tu znalazłem je wiec podaje link
Mazda 323F Sportive BJ FS 2002 czerwień jak ferrari :D
gutek_wrb napisał(a):http://www.ladnefelgi.pl/contact.php
tu znalazłem je wiec podaje link
Byłem w tym sklepie
Radex napisał(a):kup porządne felgi. jak jedną rozwalisz to potem jednej sztuki nie dokupisz
co tanio to drogo, dlatego jak nie masz kasy to lepiej na razie przemaluj te co masz, oczywiście proszkowo.
No narazie nie mam kasy na nowe więc przemaluje obecne
Mineło torchę czasu więc trzeba napisać co nowego.... Narazie rozstałem się z madzią na jakieś 2 tyg. ale tylko dlatego aby jej wymienić to co konieczne
Sołłłł :
Mazdzia dostała nowy pasek rozrządu (wzmacniany ) wraz z napinaczem
.... Dodatkowo wymieniam poduszkę od skrzyni biegów i silnika – są już trochę popękane i nie będę czekał jak się rozlecą....
W poniedziałek wybieram farbę do felg i oddam koledze do malowania – kolorek będzie biały
Umówiony też jestem na wycenę oblekajania dachu folią (chyba będzie czarny połysk ) oraz wewnątrz- tutaj mam dylemat bo nie wiem jaki kolor wybrać... może tak jak w RX8 – czerwień z czernią by chyba pasował ale mat czy połysk
Nadal szukam przewodów zapłonowych ---> strasznie ciężko je dostać... Może koledzy którzy mają Sportiv'y mi podowiedzą gdzie można takie dostać w rozsądnej cenie
Jak zajdą zmiany wizaualne to wrzucę kilka fotek
Sołłłł :
Mazdzia dostała nowy pasek rozrządu (wzmacniany ) wraz z napinaczem

W poniedziałek wybieram farbę do felg i oddam koledze do malowania – kolorek będzie biały
Umówiony też jestem na wycenę oblekajania dachu folią (chyba będzie czarny połysk ) oraz wewnątrz- tutaj mam dylemat bo nie wiem jaki kolor wybrać... może tak jak w RX8 – czerwień z czernią by chyba pasował ale mat czy połysk

Nadal szukam przewodów zapłonowych ---> strasznie ciężko je dostać... Może koledzy którzy mają Sportiv'y mi podowiedzą gdzie można takie dostać w rozsądnej cenie

Jak zajdą zmiany wizaualne to wrzucę kilka fotek
ewentualnie jakiś carbon tylko delikatnie nie za dużo 
No nie chce przesadzić
ale lekki akcent czerwieni dodam ale tylko obszycie kierownicy i gałki biegów na czerwono
Dzięki za pomysły
Z madzią niestety muszę się rozstać jeszcze na jakiś czas bo rolka którą kupiłem do rozrządu okazała się wadliwa .... ehhh ale już niedługo
Co do lamp... Nie udało mi się ich oddać ale w czwartek zauważyłem troszkę podobne w skodzie Fabi która jechała przed mną i miała czarny wkład. Jak myślicie może w ten deseń spróbować i zobaczyć jak będzie ?

By konrado2104 at 2012-09-09

Z madzią niestety muszę się rozstać jeszcze na jakiś czas bo rolka którą kupiłem do rozrządu okazała się wadliwa .... ehhh ale już niedługo
Co do lamp... Nie udało mi się ich oddać ale w czwartek zauważyłem troszkę podobne w skodzie Fabi która jechała przed mną i miała czarny wkład. Jak myślicie może w ten deseń spróbować i zobaczyć jak będzie ?

Fajna sztuka
z przewodami ciężko ja też szukam
Dach- widziałem ostatnio niezły matowy carbon,
jak zrobisz wycenę daj znać ile stoi ta przyjemność
co do lamp spróbuj rozkleić i wkłady na czarny mat
ja zrobiłem to z przodu ale z tyłem to nie wiem jak jest klejony

Dach- widziałem ostatnio niezły matowy carbon,
jak zrobisz wycenę daj znać ile stoi ta przyjemność
co do lamp spróbuj rozkleić i wkłady na czarny mat
ja zrobiłem to z przodu ale z tyłem to nie wiem jak jest klejony

Bez urazy, ale to mi przypomina traktor z w/w lampami w skodzie z "przymiarką" do własnej – nie czyń jej tego
Kierownice obszyłbym u dobrego tapicera zajmującego sie takimi rzeczami – efekt w prowadzeniu jest na plus. Trochę z innej beczki. Jak przyglądam się temu autku, to co można byłoby dodać do esencji wyglądu, to ładną końcówkę wydechu, z przodu delikatny spojler dolny (?) i konkretną alufelgę. Lakier poddaj korekcji czyli polerce – w bardzo dużym uproszczeniu mówiąc – oko po tym zabiegu na pewno się ucieszy
W wyszukiwarce znajdziesz wątek jak to samemu zrobić – pielęgnacja lakieru ew. http://forum.kosmetykaaut.pl/. Podsyłam Ci wątek co możesz zmienić pod własny gust KLIK

