Moje pytanie brzmi czy ta wersja MINI jak w linku: http://viaken.pl/pl/diagnoza-ford/inter ... -2010.html
pozwala skasować inspekcję olejową w maździe 5 MZR-CD 143 KM, a tym samym parametr rozcieńczenia oleju. A drugie pytanie czy można tą wersją MINI kodować wtryskiwacze (dotyczy również mazdy 5).
Jakie złącze diagnostyczne i gdzie się znajduje w madzi 5? obd2 czy trzeba kupować jakieś przejściówki?
Interfejs IDS VCM MINI
Strona 1 z 1
najpierw musze się dowiedzieć czy te opcje będą działać. bo jak nie to niestety trzeba zainwestować w "duży IDS" .
Dopisano 18 wrz 2012 14:32:
informacja od dystrybutora w sprawie interfejsu IDS VCM MINI:
"to jest urządzenie do Forda a nie do Mazdy.
Wiem że w Mazdach są silniki fordowskie (diesla) ale software w ECU są zupełnie inne i nie ma możliwości na zdiagnozowanie tym urządzeniem samochodu marki mazda."
Dopisano 18 wrz 2012 14:32:
informacja od dystrybutora w sprawie interfejsu IDS VCM MINI:
"to jest urządzenie do Forda a nie do Mazdy.
Wiem że w Mazdach są silniki fordowskie (diesla) ale software w ECU są zupełnie inne i nie ma możliwości na zdiagnozowanie tym urządzeniem samochodu marki mazda."
Mazda 5 2.0 diesel 143KM 2006r
- Od: 20 sie 2006, 11:26
- Auto: Mazda 5 2.0 diesel 143KM 2006r
Witam
Posiadam taki interfejs i łączy sie z moją mazdą bezproblemowo.
Zastanawiam się czy da radę za jego pomocą adaptować wtryski w mojej madzi.
Jeśli ktoś już tego próbował proszę dać znać. Chętnie podzielę się przemyśleniami.
Moje auto: mazda 6 MZR-CD 121 KM rok 2002

Posiadam taki interfejs i łączy sie z moją mazdą bezproblemowo.
Zastanawiam się czy da radę za jego pomocą adaptować wtryski w mojej madzi.
Jeśli ktoś już tego próbował proszę dać znać. Chętnie podzielę się przemyśleniami.
Moje auto: mazda 6 MZR-CD 121 KM rok 2002
- Od: 19 lut 2013, 23:29
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 121 KM 2002r
Strona 1 z 1