Chciałbym się was poradzić jak i poniekąd przedstawić Madzie
Problem mam następujący: chęć reanimacji, a opłacalność tej budy jak i jej stan techniczno blacharski.
Przejdę do rzeczy:
Pomysł jest taki żeby mazde rozebrać tyle ile się będzie dało, wyczyścić z wszelakiej rdzy, gdzie będzie trzeba i będą możliwości to wyciąć i wspawać nową blache. Stanem technicznym chciałem się zająć dopiero po blacharce.
Będę robił w miarę możliwości wszystko sam, czego nie będę potrafił nawet pomimo waszej pomocy (mam nadzieje
Coś o aucie, jest w PL 2 lata, wiemy (ja z bratem) że na 100% była malowana, czy cała czy częściowo nie wiem, możliwe że cała, czy była bita? bardzo pradopodobne, czy mocno, nie wiem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Więc jeśli Mazda została, pojechałem na sprawdzenie geometrii zawieszenia. Przód ok, tył rozregulowana zbieżność, kąty PK (lewe ze względu na amortyzator), I najgorsze to tylna oś przestawiona w prawą stronę względem przedniej o 4mm < na ten temat jeśli ktoś ma wiedzę proszę o wyczerpującą wypowiedź < m.in. czy to tragedia czy nie, czy warto coś z tą budą jeszcze robić czy to nadaje się na złom, itd...
Z tego co się zorientowałem jeżdżąc troche tym samochodem, auta nie zauważyłem aby ściągało, jak skręce na maxa i rusze to kierownica się odkręca, opon nie ściera jakoś zauważalnie w nienaturalny sposób..
Co możecie powiedzieć na to wszystko ze swojego doświadczenia jak i wiedzy?
Pewnie jeszcze coś mi się przypomni czy pytania do was czy coś o aucie, więc sukcesywnie będę pytał/pisał
Aaa byłbym zapomniał:
Mazda MX-3
rok pr: 05.1996
rok pierwszej rej: 97
w kraju od 2010
Silnik 1.6 DOHC
Kolor: Oriental Red
Wyposażenie: wszystko prócz podgrzewanych siedzeń i szyberdachu.
W razie pytań bądź niedomówień z mojej strony piszcie napewno uzupełnie
Jeżeli chodzi o zdjęcia to dodam w najbliższym czasie (tylko wróce do domu ^^ ).
Z góry dziękuję za przeczytanie tego chaotycznie napisanego tekstu
PS: Byłem wczoraj jeszcze u takiego gościa żeby zerknął na mazde od spodu, i powiedział jeżeli uda mi się rozruszać te zawieszenie z tyłu (rdza) to możliwe że uda się przesunąć całą belke w lewo ze 2 mm bo otwory są jajowate.
Pozdrawiam Damian
PS2: Gdyby nie ten dział przepraszam i proszę kogoś z administracji o przeniesienie