Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
Witam,
Chciałem wymienić zaślepki oraz żarówki w podsufitce. Mam jednak problem ze zdjęciem zaślepki od lusterka. Trzeba ją zdjąć, gdyż są tam jeszcze 2 śrubki. Niestety ta zaślepka jest przyczepiona tak mocno, że boję się, że mogę ją złamać lub zarysować. Czy jest jakiś sposób na zdjęcie tego kawałka plastiku "bezinwazyjnie" – może jest coś o czym nie wiem np. że trzyma na zatrzaskach itp. Chodzi o element zaznaczony na czerwono na rysunku.
Chciałem wymienić zaślepki oraz żarówki w podsufitce. Mam jednak problem ze zdjęciem zaślepki od lusterka. Trzeba ją zdjąć, gdyż są tam jeszcze 2 śrubki. Niestety ta zaślepka jest przyczepiona tak mocno, że boję się, że mogę ją złamać lub zarysować. Czy jest jakiś sposób na zdjęcie tego kawałka plastiku "bezinwazyjnie" – może jest coś o czym nie wiem np. że trzyma na zatrzaskach itp. Chodzi o element zaznaczony na czerwono na rysunku.
- Załączniki
-
- Od: 9 cze 2009, 16:48
- Auto: Mazda 323F 1.8 GLX (1992 r.)
Rozglądam się ostatnio za f-ką GT i takie kwiatki ładne można spotkać....
aż się płakać chce jak można tak madzie oszpecić/...
http://allegro.pl/show_item.php?item=2480287485
http://allegro.pl/show_item.php?item=2491685987
aż się płakać chce jak można tak madzie oszpecić/...

- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
Ani jedna nie jest GT
no ale zdarza się, że agrotuningowcy dopadają biedne efki

- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Wiem że nie jest i dobrze ...ufff.... jeszcze tego by brakowało.... szkoda bo jest ich coraz mniej a tu taka profanacja 
Jednym sie nie dogrzewa Mazda innym przegrzewa, a u mnie niby ok, ale martwi mniewentylator. Przy 25 stopniach na dworzu wystarczy 5km w trasie jadąc 80 na godzine i już sie włącza wiatrak. Za ok. 2 minuty się wyłącza, potem za kilka mninut znowu. Gdy będe jechał powoli to tak w kółko. Mam wrażenie że układ pracuje na skraju swoich możliwości ale wskazówka ok- lekko za połową, praktycznie nie zmienia położenia. Jak jest u was z wentylatorem?
Jeżeli auto się nie przegrzewa (a wg tego co piszesz to nie) to bym się tym nie przejmował. Oczywiście możesz się pobawić w płukanie całego układu chłodzenia (bo na pewno po tylu latach coś tam się poosadzało) ale uważam że to gra nie warta świeczki.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
tekkenfan napisał(a):Jeżeli auto się nie przegrzewa (a wg tego co piszesz to nie) to bym się tym nie przejmował. Oczywiście możesz się pobawić w płukanie całego układu chłodzenia (bo na pewno po tylu latach coś tam się poosadzało) ale uważam że to gra nie warta świeczki.
dokładnie tak jest napewno zapchana chłodnica ewentualnie pompa wody coś nie tego ... u mnie w ostatnich gorących dniach to dopiero jak dałem w [tiiit]
Witam,
nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem temat, jeśli w złym proszę moderatora o przeniesienie.
Jakieś półtora roku temu kupiłem sobie głośniki na przód (13 cm), niestety przy montażu okazało się że mają one 4 śruby a w mojej maździe sa tylko 3. Proszę o informację jakie dystanse powinienem kupić żeby wreszcze móc je założyć, bo nie udało mi się znaleźć do tego modelu. Gdzieś w google znalazłem że do lanosa będą pasować jednak gdy znalazłem takie w sklepie było napisane że mają 165mm. Czy będą one pasować czy trzeba będzie kombinować?
nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem temat, jeśli w złym proszę moderatora o przeniesienie.
Jakieś półtora roku temu kupiłem sobie głośniki na przód (13 cm), niestety przy montażu okazało się że mają one 4 śruby a w mojej maździe sa tylko 3. Proszę o informację jakie dystanse powinienem kupić żeby wreszcze móc je założyć, bo nie udało mi się znaleźć do tego modelu. Gdzieś w google znalazłem że do lanosa będą pasować jednak gdy znalazłem takie w sklepie było napisane że mają 165mm. Czy będą one pasować czy trzeba będzie kombinować?
życie jest jak kanapka z gównem, którą każdy musi zjeść
- Od: 22 mar 2010, 13:29
- Auto: 323F bg '91 1.8 103HP
w kolorze groszku bonduelle
U mnie nowa pompa wody Aisin, nowy termostat TAMA, przeczyszczony układ chłodzenia 2x, nowy płyn i jak się wentylator włączy to bez względu na jazdę idzie non stop a temperatura jest ok
obstawiam termowłącznik wentylatora chłodnicy bo innej opcji nie widzę 

