Nadejście i zakup nowej szóstki – Mazda6 GJ (2012)
No bardzo ładnie. Dużo nowego można się z artykułu dowiedzieć. rozstaw osi 2830 mm, wszystko trochę większe – więcej miejsca w środku. Zastanawia mnie tylko silnik 2.0 skyactiv ma mieć tylko 110 kw co daje 150 km, moment obrotowy 210. Nie powinno być 165 km? I ma być niby nowy silnik 2,5 190 km, ciekawe
- Od: 8 sty 2012, 01:37
Było: 323BD-1.5 AT, 323BG-1.6, 323BJ-1.5, 323BJ-1.6 :–)

Ciekawe połączenie ciemnej i jasnej tapicerki na fotelach. Przy okazji CX-5 narzekałem na zestawianie kremowych foteli z czarną podłogą – co imho wygląda tanio, ale tutaj jest całkiem nieźle. Zastanawia pozostawienie tradycyjnej dźwigi hamulca ręcznego. Mocowanie pedału gazu, podobnie jak w CX-5 i Millenii, wróciło tam, gdzie powinno być zawsze. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że do tego drugiego modelu nawiązuje kufer nowej "szóstki":

Prezentacja musiała robić wrażenie... Ciekawe jak komentowali ją przedstawiciele pobliskiego stoiska Hondy

Więcej zdjęć: http://www.autocar.co.uk/car-news/mosco ... sive-pics#
the right man in the wrong place...
odsloniecie Mazdy na Targach wygladalo tak
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.
No miejmy nadzieje ze po za wyborem miedzy benzyna a dieslem bedzie cos wiecej w ofercie. Czas pokaze
Remember to always be true no matter what you do
Remember to always be true no matter what you do
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Ta Pani po prawej dziwnie stoi, chyba ma kaca 
Do rzeczy, gdy na reklamowych filmikach zobaczyłem ją pierwszy raz, nie mogłem się nadziwić, cudo Hiroszimskich inżynierów, jednak teraz.... tył ładny ale przód podobny do mitsubishi lancer. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie można dokupić lusterka z reklamy i troszke większy silnik
poza małymi drobnostkami.... piękna
Do rzeczy, gdy na reklamowych filmikach zobaczyłem ją pierwszy raz, nie mogłem się nadziwić, cudo Hiroszimskich inżynierów, jednak teraz.... tył ładny ale przód podobny do mitsubishi lancer. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie można dokupić lusterka z reklamy i troszke większy silnik
poza małymi drobnostkami.... piękna
Piękne dzieci rodzą się w bólach.
- Od: 10 lip 2012, 20:18
- Auto: X9 KL 98r.
iveco 2.8 01r
O liftbacku nie było mowy, ale chodzą plotki o powrocie do wersji dwudrzwiowej i 4WD oraz MPS.
Jest również szansa, że nowa szóstka będzie platformą dla samochodu elektrycznego, czerpiącego energię z wbudowanego silnika Wankla. Coś jak Volt i koncepcyjne A1 e-tron. Mazda ma już doświadczenie z tego typu rozwiązaniem, które testowała na piątkach zasilanych wodorem.
Jest również szansa, że nowa szóstka będzie platformą dla samochodu elektrycznego, czerpiącego energię z wbudowanego silnika Wankla. Coś jak Volt i koncepcyjne A1 e-tron. Mazda ma już doświadczenie z tego typu rozwiązaniem, które testowała na piątkach zasilanych wodorem.
Jakby powrót do koncepcji Milleni, przynajmniej mi się zdaje ze jakby nieco podobnie.
Ciekawe jak będzie wyglądał środek w podstawowej wersji, bez skórzanych dodatków, Jak jakość plastików i tapicerki materiałowej. Jak dla mnie to największy minus azjatyckiej motoryzacji w tej chwili.
Ciekawe jak będzie wyglądał środek w podstawowej wersji, bez skórzanych dodatków, Jak jakość plastików i tapicerki materiałowej. Jak dla mnie to największy minus azjatyckiej motoryzacji w tej chwili.
..::Born To Rise Hell::..
Bardziej boję się wersji na najmniejszych stalówkach... Może być słabo.
Ktoś zarzucał, że produkcyjny model stracił w porównaniu do konceptu wyrazistość. O tym jak wyglądałaby Takeri na 16" chyba nie pomyślał.
Dopisano 04 wrz 2012 4:36:
Ujęcia nieco bliżej rzeczywistości:
Nie znam niderlandzkiego, ale jestem pewien, że dziennikarz zastanawia się, czy w ofercie będzie wersja z gazem, bez klimatyzacji i szybami na korbki:
Ktoś zarzucał, że produkcyjny model stracił w porównaniu do konceptu wyrazistość. O tym jak wyglądałaby Takeri na 16" chyba nie pomyślał.
Dopisano 04 wrz 2012 4:36:
Ujęcia nieco bliżej rzeczywistości:
Nie znam niderlandzkiego, ale jestem pewien, że dziennikarz zastanawia się, czy w ofercie będzie wersja z gazem, bez klimatyzacji i szybami na korbki: