Oprócz tych części co wymieniłeś potrzebujesz na pewno: -pompkę sprzęgła -przewody od niej do wysprzęglika Od 2,0 będzie pasować : -pedały -wysprzęglik -pompka sprzęgła -zbiorniczek -i mocowanie poduszki tył -obudowa plastikowa lewarka biegów ,mieszek Od 2,5 v6 musi być: -rozrusznik -koło zamachowe -komplet sprzęgła -półosie -skrzynia -wybierak biegów (od 2,0 też założysz ale cięgna są trochę dłuższe i lewarek będzie cofnięty)
No i dalej elektryka aby dopełnić całości czyli: -licznik (aby wyglądał jak w manualu) -sterownik silnika Ale jak masz zamiar wrzucać KL-ZE to już pewnie temat masz ogarnięty
udalo mi sie zdobyc od znajomego czesci niektore takze spoko. Wielkie dzie chlopaki za pomoc naprawde sie przydala. Osobno mam jeszcze pytanie odnosnie silnik, bo zakupilem silnik KLZE i teraz chce dokupic wiazke i komp ale JKM podali mi tylko ECU KL62, i teraz nie wiem czy to jest od jdm ?
Znaczek powinien być tylko dla kierowcy ;] Pozdrawiam Ralph4
Czy podczas zmiany skrzyni w <626 GE HB 2.5 V6 KL> z ATX na MTX jest też potrzebna przekładka instalacji elektrycznej ? Czy są jakieś problemy potem z błędami w ECU? Na forum wyczytałem że mechanicznie wszystko pasuje ok,ale elektrycznie będzie trzeba coś rzeźbić? Jak potem działa hamowanie silnikiem po takiej przekładce odcina dawkę paliwa ? Czy są też inne problemy przy takim swapie?