Mazda 323C BA BP '95r 1.8 16V
I bardzo dobrze;) Ten samochód nie potrzebuje żadnych zmian optycznych...
www.vizdesign.pl – wizualizacje wnętrz
- Od: 15 lis 2008, 19:43
- Auto: Mazda 6 GJ '17 2.0
187Piru zaprezentuj jak to auto wygląda. Pewnie najlepsze co możesz zrobić na początek to poprawić blacharsko i dopieścić lakierkę, to dużo zmienia. U mnie kiedyś przyjdzie na to czas, na razie czekam czy po moich zabiegach nie wyjdzie ruda na nadkolach z tyłu. Albo inaczej, wyjdzie na pewno a dopiero wtedy reperatuki i jakies większe malowanie.
Od laguny czy espace to tylko dokładka pod przedni zderzak, ale to ma sens jak całość jest dopieszczona, takie moje zdanie. Zobacz u Barta http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=82299
LukasJogaBonito a co u Ciebie, bo długo nic nie dodałeś w Twoim temacie, z chęcią zobaczymy
Od laguny czy espace to tylko dokładka pod przedni zderzak, ale to ma sens jak całość jest dopieszczona, takie moje zdanie. Zobacz u Barta http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=82299
LukasJogaBonito a co u Ciebie, bo długo nic nie dodałeś w Twoim temacie, z chęcią zobaczymy
- Od: 8 mar 2012, 20:02
- Auto: nadwozie: Mazda 323 C V (BA) rok prod: 1994/1995
silnik: 1.8 16V DOHC BP *po remoncie
asterf napisał(a):LukasJogaBonito a co u Ciebie, bo długo nic nie dodałeś w Twoim temacie, z chęcią zobaczymy
Sprawa jest tego typu, że były swego czasu zmiany na forum i nie ma dostępu do mojego wątku z poziomu forum (tylko link pod moim podpisem z czasów jak jeszcze wszystko działało). Ale chyba rzeczywiście mógł bym założyć nowy wątek.
Jeśli chodzi o sam samochód to co tu dużo mówić kupiłem go jeszcze na studiach i nie miałem zbytnich funduszy na robienie wielkich rzeczy. Więc dbałem o niego jak tylko mogłem. Kupiłem alus, białe kierunki, odmalowałem (nie raz) czarne elementy nadwozia. W tym roku odnawiałem lakier. Przez 4 lata które go mam ten samochód nie sprawił mi najmniejszego zawodu. W tej chwili prawie 180k km na liczniku. Autko aktualnie wygląda tak:

Hi res: http://imageshack.us/a/img268/425/dsc0672sa.jpg
asterf jak to się stało, że kupiłeś z takim chorym silnikiem???
andrzej-w napisał(a):Lukas cos tam: fajnie sie blyszczy ta terenówka
Andrzeju cos tam: No gleby to tam nie ma;)
no wlasnie mnie wnerwia ze stoi ona tak wysoko ;/ chce kupic fele 14' ale i tak bd wysoko stala... obowiazkowo nowe zawieszenie. co do rudego na blotnikach to chyba standard
mi tyl zre powoli. mialem rdze na progach i pod uszczelka w bagazniku ale tego sie pozbylem. zostaly tylne blotniki tylko czasu brak ;/ frajerom na lakierne nie dam bo pracowalem w kilku wiec wiem jak sie odbywa "naprawa" samochodu. sam umiem poradzic sobie ze wspawaniem np calej cwiartki tylko czas czas czas
co do strony z czesciami to pytam wczesniej orientacyjnie bo chce madzie zmienic troche zeby nie byla tak jak inne magdaleny w okolicy ktorych coraz wiecej widze ;/
może i silniczek malutki ale dusza wielkości titanica
- Od: 18 lip 2012, 15:55
- Auto: MAZDA 323 V C 1.3i 16V 80KM Anno Domini'96
JEEP GRAND CHEROKEE WJ 3.1TD 140KM Anno Domini'99
187Piru kupisz większe fele, nadkole się wypełni ale auto pójdzie też wyżej.
LukasJogaBonito nie wiem jeszcze na ile chorym, na pewno pali olej (wyjdzie jakieś lekko ponad 1l/1000km) ale ciśnienie jest wzorowe 13; 13,2; 12,2; 13;8 bara. Spokojnie do wszystkiego dojdę;p Może tylko pierścienie wystarczy wymienić... A to że ma 101hp na paliwku hmm, jeśli nawet te konie uciekły, jeśli silnik nie jest przycięty do 103hp jak wbito w dowód, to może nie tak źle po 17 latach. A co możesz ocenić kupując, silnik chodził i chodzi ładnie równiutko, oleju z pod głowicy nie puszczał do płynu chłodniczego, zbierał się ładnie. Co więcej sprawdzisz
A swoją mierzyłeś? Ile masz straty w stosunku do serii, ile oleju pali?
LukasJogaBonito nie wiem jeszcze na ile chorym, na pewno pali olej (wyjdzie jakieś lekko ponad 1l/1000km) ale ciśnienie jest wzorowe 13; 13,2; 12,2; 13;8 bara. Spokojnie do wszystkiego dojdę;p Może tylko pierścienie wystarczy wymienić... A to że ma 101hp na paliwku hmm, jeśli nawet te konie uciekły, jeśli silnik nie jest przycięty do 103hp jak wbito w dowód, to może nie tak źle po 17 latach. A co możesz ocenić kupując, silnik chodził i chodzi ładnie równiutko, oleju z pod głowicy nie puszczał do płynu chłodniczego, zbierał się ładnie. Co więcej sprawdzisz
A swoją mierzyłeś? Ile masz straty w stosunku do serii, ile oleju pali?
No to zostaje Ci reklamowanie, bo samochód jak się okazało nie był w takim stanie jak zapewne mówił sprzedawca.
Nie mierzyłem bo i po co;) Ja robię 1000km/ miesiąc nie zauważyłem żeby coś ubywało,a silnik jest suchy zawsze;)
Nie mierzyłem bo i po co;) Ja robię 1000km/ miesiąc nie zauważyłem żeby coś ubywało,a silnik jest suchy zawsze;)
Spalanie oleju wyszło w granicach 1l/1k km, nie jest źle.
Jakie przeguby polecacie? dwa szybkie zakręty i daje o sobie znać prawy
Jakie przeguby polecacie? dwa szybkie zakręty i daje o sobie znać prawy
asterf napisał(a):Spalanie oleju wyszło w granicach 1l/1k km, nie jest źle.
yyyy chyba raczej nie jest dobrze? Takie spalanie masz przy normalnej jeździe czy przy pedale w podłodze? Bo jak to pierwsze to jest mega słabo.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
dla mnie i nie jest dobrze i nie jest źle, po zimie zastanowię się może nad remontem silnika.
Jak śmigam obwodnicą do pracy to 150 prędkość podróżna, poci mi się uszczelniacz wału przy skrzyni, ale tam malutko ucieka raczej. Co myślisz o zalaniu na ten czas jakimś ceramizerem, dobre to dla silnika czy lepiej nie i poczekać do remontu? Pewnie to sens jak ktoś chce pojeździć i sprzedać, ale jak do remontu do szkoda syfić?
Poleci ktoś jakieś przeguby?
Jak śmigam obwodnicą do pracy to 150 prędkość podróżna, poci mi się uszczelniacz wału przy skrzyni, ale tam malutko ucieka raczej. Co myślisz o zalaniu na ten czas jakimś ceramizerem, dobre to dla silnika czy lepiej nie i poczekać do remontu? Pewnie to sens jak ktoś chce pojeździć i sprzedać, ale jak do remontu do szkoda syfić?
Poleci ktoś jakieś przeguby?
Na jakim oleju jeździsz? Jeżeli półsyntetyk to możesz spróbować zalać mineralny albo zostawić jak jest i pilnować stanu. Ceramizer bym olał.

