[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Hazu napisał(a):Za koszt regeneracji maglownicy kupisz jakieś 5 szt używanych maglownic.
Tylko jaką mam gwarancję, że kupiona na allegro "w dobrym stanie", "igła" itd nie będzie w rzeczywistości w gorszym stanie niż moja.

- Od: 6 lip 2012, 17:07
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 1998
Maglownica z mx6 będzie taka sama jak w X6?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Czesc. Dzisiaj walczyłem z tymi cholernymi uszczelkami pokryw zaworów..... Matko Boska i sto milicjantów... oby było dobrze bo wiecej mi sie tego nie chce robic
no ale jak to u mnie bywa, zapomniałem podłaczyc jedną rurke, dokładnie to tą (użyczę zdjecia z forum):
(3e, pierwsza strzałka od prawej)
Odpaliłem auto no i wyciekł mi płyn chłodniczy. Moje pytanie ile trzeba zalac płynu chłodniczego? Narazie nie ma mnie w domu wiec na stacji kupilem litr i wlałem cały.

(3e, pierwsza strzałka od prawej)
Odpaliłem auto no i wyciekł mi płyn chłodniczy. Moje pytanie ile trzeba zalac płynu chłodniczego? Narazie nie ma mnie w domu wiec na stacji kupilem litr i wlałem cały.
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Kacpero napisał(a):Odpaliłem auto no i wyciekł mi płyn chłodniczy. Moje pytanie ile trzeba zalac płynu chłodniczego? Narazie nie ma mnie w domu wiec na stacji kupilem litr i wlałem cały.
coś chyba koło 4,5 L
Ten przewód aby podłączyć polecam odkręcić przepustnicę i masz wszystko na wierzchu
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Już go podłączyłem. Dzieki 
d15b2
To git. Co do płynu to tak jak piszę, coś koło 4,5L, jutro będę wiedział dokładnie co i jakKacpero napisał(a):Już go podłączyłem. Dzieki
]
-
Kamil
Zalałem litr, na miarce pokazało mi full ale jeszcze nie odpaliłem auta wiec to pewnie spadnie. Mam nadzieje ze dojade na tym do domu 

d15b2
To dokup na wszelki i tyle 
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):To dokup na wszelki i tyle
Najbliższa stacja jest kolo mojego domu
d15b2
Kacpero napisał(a):Najbliższa stacja jest kolo mojego domu
Nie no myślę że spokojnie dojedziesz, może nie będzie tak źle
]
-
Kamil
Witam. Mam problem ze znikającym olejem. Niedawno dolałem i na bagnecie było na max. przejechałem może 200-300 km i jest minimum. Zalany jest mobil 1 new life 0W40. Samochód stoi nieraz tydzień w garażu i sucho. Pierścienie? olej sprawdzam 5-10 minut po zgaszeniu silnika.
pzdr!
pzdr!
- Od: 25 wrz 2011, 12:11
- Auto: Mazda Xedos 6 (CA)
co do sprawdzania oleju, to odczekaj nawet z pół godzinki zanim sprawdzisz na ciepłym. Najlepiej sprawdz po dłuższym postoju
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Taki był zalany jak kupiłem auto. A co będę mógł wywnioskować po tym jak 10W40 będę dolewał?
Sprawdzałem i na zimnym i jest podobnie. Ogólnie ciężko się sprawdza tym na tym bagnecie bo czasem się rozmaże ale doszedłem już w miare do wprawy.
Sprawdzałem i na zimnym i jest podobnie. Ogólnie ciężko się sprawdza tym na tym bagnecie bo czasem się rozmaże ale doszedłem już w miare do wprawy.
Adjanek napisał(a):A co będę mógł wywnioskować po tym jak 10W40 będę dolewał?
Będzie tańszy.
Przy takim poborze oleju samochód musi dymić, nie widać dymu jak się nim pogazuje na postoju ?
Słuchaj przed chwilą robiłem małą przegazówkę ale ciężko jest mi określić cokolwiek bo nie jestem specem i nie mam do czego się odnieść. Powiem tak:
Jak odpaliłem go to nie dymił. jak pochodził troche to zrobiłem przegazówkę i zaczął dymić dość znacznie.
Jak puszczałem gaz to i tak dym leciał taki jak hmmm np z czajnika gdy woda się gotuje.
Jak daje w palnik to dymi mocniej i sika woda z tłumika.
Sory za takie przykłady i sposób tłumaczenia ale ciężko mi jest to wyjaśnić bo nie wiem jaki jest normalny stan dla takiego samochodu.
Jestem bezradny do tego stopnia że mogę nagrać film jeśli to pomoże.
dzięki za checi! pzdr
Jak odpaliłem go to nie dymił. jak pochodził troche to zrobiłem przegazówkę i zaczął dymić dość znacznie.
Jak puszczałem gaz to i tak dym leciał taki jak hmmm np z czajnika gdy woda się gotuje.
Jak daje w palnik to dymi mocniej i sika woda z tłumika.
Sory za takie przykłady i sposób tłumaczenia ale ciężko mi jest to wyjaśnić bo nie wiem jaki jest normalny stan dla takiego samochodu.
Jestem bezradny do tego stopnia że mogę nagrać film jeśli to pomoże.
dzięki za checi! pzdr