Mazda3 BK Y6 '04 Active Sport
Dobra robota chłopaki, jednak Polak to potrafi 
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
lukaszm napisał(a):kierunkowskazów? Gdzie kupiłeś, za ile i czy będzie jakaś fotorelacja z tego?
Tak kierunkowskazów, miałem go od zakupu w aucie, został jakiś czas temu tylko wypięty bo były problemu po wymianie filtra kabinowego. A teraz ponownie założony w stare przewody.
dzux napisał(a):fajne fotki mam nadzieje że w ostatniej fotce panu sie nie usnęło
On piwo kończył, a mówił, że w nadkolu to takie kameralne i spokojne miejsce
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Kolejny dzień z życia pirata drogowego. Pewna kobieta wymusiła pierwszeństwo. Ja zdążyłem wyhamować do zera, ona nie wiem czy zdążyła nacisnąć hamulec, dobrze, że miała prędkość ~30km/h to szkody nie są wielkie.

Do wymiany:
– zderzak,
– ślizg zderzaka (2 do wymiany wraz z nowym zderzakiem),
– mocowania nadkola plastikowe do zderzaka i błotnika,
– lewa czołowa lampa,
– błotnik lewy przód,
– nadkole lewe przód (plastik),
– halogen lewy (był pęknięty delikatnie, teraz już w ogóle jest do wymiany),
– nie wiem czy nie został uszkodzony jeden czujnik parkowania,
Chyba wszystko wymieniłem.
Teraz chce wystosować mail ma mazdy z ceną nowych tych części, ponieważ przysługuję mi prawo do naprawy na nowych, a co za tym idzie zanim przyjdzie rzeczoznawca z tej firmy chce przekazać mu go tak aby nie było odwoływania się po 3 razy od sumy.

Do wymiany:
– zderzak,
– ślizg zderzaka (2 do wymiany wraz z nowym zderzakiem),
– mocowania nadkola plastikowe do zderzaka i błotnika,
– lewa czołowa lampa,
– błotnik lewy przód,
– nadkole lewe przód (plastik),
– halogen lewy (był pęknięty delikatnie, teraz już w ogóle jest do wymiany),
– nie wiem czy nie został uszkodzony jeden czujnik parkowania,
Chyba wszystko wymieniłem.
Teraz chce wystosować mail ma mazdy z ceną nowych tych części, ponieważ przysługuję mi prawo do naprawy na nowych, a co za tym idzie zanim przyjdzie rzeczoznawca z tej firmy chce przekazać mu go tak aby nie było odwoływania się po 3 razy od sumy.
-
2+2=5
Uuu... współczuje...
A z drugiej strony szkody nie aż takie straszne, maski nie ruszyło więc jeden problem mniej. I nie lepiej było by podjechać do ASO i zapytać na miejscu ile by to wyniosło ?

A z drugiej strony szkody nie aż takie straszne, maski nie ruszyło więc jeden problem mniej. I nie lepiej było by podjechać do ASO i zapytać na miejscu ile by to wyniosło ?
Jazdy ze zbitą lampą nie ma w ogóle
a do tego plastikowe nadkole ociera o koło 
W ASO nie będę robił bo i tak idzie niedługo całe auto do malowania, to wezmę kasę i kupie sam nowe elementy
W ASO nie będę robił bo i tak idzie niedługo całe auto do malowania, to wezmę kasę i kupie sam nowe elementy
-
2+2=5
Niestety – to co się dzieje na drogach czasem rozpie... W piątek wieczorem jakiś matoł intensywnie wyprzedzał auto za mną – bez widoczności, późny wieczór (w zasadzie noc). Postanowił wyprzedzić jeszcze mnie – mimo, że na czołowe leciał. No to przyhamowałem, żeby zdążył. On jednak się... rozmyślił i ładuje się na mój pas. Gdybym nie przyspieszył to w najleszpym przypadku miałbym takie straty jak Ty, tylko z tyłu. Typ jechał mi potem na zderzaku w odległości metra (ograniczenie do 40, jechałem może 55-60), pusiłem pajaca wyraźnie zwalniając i zostawiając miejsce. Kilometr dalej był duży korek – typ jechał ciągle przede mną – bardzo duży ruch. Wszyscy stali – gość zobaczył, że za nim się zatrzymuje zaraz awaryjne palił – chyba żeby przepraszać. Takie sytuacje średnio co drugi dzień. Ja nie wiem co z tymi ludźmi się dzieje... Rozważam wyciąć dziurę w dachu i gniazdo karabinem maszynowym zainstalować... I strzelać, strzelać... 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Typ jechał mi potem na zderzaku w odległości metra
Ja mam zamontowany hak, naciskam kilka razy delikatnie na hamulec i momentalnie odstęp się zwiększa. Jak widzę, że ma CB to pytam czy ma OC i mówię mu, żeby sobie wyobraził co będzie jak następnym razem nacisnę mocniej
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ech..
będzie dobrze, mam nadzieję, że kobieta ma poczucie własnej winy i sumienie...
a autko naprawimy i będzie cudeńko. 

Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
widmo82 napisał(a):Ja mam zamontowany hak,
Z własnego doświadczenia wiem, że z tego może być więcej szkód niż pożytku...
Kuzwa widze masz takiego samego pecha jak i ja
Ale nie ma co narzekac naprawisz i dalej madzia bedzie smigala
Ale nie ma co narzekac naprawisz i dalej madzia bedzie smigala

Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
radzi89 napisał(a):widmo82 napisał(a):Ja mam zamontowany hak,
Z własnego doświadczenia wiem, że z tego może być więcej szkód niż pożytku...
Brat ma firme budowlana, często odprowadzam/przyprowadzam puste przyczepy, męczące takie odpinanie kluczykiem haka. Co do szkody, przy zdecydowanie mocniejszych uderzeniach zapewne tak, przy drobnych przycisnieciach ratuje "

-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008