ps. wrzucaj zdjecia, bo za 3 miesiace nikt nie bedzie wiedzial o czym tu piszemy...
Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
tak, tylny
ps. wrzucaj zdjecia, bo za 3 miesiace nikt nie bedzie wiedzial o czym tu piszemy...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam, mam następujący problem z mazda 6 kombi. Wszystkie drzwi w tym także klapa piszczy podczas otwierania ;–/ próbowałem zawalczyć smarem grafitowym z zawiasami ale zero efektu. Może ktoś ma jakiś pomysł dodatkowo w tylnej klapie mam wrażenie jakby to teleskopy piszczały.
- Od: 20 lip 2012, 11:57
- Auto: MAZDA 6 2.0 136KM 2003r
szczotek99 napisał(a):próbowałem zawalczyć smarem grafitowym z zawiasami ale zero efektu
Bo to najprawdopodobniej piszczy ogranicznik. Jego przesmaruj, ewentualnie daj po 2 krople oleju maszynowego na zawiasy. Smar grafitowy kiepsko się sprawdza przy zawiasach.
Panowie mam pytanie,
Jak wyciągnąć panel oświetlenia wewnętrznego (podsufitka) nie chciałbym pourywać zaczepów.
Pozdrawiam.
Jak wyciągnąć panel oświetlenia wewnętrznego (podsufitka) nie chciałbym pourywać zaczepów.
Pozdrawiam.
i Love Mazda, Hate vw, Mitsubishi RULEZ
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=634613#634613 pierwsza magdalena :)
- Od: 15 cze 2007, 20:43
- Auto: jest M6 2.0b 141
colt 1.6
było mx-3 1.6
majorkca napisał(a):jak wyciągnąć panel oświetlenia wewnętrznego (podsufitka)
wpisac w szukajke slowo: podsufitka
viewtopic.php?f=60&t=117112&hilit=wymiana+%C5%BCar%C3%B3wki
i jest
Arkana , Captur , Mii
Witam! Dzisiaj zaświeciła mi się kontrolka silnika i trakcji, rok temu ostatnio czyściłem EGR myślicie ze mógłby znowu sie zapchać czy to może być coś innego? Dodam ze mam coś walnięty wtryskiwacz i czasami mi klepie...? jakie jest wasze zdanie w tej sprawie?
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
Panowie potrzebuje kupić zaczep do przeciwmgielnego zintegrowanego w lampie bo widze że nie mam
i jeszcze jakbyście mogli napisać orginalne oznaczenie przednich lamp (z xenonami).
colt 1.6
było mx-3 1.6
majorkca napisał(a):Panowie potrzebuje kupić zaczep
dzial kupie/szukam...
majorkca napisał(a):zaczep do przeciwmgielnego zintegrowanego w lampie
jest temat o dolozeniu swiatel przeciwmgielnych...
Arkana , Captur , Mii
hm chodzi o to ze w jednej lampie zaczep jest a w drugiej sa tylko kabelki i nie wiem o co chodzi zbytnio 
colt 1.6
było mx-3 1.6
dobrzyn22 napisał(a):ale kolega maciej_1980 nie ma kombiaka
Absolutnie nie. Mam sedana GG
- Od: 28 maja 2011, 17:42
- Auto: była Mazda 6 2.3 Top '02
jest Mazda 6 2.3 Executive '06
Ja może z innej strony ale mam pytanko odnośnie wyświetlania na komputerze ilości kilometrów które zostały do przejechania.Komputer nie wskazuje mi właśnie tej wartości ,pozostałe funkcje są wyświetlane.Co jest odpowiedzialne za wyświetlanie,jakie urządzenie,może jakiś czujnik no i gdzie tego szukać?
SKIBA
- Od: 17 lip 2012, 17:20
- Auto: Audi A6 2,5TDI,QUATTRO 2001r.
Skiba napisał(a):Ja może z innej strony ale mam pytanko odnośnie wyświetlania na komputerze ilości kilometrów które zostały do przejechania.Komputer nie wskazuje mi właśnie tej wartości ,pozostałe funkcje są wyświetlane.Co jest odpowiedzialne za wyświetlanie,jakie urządzenie,może jakiś czujnik no i gdzie tego szukać?
Jeżeli tak jest to znaczy, ze autko jest po dachowaniu, konstruktorzy mazdy wprowadzili tego rodzaju zabezpieczenie, aby wyłączyć dachowane auta z obiegu, miałeś dach = komputer pokazuje, że 0 km, bo nie powinno się takim autem już jeździć...
A tak na poważnie, może spróbuj skasować wszystkie wyświetlane w komputerze wartości, jeżeli się nie mylę przytrzymuje się przycisk info aż się skasuje, ewentualnie zatankuj min., 20 l i powtórz czynność, z tego co koledzy pisali w innym wątku, po zatankowaniu min. 20 l. można nawet sprawdzić jaką dokładnie mamy ilość paliwa w baku, oczywiście dokładnie wg. komputera ;p Jeżeli to nie pomoże to nie mam pojęcia, być może ktoś bardziej doświadczony udzieli Ci info, pozdrawiam.
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
Madzia była zatankowana do pełna i po 50km pokazało ilość kilometrów pozostałych do przejechania,
później padło sprzęgło i madzia stała u mechaniora ,następnie padła głowica i auto było odłączone od aku-jak odebrałem to już nie pokazuje tzn.są cztery kreseczki (----)a cała reszta pracuje bez zarzutu.
Od razu spytam się o dwie wtyczki jedna to szara 4 piny w okolicy przedniej lampy od strony kierowcy,jest odłączona,a druga to szara 2 piny zaraz obok zbiorniczka wyrównawczego,wychodzi z grubej wiązki przewodów.Od czego one mogą być?
Już się naprawiło jakoś samo po przejechaniu 100km.
później padło sprzęgło i madzia stała u mechaniora ,następnie padła głowica i auto było odłączone od aku-jak odebrałem to już nie pokazuje tzn.są cztery kreseczki (----)a cała reszta pracuje bez zarzutu.
Od razu spytam się o dwie wtyczki jedna to szara 4 piny w okolicy przedniej lampy od strony kierowcy,jest odłączona,a druga to szara 2 piny zaraz obok zbiorniczka wyrównawczego,wychodzi z grubej wiązki przewodów.Od czego one mogą być?
Już się naprawiło jakoś samo po przejechaniu 100km.
Ostatnio edytowano 3 sie 2012, 14:45 przez Skiba, łącznie edytowano 1 raz
SKIBA
- Od: 17 lip 2012, 17:20
- Auto: Audi A6 2,5TDI,QUATTRO 2001r.
Skiba napisał(a):Od razu spytam się o dwie wtyczki jedna to szara 4 piny w okolicy przedniej lampy od strony kierowcy,jest odłączona,a druga to szara 2 piny zaraz obok zbiorniczka wyrównawczego,wychodzi z grubej wiązki przewodów.Od czego one mogą być?
Domyślam się że nie masz ksenonów i fabrycznego samopoziomowania, a co za tym idzie nie masz również pompki wysokociśnieniowej do spryskiwaczy reflektorów (których również pewnie nie masz)