Sposób realizacji wnętrza, może się co poniektórym wydawać nudny, ja bym użył słowa "oschły", jednak jak dla mnie jest zrobione idealnie :–), Ergonomia jest świetna, nie ma tutaj natłoku zbędnych pokręteł, światełek. W trakcie Jazdy nic cię nie rozprasza, a jeśli potrzebujesz coś uruchomić, nie ma najmniejszego problemu ze znalezieniem.

Co do Mazdy CX7, auto może się podobać, przede wszystkim wizualnie, jednak środek ? hmmmm . Piszesz o środku w którym spędza się więcej czasu, zatem jak dla mnie nie powinien być on plastikowy. W tym zestawieniu M6 wypada jak dla mnie sporo lepiej.
Jeśli BMW, to mimo sporych kosztów utrzymania to chyba lepiej celować w E65, niż cokolwiek mniejszego. Z kosztów utrzymania to seria 3 wypada całkiem OK. Wszystko większe to już spore koszta.
Do Audi nic nie mam. Całkiem OK auta. Może odrobinę za drogie w zakupie, tylko jak dla mnie nie ma tam już interesujących silników. Wszystkie te TFSI jakoś mnie nie przekonują.
Dlatego, może coś jeszcze by Cię zainteresowało ;–).
Mało polularne, dobrze wyposażone, wygodne, no i V6 pod maską :–).

Jest jeszcze jeden fajny krążownik :–), ale nie wiem czy interesuje Cię auto które nie skręca