Insane Y60
asterf napisał(a):Spalanie oleju wyszło w granicach 1l/1k km, nie jest źle.
Hehe;) Masz ciekawe podejście:D
no co jak bałem się że jest 1,5l na 500km ...
leję półsyntetyk, ale mineralny trochę gorzej dla silnika co nie
leję półsyntetyk, ale mineralny trochę gorzej dla silnika co nie
a może mi ktoś powiedzieć co to jest za zaślepiona wtyczka na panelu nawiewów? nie mam klimy tylko mechaniczne suwaki i jest tam taka zaślepka z prawej strony,,, do czego to są wypuszczone kable?

http://www.google.pl/imgres?q=mazda+323 ... ,i:76&tx=9
foto poglądowe

http://www.google.pl/imgres?q=mazda+323 ... ,i:76&tx=9
foto poglądowe
może i silniczek malutki ale dusza wielkości titanica
- Od: 18 lip 2012, 15:55
- Auto: MAZDA 323 V C 1.3i 16V 80KM Anno Domini'96
JEEP GRAND CHEROKEE WJ 3.1TD 140KM Anno Domini'99
tam jest włącznik klimatyzacji jeśli takową posiadasz. na początku tez myślałem, że jak klima to jest sterowanie nawiewem z przyciskami elektroniczne, ale już na allegro się spotkałem z takimi jak my mamy i tam jest przełącznik od klimy
a ja mam inne pytanie to tych którzy mają el szyby. Do strony kierowcy jest przełącznik który ma dwie pozycje, lekko w dół obniża się ile chce, a mocno w dół szyba zjeżdża do dołu. Czy tak samo to powinno działać na odwrót? Tj że jak wezmę lekko do góry to ile chcę, a maks to szyba całkiem do góry? Bo mnie to tak nie działa... A wydaje się logiczne, że tak powinno być
a ja mam inne pytanie to tych którzy mają el szyby. Do strony kierowcy jest przełącznik który ma dwie pozycje, lekko w dół obniża się ile chce, a mocno w dół szyba zjeżdża do dołu. Czy tak samo to powinno działać na odwrót? Tj że jak wezmę lekko do góry to ile chcę, a maks to szyba całkiem do góry? Bo mnie to tak nie działa... A wydaje się logiczne, że tak powinno być
Jak dasz lekko w dół to jedzie manualnie, jak wciśniesz do końca to automatycznie jedzie do samego dołu, w górę masz tylko manualnie czyli musisz trzymać. Przynajmniej ja tak mam w 323F więc pewnie masz tak samo.
no myślałem że w górę też powinno być manual i full do góry, ale widzę że jak też tak masz to chyba nie mamy oboje zepsute;p
Może spróbuj zaadoptować sterowanie z generacji BG, tam jest auto zarówno w górę jak i w dół.

Insane Y60
tekkenfan[b][/b]dobry pomysł ale trzeba jeszcze wybadać czy oby to nie jest przełącznik skopany czy coś
Jedzie ktoś z Gdyni i okolic popatrzeć na KJS w żarnowcu w ten weekend? A może będzie nawet komu pokibicować, wiesz coś?
Jedzie ktoś z Gdyni i okolic popatrzeć na KJS w żarnowcu w ten weekend? A może będzie nawet komu pokibicować, wiesz coś?