MR2 SW20 '92
WRX STI '11
@up -- ja też 
Panowie mam wielka prosbe – mianowicie juz 3 mechanikow nie umialo poradzic sobie z moja Mazda i mi tez juz skonczyly sie pomysl wiec chcialbym podmienic kilka czesci, ktore podejrzewam na sprawne od innego auta aby byc pewnym co jest zepsute
Jesli jest ktos chetny na malego spota w tym celu to serdecznie zapraszam do Rybnika lub ja moge gdzies dojechac – oczywiscie jakies zadoscuczynienie gwarantowane
Mazda 323F BG GT 1.8 16V 137km bez sondy lambda i bez katalizatora
Jesli jest ktos chetny na malego spota w tym celu to serdecznie zapraszam do Rybnika lub ja moge gdzies dojechac – oczywiscie jakies zadoscuczynienie gwarantowane
Mazda 323F BG GT 1.8 16V 137km bez sondy lambda i bez katalizatora
Miał ktoś styczność z wymianą łożyska podporowego na półosi ?
Zaczęło mi strasznie huczeć powyżej 40km/h i zaczęły się drgania na kierownicy.
Koła zmienione/wyważone, nowe łożyska piast KOYO, tarcze proste – nowe jak i klocki.
Ściągnęliśmy prawe koło i pościliśmy go na biegu, przeraźliwy dźwięk w okolicy półosi no i faktycznie łożysko gorące w momencie...
Zaczęło mi strasznie huczeć powyżej 40km/h i zaczęły się drgania na kierownicy.
Koła zmienione/wyważone, nowe łożyska piast KOYO, tarcze proste – nowe jak i klocki.
Ściągnęliśmy prawe koło i pościliśmy go na biegu, przeraźliwy dźwięk w okolicy półosi no i faktycznie łożysko gorące w momencie...
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
ja mam tak na wewnętrznym że brakuje mi tam zabezpieczenia ale wydaje mi się że przez to ma on większy luz czyli szybciej go zjeźdze więc lepiej założyć po coś to jest :-D
Idziemy po zwycięstwo i chwalę plus
Nieśmiertelność mistrzów z motywacją większą niż trzystu.
Sprzedam czesci Mazda 323F BG GT

By mchabeusz at 2011-12-04

- Od: 24 sie 2011, 13:15
- Auto: Mazda 323f BG
normalnie musisz półos rozebrać i wymienić tak jak w piastah na prasie
a czy ten zawór dodatkowego powietrza obok silniczka krokowego w dohc i sohc jest taki sam bo wizualnie wyglądają na takie same ?
a czy ten zawór dodatkowego powietrza obok silniczka krokowego w dohc i sohc jest taki sam bo wizualnie wyglądają na takie same ?

ale ważne że śmiga :-D a bez zdejmowania górnej części kolektora ssacego da radę to wymienić czy raczej wątpliwa sprawa ?