Seat Toledo 2.3 V5
Ostatnio pogoda trochę nie sprzyjała, ale i taką sytuację można wykorzystać do szybkiej a nawet bardzo szybkiej sesji... 

Tego samego dnia padł też podnośnik szyby kierowcy, dzięki fotorelacji i kilku tematach na forum udało mi się go naprawić.
Nie obyło się oczywiście bez kupna nowego podnośnika, przy okazji demontażu okazało się, że ktoś już kiedyś miał podobny przypadek
Przy okazji zabrałem się też za antenę radia, ponieważ słabo odbierała stacje.
Po kilku sprawnych ruchach został usunięty fabryczny wzmacniacz wewnątrz anteny i pierwszy raz widzę,
żeby radio ściągało tyle stacji – nawet nie wiedziałem, że mam ich tyle w okolicy

Tego samego dnia padł też podnośnik szyby kierowcy, dzięki fotorelacji i kilku tematach na forum udało mi się go naprawić.
Nie obyło się oczywiście bez kupna nowego podnośnika, przy okazji demontażu okazało się, że ktoś już kiedyś miał podobny przypadek
Przy okazji zabrałem się też za antenę radia, ponieważ słabo odbierała stacje.
Po kilku sprawnych ruchach został usunięty fabryczny wzmacniacz wewnątrz anteny i pierwszy raz widzę,
żeby radio ściągało tyle stacji – nawet nie wiedziałem, że mam ich tyle w okolicy
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Barthek napisał(a):został usunięty fabryczny wzmacniacz wewnątrz anteny
Wzmacniacz był fabrycznie wmontowany w stopkę anteny, jest tak również w wielu zamiennikach.
Jednak żeby zdjąć antenę trzeba trochę odchylić podsufitkę.
no ciekaweeee ciakweee :p ale zostaje przy Mazdzie

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
Co się znowu psuje, że sprzedajesz? Czy po prostu Ci się znudził?
Widząc Twoje podejście do "picowania", to wydaje mi się, że się marnujesz przy tym samochodzie. Toledo jest zbyt codzienne i niestety choćbyś na głowie stanął to na drogach takiego wrażenia jak np Xedos robił nie będzie.
Cena jest w zasadzie ok jak za taki stan. Pewnie coś zawsze jest odo urwania
Taka realna cena bez tych felg to wg mnie ~12-13k. Mimo wszystko sprzedać V5 nie będzie lekko.
Widząc Twoje podejście do "picowania", to wydaje mi się, że się marnujesz przy tym samochodzie. Toledo jest zbyt codzienne i niestety choćbyś na głowie stanął to na drogach takiego wrażenia jak np Xedos robił nie będzie.
Cena jest w zasadzie ok jak za taki stan. Pewnie coś zawsze jest odo urwania
Właśnie się nie chce zepsuć, jeździ i jeździ 
Chcę Xedosa z powrotem
Cena wydaje mi się adekwatna do stanu, zawsze są tańsze od handlarzy, którzy nie mają bladego pojęcia co sprzedają albo dokładnie odwrotnie – cisną kit, że coś działa a nie działa lub działa inaczej niż powinno. U mnie działa obecnie wszystko a wygląda też nieprzeciętnie jak na Toledo.
Nie wspominając, że przyszły właściciel nie musi robić praktycznie nic przy aucie.
Nie mam parcia na sprzedaż, jak zostanie to będziemy ze sobą jeździć i jeździć
Xedosa wtedy będę musiał odłożyć na dalszy plan...
Chcę Xedosa z powrotem
Cena wydaje mi się adekwatna do stanu, zawsze są tańsze od handlarzy, którzy nie mają bladego pojęcia co sprzedają albo dokładnie odwrotnie – cisną kit, że coś działa a nie działa lub działa inaczej niż powinno. U mnie działa obecnie wszystko a wygląda też nieprzeciętnie jak na Toledo.
Nie wspominając, że przyszły właściciel nie musi robić praktycznie nic przy aucie.
Nie mam parcia na sprzedaż, jak zostanie to będziemy ze sobą jeździć i jeździć
Xedosa wtedy będę musiał odłożyć na dalszy plan...
X9, najlepiej po lifcie 
Co do sprzedaży. Oboje wiemy, że V5 nikt nie chce. Ktoś, kto kupuje VAG'a w 95% procentach kierują się ekonomią, a V5 go tym nie zachęca. Raz, że pali sporo, a dwa, że jest mało popularny i większość potencjalnych kupujących Toledo wybierze 1.9 TDI
Ja po 4 latach posiadania mazdy doszedłem do wniosku, że skoro kupując Tolka będę miał tanie części eksploatacyjne, to sobie mogę pozwolić na nieco mniej oszczędny silnik.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Toledo/Bora/Golf z V5 bywają tańsze od znacznie słabszych modeli. Kupując to auto, było to zaletą. Sprzedając... sam wiesz

