Nieodbijajacy pedał gazu [BA Z5]
Strona 1 z 1
Witam. Początkowo myslalem ze problem z za wysokimi obrotami jest bardziej złożony i próbowałem walczyć ustawiając wolne obroty na lince. Jednak bezskutecznie bo obroty raz byly ok, raz za wysokie. Przypadkowo kiedys pociągnąłem pedał gazu do gory i obroty spadły do normalnego poziomu. Myslalem ze winna jest nieodbijajaca linka gazu wiec ja przesmarowalem. Jednak to nie pomoglo. Wydaje mi sie ze problem tkwi juz w samym mechanizmie pedału. Mial ktos kiedys taki problem? Moze to kolejna typowa usterka w efkach?

A kto reguluje wolne obroty linką??????
Druga sprawa,w jaki sposób przesmarowałeś linkę,ja znam tylko jeden skuteczny patent
Po trzecie, odepnij linkę i zobacz jak sam pedał pracuje,lecz to pewnie nie jego wina tylko linki lub zbyt mocno naciągniętej linki,powinna być widocznie poluzowana w okolicy przepustnicy.

Druga sprawa,w jaki sposób przesmarowałeś linkę,ja znam tylko jeden skuteczny patent
Po trzecie, odepnij linkę i zobacz jak sam pedał pracuje,lecz to pewnie nie jego wina tylko linki lub zbyt mocno naciągniętej linki,powinna być widocznie poluzowana w okolicy przepustnicy.
-
Lantis 89
W maluchu miałem tak, że pedał nie odbijał. Po co smarowałeś linkę?? Jak coś to wymień. Przecież to nie duże pieniądze. Jednak najpierw regulacja.

W maluchu to zacierał sie pedał od zatrzymującej sie tam wody
W madzi to raczej nie występuje to zjawisko bo mechanizm jest na górze
Co do wymiany linki to koszt 192zł wiec nie wiem czy taki mały
W madzi to raczej nie występuje to zjawisko bo mechanizm jest na górze
Co do wymiany linki to koszt 192zł wiec nie wiem czy taki mały
-
Lantis 89
No własnie koszt nie mały... U mnie pomogło czyszczenie przepustnicy, regulacja TPS i poluzowanie śruby z tym kółkiem na którym jest linka na przepustnicy. Robiłem wszystko na raz, wiec nie wiem co dokładnie pomogło. A smarowanie linki na pewno też nie zaszkodziło 

Strona 1 z 1