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Lakier jest ładny(tylko potrzebuje umycia) więc nie potrzebuje on polerki co najwyżej po kąpieli jakiegoś wosku
Na felgi nie mam narazie kasy dlatego chce oryginały przemalować... ogólnie to cały wydech chcę wymienić i zrobić lepszą końcówkę
Z dokładakami to się jeszcze wstrzymam--> podoba mi się przedni zderzak w tej czarnej co wstawiłeś zdjęcie w dziale "tuning optyczny.." oraz felgi w siwej któą wrzuciłeś dalej
Z obszyciem Ci się nie zgodzę bo wg mnie ożywi trochę środek. Z lampami przyznam Ci rację(ale nie szkodzi spróbować)
. Ale wsią to jest robienie płomieni na oplu Calibrze lub wkładanie spojlera na rozpadający się samochód...
Na felgi nie mam narazie kasy dlatego chce oryginały przemalować... ogólnie to cały wydech chcę wymienić i zrobić lepszą końcówkę

wilusjdm napisał(a):Z Mazdy robisz drut ... kierownice i lewarek chcesz obszywać --> "Istna wieś" do tego te lampy "..." Nie ma takiej imprezy dziękuję dobranoc![]()
![]()
Z obszyciem Ci się nie zgodzę bo wg mnie ożywi trochę środek. Z lampami przyznam Ci rację(ale nie szkodzi spróbować)

Trochę oszpeciłeś tą Mazde tymi Gey lookami z tyłu i śmieszne rzeczy przyklejone na szybę
są ludzie którzy cały czas lubią wieś tuning:(
One sama w sobie jest piękna
i nic nie trzeba zmieniać 
One sama w sobie jest piękna

323F BJ 1,5 88km, 102NM--> 323F BJ 2,0 130km 160NM 
- Od: 9 lip 2008, 10:21
- Auto: Mazda 323F (BJ ) 03, 2,0 16V
Sportiva
Konrado2104 napisał(a):No nie chce przesadzić ale lekki akcent czerwieni dodam ale tylko obszycie kierownicy i gałki biegów na czerwono Dzięki za pomysły
jak koniecznie chcesz te akcenty czerwieni to... czarna skóra szyta czerwoną nicią. będzie skromnie ładnie i elegancko (zależy jeszcze od wykonania). pamiętaj że co za dużo to nie zdrowo. oczywiście każdy ma inny gust, ale łatwo jest przesadzić i czasem mimo że chce się dobrze to wychodzi źle.

gałka oczywiście cała czarna a nie z jakimiś tuningowymi pierdolnikami

Edit: Nie cytujemy całych postów, a szczególnie wklejonych zdjęć. Niepotrzebnie rozciąga to widok dyskusji.
No i o takie coś mi chodzi! Jest delikatnie i nie razi w oczy. Gałka oczywiście zostaje ori tylko przeszycie bd nowe.
Michał323f – jak widzisz to była przymiarka z tymi lampami a nie że są one założone. Mam cały czas ori
Naklejka jest klubowa – nie widzę nic złego w tym że się identyfikuje z klubowiczami- nie wiem o co Ci chodzi....
No i o takie coś mi chodzi! Jest delikatnie i nie razi w oczy. Gałka oczywiście zostaje ori tylko przeszycie bd nowe.
Michał323f – jak widzisz to była przymiarka z tymi lampami a nie że są one założone. Mam cały czas ori
Naszczescie tylko przymiarka 
ja nie lubie nic na szybie i też na lusterku.
naklejka klubowa super:)
Działa tobie ogrzewanie Foteli
czy w przyszłosci chcesz sprzedać 16 z mazdy??
ja nie lubie nic na szybie i też na lusterku.
naklejka klubowa super:)
Działa tobie ogrzewanie Foteli
323F BJ 1,5 88km, 102NM--> 323F BJ 2,0 130km 160NM 
- Od: 9 lip 2008, 10:21
- Auto: Mazda 323F (BJ ) 03, 2,0 16V
Sportiva
Michał323f napisał(a): naklejka klubowa super:)
Jest tak przyklejona że nawet w tylnym lusterku jej nie widać bo zagółwek zasłania. Przeciez bym nie nakleił na szybę jakiegoś tribala itp. itd co widać na Oplach Kalibrach itp.
Michał323f napisał(a):Działa tobie ogrzewanie Foteli
Tak działa bez zarzutów. Ciepło w tyłek i w plecy w zimę aż miło
Co do felg to nie wiem.... Raczej będę na nie zimówki zakładał i będą na zimę... Narazie przemalowałem je na biało i będę jeździł na nich bo nie mam kasy na nowe... Ale jak coś to dam znać.
Doszedłem do wniosku że zostawiam w spokoju oblklejanie dachu... Wystarczy jej tylko ładny wydech z końcówką oraz przyciemnione szyby i będzie git:) Na białych felgach bardzo mi się podoba
Zgodnie z obietnicą
Jak dla mnie istna bomba
Na żywo wygląda dużo lepiej ;0

By konrado2104 at 2012-09-15

Wypieściłem ją, wyczyściłem i zrobiłem woskowanie (zeszło mi 4h ze wszystkim ale świeci się jak psu jajeczka
)

Wypieściłem ją, wyczyściłem i zrobiłem woskowanie (zeszło mi 4h ze wszystkim ale świeci się jak psu jajeczka

czerwone auto + białe koła to zawsze dobre połączenie 
pięknie się to wszystko prezentuje
jakbyś plastiki (te srebrne) w środku pomalował na czarny połysk, i obszył wszystko czarną skórą w czerwone nici to było by cudownie
pięknie się to wszystko prezentuje

jakbyś plastiki (te srebrne) w środku pomalował na czarny połysk, i obszył wszystko czarną skórą w czerwone nici to było by cudownie