Co do sprzedaży. Oboje wiemy, że V5 nikt nie chce. Ktoś, kto kupuje VAG'a w 95% procentach kierują się ekonomią, a V5 go tym nie zachęca. Raz, że pali sporo, a dwa, że jest mało popularny i większość potencjalnych kupujących Toledo wybierze 1.9 TDI
Ja po 4 latach posiadania mazdy doszedłem do wniosku, że skoro kupując Tolka będę miał tanie części eksploatacyjne, to sobie mogę pozwolić na nieco mniej oszczędny silnik.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Toledo/Bora/Golf z V5 bywają tańsze od znacznie słabszych modeli. Kupując to auto, było to zaletą. Sprzedając... sam wiesz
Wiem wiem, że wszyscy szukają TDI w kombiku, ale jak są klienci na Xedosa V6 to są i na Toledo V5.
Cenowo wiem, że często są tańsze, ale jest też duży rozstrzał, zależnie od stanu itd.
Poza tym to auto spala naprawdę niewiele (u mnie średnio prawie 9L w mieszanym), Xedos palił więcej.
Szymon bierz, znaczek przekleisz
Jeśli już to X6, podobają mi się X9, ale wiem, że to nie będzie to – już trochę limuzyna.
Linia Xedosa jest tak ponadczasowa, że bierze górę nad rozumem
Poza tym nie mam teraz z czym startować w konkursach foto
A co będzie w Kamieniu i kiedy?
Cenowo wiem, że często są tańsze, ale jest też duży rozstrzał, zależnie od stanu itd.
Poza tym to auto spala naprawdę niewiele (u mnie średnio prawie 9L w mieszanym), Xedos palił więcej.
Szymon napisał(a):loockas, moge se kupić?
Szymon bierz, znaczek przekleisz
Beny napisał(a):w końcu przejrzałeś na oczyBarthek napisał(a):Zbieram na Xedosato co X9?
Bedziesz w Kamieniu Śląskim?
Jeśli już to X6, podobają mi się X9, ale wiem, że to nie będzie to – już trochę limuzyna.
Linia Xedosa jest tak ponadczasowa, że bierze górę nad rozumem
Poza tym nie mam teraz z czym startować w konkursach foto

A co będzie w Kamieniu i kiedy?
1/4 mili i zlot samochodów japońskich,2 września
którą też można dopieścic,a jest jeszcze bardziej niepowtarzalna od X6
W drodze nad morze widziałem ze 3 sztuki X6 a X9 żadnej
Barthek napisał(a):
którą też można dopieścic,a jest jeszcze bardziej niepowtarzalna od X6
W drodze nad morze widziałem ze 3 sztuki X6 a X9 żadnej
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Mamy gdzieś temat na forum o Kamieniu, bo nie umiem znaleźć?
Wiem, że ciężko spotkać X9, ale ten kto pojeździł X6 ten zazna już nigdy spokoju
PS. nawet ostatnio widziałem 929 na jakimś placu przed warsztatem w Częstochowie
Wiem, że ciężko spotkać X9, ale ten kto pojeździł X6 ten zazna już nigdy spokoju
PS. nawet ostatnio widziałem 929 na jakimś placu przed warsztatem w Częstochowie

Barthek napisał(a):ale jak są klienci na Xedosa V6 to są i na Toledo V5.
Nie porównuj Xedosa, do Toledo. Xeda byle kowalski nie kupi, bo się wystraszy. Wystarczy popatrzeć ile jest Toledo V5 na allegro i jaka była ogólnie ich popularność. Wielu ludzi nawet o takiej wersji nie słyszało.
Z resztą już raz sprzedawałeś to auto
Barthek napisał(a):ale jest też duży rozstrzał, zależnie od stanu itd.
Jak ja szukałem to nie było żadnego rozstrzału. Na allegro było ze 20szt, wszystkie w podobnej cenie. +/– 1-1,5kzł. Po pół roku od zakupu nadal na allegro widniały te same egzemplarze, szukałem drugiego V5 dla kolegi, który się napalił. Finalnie kupił TDI
Mimo wszystko powodzenia
X6 – Fajne autko, niebanalne, ale to już muzeum. Ostatni rocznik to 99, a początek to 92? Jak zmieniać to na lepsze
loockas napisał(a):X6 – Fajne autko, niebanalne, ale to już muzeum. Ostatni rocznik to 99, a początek to 92? Jak zmieniać to na lepsze
A konstrukcyjnie pewnie z konca lat 80. XX wieku
Nie rozumiem decyzji Bartka, no ale coz...