elekrtyk zajrzal w radyjko i jest zwarcie , gdy naciska sie klawisz od wysuwania plyty eject radyjko sie wylacza i za 2 sekundy wraca, ale plyty nie wydaje
Pozostaje mi wymiana samej jednostki albo xcarlink....
Pozostaje mi wymiana samej jednostki albo xcarlink....
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
A to ciekawostka.
To nie koniecznie musi być zwarcie, możliwe że jakaś część zasilacza w radiu nie wyrabia i jak mechanizm uruchamia silniki to radio się wyłącza.
To nie koniecznie musi być zwarcie, możliwe że jakaś część zasilacza w radiu nie wyrabia i jak mechanizm uruchamia silniki to radio się wyłącza.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Mam takie pytanie. Jak rozpoznać czy radio posiada zmieniarkę. Na klawiszach 1 i 2 znajdują się symbole jakby do zmiany płyty ale po ich wciśnięciu nic się dzieje. Można użyć tylko jednej płyty. Czy oznacza to że radio jest bez zmieniarki czy może jest uszkodzona.
- Od: 7 kwi 2012, 06:44
- Auto: Mazda 6, GG, Diesel, 2003r, 100kw, 136km, hatchback,RF5C
W twoim roczniku auta 2002r jeśli jest zmieniarka to masz przycisk LOAD z lewej strony slotu na płytę i dodatkowo napis "6 disc i dash"
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Witam, znów mam problem, podłączałem światła do jazdy dziennej, plus wziołem ze skrzyni bezpieczników, z przekaźnika BOSE, po przekręceniu kluczyka, Ledy zamrugały, i radio przestało grac poprawnie tj : wlancza się słychać tylko subwoofer, po odpaleniu auta, po jakiejś chwili z głośników leci dziwęk . pomocy czy to może być uszkodzony przekaźnik 
EDIT(moderator) dopisujemy się do istniejących wątków – dopiero jeżeli takiego nie ma, zakładamy nowy...tym razem łączę
EDIT(moderator) dopisujemy się do istniejących wątków – dopiero jeżeli takiego nie ma, zakładamy nowy...tym razem łączę
-
lukasz_nicka_mazda_6
Witam. Kolego wczoraj Ciebie skierowałem do tematu o światłach DRL i tam miałeś napisane co i jak skąd wziąć "stałego plusa". Przy ograniczonej wiedzy oraz braku podstawowych narzędzi typu zwykły miernik napięcia powinno się korzystać już z istniejących rozwiązań (nie wiem jak jest u z tym u Ciebie).
Po pierwsze odłącz ten kabelek który podłączyłeś
Po drugie wyciągnij przekaźnik od BOSE
Po trzecie sprawdź wszystkie bezpieczniki związane z audio i BOSE
Po czwarte weź przekaźnik np 1 kolumna 2 rząd HORN RELY i włóż w miejsce przekaźnika BOSE
wtedy będziesz miał pewność że z przekaźnikiem jest coś nie tak albo wszystko ok.
Jeżeli szukasz stałego plusa to nie kombinuj nic przy przekaźnikach tylko korzystaj z bezpieczników i pamiętaj podłączaj się najlepiej "za bezpiecznikiem" a nie "przed bezpiecznikiem"
Po pierwsze odłącz ten kabelek który podłączyłeś
Po drugie wyciągnij przekaźnik od BOSE
Po trzecie sprawdź wszystkie bezpieczniki związane z audio i BOSE
Po czwarte weź przekaźnik np 1 kolumna 2 rząd HORN RELY i włóż w miejsce przekaźnika BOSE
wtedy będziesz miał pewność że z przekaźnikiem jest coś nie tak albo wszystko ok.
Jeżeli szukasz stałego plusa to nie kombinuj nic przy przekaźnikach tylko korzystaj z bezpieczników i pamiętaj podłączaj się najlepiej "za bezpiecznikiem" a nie "przed bezpiecznikiem"
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
Witam.Jestem tu nowy.Odnośnie Mazdy użytkownika lukasz_nicka to ja podłączałem światła LED do jazdy dziennej.I najpierw podłączyliśmy pod bezpiecznik tak jak w opisie ale że na tym bezpieczniku światła gasły dopiero po około 2 minutach to szukałem innego sposobu.I korzystając z miernika podłączyłem kabel pod przekaźnik BOSE ponieważ tam prąd pojawiał się po przekręceniu kluczyka do połowy i był odcinany zaraz po cofnięciu kluczyka.Jednak musiałem popełnić jakiś błąd ponieważ po przekręceniu kluczyka do połowy światła świeciły dobrze,a po odpaleniu auta przygasały i mrugały.I po tym coś stało się z radiem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
KamiLo_mazda_6
a mierzyłeś napięcie przy przekręceniu kluczyka o 1 pozycję, a potem po odpaleniu
zapewne tam jest wystarczająca różnica, żeby ledy nie świeciły poprawnie.
u mnie gasną po ok.10 sekundach(co uważam ogólnie za plus – doświetlanie dojścia do domu to swego czasu tylko w Mercedesach montowali
)
najpierw podłączyliśmy pod bezpiecznik tak jak w opisie ale że na tym bezpieczniku światła gasły dopiero po około 2 minutach
u mnie gasną po ok.10 sekundach(co uważam ogólnie za plus – doświetlanie dojścia do domu to swego czasu tylko w Mercedesach montowali