Roni napisał(a):Gwint do naszej mazdy wchodzi bez przeróbki od opla zafiry A, bo już był włożony ale wyciągnięty bo przód leżał a tył stał ...
czyli dosłownie plug&play z tamta zawiechą przód od zafiry?
www.mazdaspeed.pl
Roni napisał(a):Gwint do naszej mazdy wchodzi bez przeróbki od opla zafiry A, bo już był włożony ale wyciągnięty bo przód leżał a tył stał ...
Dominator napisał(a):czyli dosłownie plug&play z tamta zawiechą przód od zafiry?
Dominator napisał(a):Jak rozkleiles kierunkowskazy, bo swietnie to wyszlo. Byly jakies problemy? Grill wyczysciles do golego plastiku, czy zostalo sreberko pod matem?
oblivion napisał(a):Wyszło fajnie ale jak dla mnie to naklejka jest feeeee
Roni napisał(a):W moim przypadku jest ciężko bo felgi lekko wystają i gleby nie zrobię
l3mur91 napisał(a):Jak masz miejsce możesz śmiało utoczyć troszeczkę z felgi i z tarczy, i zawsze będzie 3-4mm głębiej jeśli przy amorze masz miejsce.
l3mur91 napisał(a):Inna kwestia, naciągnąć oponę i też będziesz mógł zejść niżej.
Radex napisał(a):jaką dałeś zaślepkę?
Roni napisał(a):Była brana ta opcja, mam 215 na 8j i już "delikatny" naciąg jest, miały byc opony 205 no ale nie mogłem dostac kompletu w miare "rozsądnej" cenie .
l3mur91 napisał(a):Istnieje jeszcze najbardziej inwazyjna opcja. Wyciągniecie budy z tyłu.
Roni napisał(a):Wyobraź sobie poszerzony tył a przód seryjny ...
l3mur91 napisał(a):Przy rolowaniu rantów, można delikatnie wypchnąc nadkola na stronę powiedzmy o te 3-4mm. Nie rzuca się w oczy jak auto leży, a pomaga upchnąć felge.
l3mur91 napisał(a):Amortyzatory sportowe do GF ? Gdzie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości