Trzecie świato STOP – Czy to są wypalone diody LED?
Strona 1 z 1
Witam, jeżdżę moją Mazdą 3,5 roku i poza kilkoma pierdołkami t.j. wymianą oświetlenia tablicy i jednej żarówki świateł pozycyjnych (przód) nic się nie dzieje; tzn. lać paliwo i płyn do spryskiwaczy i jechać. Ale ostatnio kumpel zwrócił mi uwagę że w trzecim świetle STOP nie świecą się wszystkie lampki (punkty świetlne). Czy może ktoś się kiedyś nudzi i policzył ile jest tam punktów świecących (diod LED), a może ktoś kiedyś wymieniał w tym świetle żarówki (LED) i mógłby podać przepis jak dobrać się do tej lampy
. Dzięki za podpowiedzi.

- Od: 1 wrz 2012, 00:48
- Auto: Mazda 6, GH, LF, Ex 2008
witamy 
wrzuc zdjecie tego stopu w czasie swiecenia... wtedy mozna porownac z innym...
ps. moze uzupelnisz swoj profil uzytkownika? (nie wiadomo skad jestes... itd.)
wrzuc zdjecie tego stopu w czasie swiecenia... wtedy mozna porownac z innym...
ps. moze uzupelnisz swoj profil uzytkownika? (nie wiadomo skad jestes... itd.)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam, przesyłam zdjęcie dodatkowego światła STOP. Przyjrzałem się dzisiaj światłu i wszystko wydaje się być Ok, ale tak dla spokoju jakby ktoś porównał ze swoim autkiem i potwierdził że jest 9 punktów świecących byłbym bardzo wdzięczny. Mazda GH przed FL wersja nadwozia Hatchback.
Wszystko jest OK.
Przycisk bagażnika jest umieszczony tez w lampie,dlatego lewa strona nie świeci do końca żeby była symetryczność na lampie.
Przycisk bagażnika jest umieszczony tez w lampie,dlatego lewa strona nie świeci do końca żeby była symetryczność na lampie.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
glowasiek napisał(a):Dla pewnosci sprawdze ile diod swieci
nie musisz. Swieci sie tylko 9, wiec wszystko jest dobrze
Nic, tylko cieszyc sie autem
Dzięki wszystkim, którzy potwierdzili że wszystko jest Ok. Natomiast co do "glowaska"
, przez takie bzdurne odpowiedzi długo zastanawiałem się czy ma sens zapisywanie się na forum. Nigdy nie zwracałem uwagi na takie per..ły jak liczba świecących punktów w lampie, zwrócił mi uwagę kumpel z pracy, w jego samochodzie była linijka, która miała punkty świetlne na całej długości. I tyle w temacie.
Pozdrawiam Wszystkich

Pozdrawiam Wszystkich
Strona 1 z 1