Utylizacja przepracowanego oleju, płynu chłodniczego i innych
Strona 1 z 1
Mam nieśmiałe pytanie – co można zrobić z przepracowanymi olejami, płynem chłodniczym, hamulcowym itp? Chciałbym to gdzieś oddać, w detalicznych ilościach. Wpisałem temat w internet, ale wyskakują tylko ogólne porady. Chciałbym uniknąć jeżdżenia od punktu, do punktu i proszenia, czy przyjmą bańkę płynu chłodniczego.
the right man in the wrong place...
Ja bym na twoim miejscu podjechał do jakiegoś pobliskiego zakładu, pogadał z mechanikami, postawił jakąś butelkę i więcej nie martwił się o zużyte oleje itp.
..::Born To Rise Hell::..
Podjechać do warsztatu i poprosić by zabrali a do takich panów Kaziów i Wiesiów wpadają ludzie którzy od nich to zabierają dalej
Więc pierwszy lepszy warsztat i powinni odebrać
jak nie to dawaj do mnie paczką hehehe
Przerabiałem to kiedyś i to jest chore... W mniejszych warsztatach nie chcieli odbierać, a w większych chcieli 20zł od 5l... :/ Albo tekst "Gdyby Pan u nas wymieniał, to byśmy zutylizowali stary za darmo".
Zagadałem do gości z MZGK i zostawiam im bańki z olejem/płynem przy śmietniku, który co tydzień mi opróżniają. Prosili tylko, by odpady tego typu nie były w koszu, a obok.
Zagadałem do gości z MZGK i zostawiam im bańki z olejem/płynem przy śmietniku, który co tydzień mi opróżniają. Prosili tylko, by odpady tego typu nie były w koszu, a obok.
Dokładnie a Ci co nie palą dostają kasę za taki przepracowany olej od firm skupujących, więc również jakaś tam motywacja jest
Paweł, wykonaj tel. do nich http://www.ran-dickmar.com.pl są z W-wy i gdzieś czytałem, że od detalistów również przyjmą, jeśli się do nich pofatygujesz.

Tomek6 napisał(a):U mnie miasto opłaca firme, która wg. określonego harmonogramu stoi w każdej dzielnicy bodajże raz na miesiąc i zbiera tzw. odpady niebezpieczne, czyli wszelkie oleje, akumulatory itp. Nie ma Paweł w Warszawie nic takiego?
W Kielcach na podobnej zasadzie działa "Odrzutowóz": http://www.pgo.kielce.pl/s,17,Odrzutowoz.html
Ze znajomym ostatnio też o tym rozmawiałem i polecił mi firmę, która się tym zajmuje otóż ona: http://www.bio-ekon.pl więcej nie wiem, bo niestety teraz nie mam czasu się takimi sprawami zajmować, ale może chociaż Tobie pomogłem, pozdro 

-
Pro8lem
Ile teraz płacą za takiego posta? Z ciekawości pytam o stawki, bo konkurencja wydaje się być ostra i pewnie ceny śmieszne.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Głupek.
Firma Bio Ekon zajmuje się odbiorem zużytego tłuszczu z restauracji, hotelów, barów, piekarni, firm cateringowych oraz z innych zakładów przemysłowych i produkcyjnych. Skupujemy wszelkiego rodzaju oleje i tłuszcze roślinne posmażalnicze – w tym między innymi: olej rzepakowy, frytury gastronomiczne czy oliwy z oliwek.
the right man in the wrong place...
Strona 1 z 1