wybaczcie pytanie z serii banalnych – jak wymienic zarowke w podsutitce M6 GY? W instrukcji jest rysunek na ktorym srubokretem jest podwazany przezroczysty plastyk (szybka) od lampki, ale tam nawet nie ma jak wetknac nozyka, co dopiero srubokret
[M6 GG/GY] Wymiana żarówki w podsufitce i drzwiach
1, 2
Czesc!
wybaczcie pytanie z serii banalnych – jak wymienic zarowke w podsutitce M6 GY? W instrukcji jest rysunek na ktorym srubokretem jest podwazany przezroczysty plastyk (szybka) od lampki, ale tam nawet nie ma jak wetknac nozyka, co dopiero srubokret
A nie chce mi sie wiezyc ze mam wyrywac cala lampke z podsutiki...
Ostatnio edytowano 19 kwi 2011, 18:24 przez rw_, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 paź 2010, 22:09
- Auto: M6 GY 2.0CiTD 136KM 03r.
witaj,
wyjmujesz cala lampe z podsufitowki...
podwazasz po obu stronach lampy (tam sa metalowe sprezyny/blaszki)
po wyjeciu lampy masz dostep do zarowek "od gory"
powodzenia...
Ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil tzn. skad jestes? czasem sie to przydaje
wyjmujesz cala lampe z podsufitowki...
podwazasz po obu stronach lampy (tam sa metalowe sprezyny/blaszki)
po wyjeciu lampy masz dostep do zarowek "od gory"
powodzenia...
Ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil tzn. skad jestes? czasem sie to przydaje
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.
rw_, moze zrobisz taka fotorelacje dla potomnych?
Arkana , Captur , Mii
rw_ napisał(a):Jasne ze dam rade, wkrotce cykne fotki i wrzuce z opisem
czekamy...

Ps. czy mozesz uzupelnic swoj profil do konca?
dzieki
Arkana , Captur , Mii
Bardzo przydatna instrukcja
, ja mam do wymiany w swojej M6 calość, gdyż pewnie poprzedni właściciel nie miał pojęcia, jak to zrobić i jest pęknięta w połowie. Dzwoniłem do pewnego ASO Mazdy w Wwa, koszt 246 zł za to podświetlenie
. Ale naszczęscie istnieje alledrogo 

- Od: 23 lip 2011, 15:59
- Auto: Mazda6 1.8 MZR/120 KM 2004 GG
rw_ napisał(a):Czesc!
wybaczcie pytanie z serii banalnych – jak wymienic zarowke w podsutitce M6 GY? W instrukcji jest rysunek na ktorym srubokretem jest podwazany przezroczysty plastyk (szybka) od lampki, ale tam nawet nie ma jak wetknac nozyka, co dopiero srubokretA nie chce mi sie wiezyc ze mam wyrywac cala lampke z podsutiki...
Muszisz podważyć cały panel jakimś śrubokręcikiem,jednak ta blaszka o której ci wszyscy wspominają raczej nie jest za dobrze widoczna po odchyleniu całego panelu.Jak już go odchylisz weź 2 śrubokręt to zobacz w zasadzie od spodu gdzie jest blaszka ,wówczs możesz ją odchylić i wyciągnąć cały panel.
Ostatnio to robiłem...miałem jednak jak się okazało nieprzepaloną żarówkę, wystarczyło ją dokręcić.Wszystko śmiga ! Pozdro.
- Od: 20 wrz 2011, 09:18
Staraj się nie dociskać od przodu tej blaszki, tylko włóż coś wąskiego od boku i wtedy dociśnij do środka..
Ja tak zrobiłem i nie został żaden ślad.
Jest w necie filmik jak to koleś robi, ale nie polecam, aż mnie zęby bolały jak to widziałem
Ja tak zrobiłem i nie został żaden ślad.
Jest w necie filmik jak to koleś robi, ale nie polecam, aż mnie zęby bolały jak to widziałem

navigare necesse est, vivere non est necesse
- Od: 5 gru 2011, 19:39
- Auto: M6 GY 1.8 120 KM '05
A jak sprawa wymiany wygląda żarówki w drzwiach podświetlającej drogę podczas otwierania drzwi ?
-
Figi
1, 2