Jakby ktoś był zainteresowany abym rozbudował temat to dodam opis. Na razie zdjęcia.
https://docs.google.com/folder/d/0B1Zai15qv1EKX0JQMF9xaUlxY1E/edit
Fotorelacja z matowania przednich lamp i woskowanie plastX
Strona 1 z 1
No ładny efekt końcowy. A co w chodzi skład tego zestawu do lamp? I ile on kosztuje?
Ja kiedyś robiłem w punto zestawem papierów wodnych jak Ty + pasta g3 farecla + tempo. Samo tempo nic nie dało, tylko na koniec jako dopieszczenie.
Ja kiedyś robiłem w punto zestawem papierów wodnych jak Ty + pasta g3 farecla + tempo. Samo tempo nic nie dało, tylko na koniec jako dopieszczenie.
Madzia sprzedana, na forum na pewno jeszcze wrócę ;)
- Od: 16 paź 2009, 13:17
- Auto: Była 323f BJ – dzielnie służyła, ale sprzedana. Jeszcze tu wrócę :)
Witam. Ciekawa fotorelacja. Pamiętajmy jednak o tym że lampy naszych reflektorów pokryte są poliwęglanem. To taka cienka,bezbarwna powłoka,którą poprzez matowanie usuwamy całą. Niedoszlifowanie może skończyć się załamaniem światła które będą widzieć nadjeżdżający z przeciwka. Polecam kolego cross użycie jakiegoś dobrego,twardego wosku [jak i na całą karoserię],w ten sposób będzie się można dłużej cieszyć pięknymi reflektorami. Kolego Zurekk, nie ma co kombinować, farecla g3 to bardzo dobry produkt i jeżeli dokładnie wypolerujesz efekt będzie taki sam.Ostatnio firma Norton wprowadziła na rynek zestaw naprawczy do reflektorów,w skład którego wchodzą papiery ścierne i pasta,poleruje się futrem,wygląd jak po farecli,tylko ta cena... Jak już napisałem na koniec wosk. Pozdrawiam
-
rav 75
rav75
zastosowałem po woskowaniu i wytarciu: Meguiar’s Headlight Protectant , środek, który na nowo nanosi bezbarwną powłokę, która zabezpiecza reflektor. Mój reflektor i tak był wyjmowany z anglika i przerabiany i nie wyglądał za dobrze. Świeci o niebo lepiej, nie oślepia.
zurrek
http://matowereflektory.pl/kup-teraz/
Pasta plastX 150 ml
Nakładka , z mikrofibrą na wiertarkę
ściereczka z mikrofibry.
Wcześniej stosowałem K2 TURBO (dawniej TEMPO) i TEMPO jakiejś niemieckiej firmy. Efekt? Beznadziejny. Zresztą posiadam zdjęcia ze wszystkich prób przy wykorzystaniu wszystkich past, ręczne i mechaniczne woskowanie.
Krótko stwierdzę, że Ręczne woskowanie nic nie daje. Żeby efekt był naprawdę dobry trzeba to zrobić mechanicznie. Chyba, że ktoś lubi przez pół godziny wcierać.
zastosowałem po woskowaniu i wytarciu: Meguiar’s Headlight Protectant , środek, który na nowo nanosi bezbarwną powłokę, która zabezpiecza reflektor. Mój reflektor i tak był wyjmowany z anglika i przerabiany i nie wyglądał za dobrze. Świeci o niebo lepiej, nie oślepia.
zurrek
http://matowereflektory.pl/kup-teraz/
Pasta plastX 150 ml
Nakładka , z mikrofibrą na wiertarkę
ściereczka z mikrofibry.
Wcześniej stosowałem K2 TURBO (dawniej TEMPO) i TEMPO jakiejś niemieckiej firmy. Efekt? Beznadziejny. Zresztą posiadam zdjęcia ze wszystkich prób przy wykorzystaniu wszystkich past, ręczne i mechaniczne woskowanie.
Krótko stwierdzę, że Ręczne woskowanie nic nie daje. Żeby efekt był naprawdę dobry trzeba to zrobić mechanicznie. Chyba, że ktoś lubi przez pół godziny wcierać.
-
cross
Strona 1 z 1