Mam takie pytanie, czy normalne jest w mazdzie to że zapala się i gaśnie kontrolka oleju?
Po całej nocy bez jazdy sprawdziłem poziom oleju i jest w normie (na bagnecie po środku),a cała sytuacja zdaża się rzadko i wygląda tak: w czasie jazdy, najczęściej po nierównościach lub na wzniesieniach, rzadziej na prostej drodze zapala się i gaśnie owa kontrolka.
Gzie może tkwić przyczyna?
Mazda 626 GF – mrugająca kontrolka oleju
Strona 1 z 1
proszę o jakiś rysunek lub zdjęcie ja wygląda ten czujnik i w którym miejscu się on znajduje. Jeżeli jest to możliwe to sam to naprawię,a nie mechanikom tyłek zawracał pierdułką i płacił.

- Od: 12 lip 2012, 18:54
- Auto: Mazda 626, GF 2.0 100kW, 2001rok, Pb, klimatronik, webasto, tempomat, itd.
lucas83 napisał(a):Czujnik znajduje się koło filtra oleju. Z pewnością go znajdziesz
i tu brakuje zdjęcia jak wygląda filtr oleju i gdzie go znaleźć
(przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać)
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
maxim_wawa napisał(a):i tu brakuje zdjęcia jak wygląda filtr oleju i gdzie go znaleźć![]()
![]()
![]()
Dziś wieczorem zrobię fotkę – mam filterek na półeczce w garażu, co prawda niezły tam nieład ale będzie widać gdzie się znajduje
szerokości
grzech
grzech
To rozumie, że zrobisz zdjęcie filtra znajdującego się na półeczce, haha dobre.Schodząc na ziemie, nie rozumie waszej reakcji, diablo-82 zapytał, gdzie się znajduje czujnik, dostał odpowiedź, że obok filtra. Więc WTF ?
PS. ja też do tej pory nie wiedziałem.
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
diablo-82, wyjaśnił się powód zaświecania się kontrolki w czasie jazdy? Mam podobnie (zdarzyło się wczoraj i przedwczoraj) tyle, że na wolnych obrotach: raz po przejechaniu 5 km gdy zatrzymałem się na światła, drugi raz zaraz po uruchomieniu kontrolka nie zgasła, tylko się żarzyła.

- Od: 20 lip 2008, 07:32
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 FS 1999r Gaz
Strona 1 z 1