Co sądzicie o przeróbce wydechu – czy warto ?
1, 2
dzieńDOBRY . mam takie zapytanie czy jest jakiś sens zakładać strumienice do mojej 323 z silnikiem 1,3l 73hp z 1990r . chciałbym uzyskać rezultat w postaci lepszego przyspieszenia przy niższych obrotach i zminejszyć zużycie paliwa . czy po ewentualnym założeniu strumienicy wzrośnie hałas ? jakie rodzaje strumienic są wogóle ? czy jest możliwa instalacja strumienicy zamiast środkowego tłumika i czy to wogóle coś daje ! prosze o opinie i własne doświadczenia w tej dziedzinie posiadaczy strumienic pozdrówki
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
Podłączę się do tematu.
W kilku miejscach na układzie wydechowym w mojej M6 (zwłaszcza na łączeniach) pojawia się korozja i tutaj taka myśl naszła, czy by może nie wymienić całego orurowania wydechu na kwasówkę plus np. wstawić sportowy katalizator, czy strumienicę. Pytania mam następujące: czy taka modyfikacja w ogóle miałaby jakiś sens przy pozostawieniu seryjnych tłumików końcowych? I jak ewentualnie wpłynęłaby na osiągi/hałas?
pozdrawiam
W kilku miejscach na układzie wydechowym w mojej M6 (zwłaszcza na łączeniach) pojawia się korozja i tutaj taka myśl naszła, czy by może nie wymienić całego orurowania wydechu na kwasówkę plus np. wstawić sportowy katalizator, czy strumienicę. Pytania mam następujące: czy taka modyfikacja w ogóle miałaby jakiś sens przy pozostawieniu seryjnych tłumików końcowych? I jak ewentualnie wpłynęłaby na osiągi/hałas?
pozdrawiam
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj podjedź do fachowców (mogę podać Ci namiar gdzie mi przerabiali część rurek pod Olsztynem) zrobią Ci na miejscu fachową wycenę i doradzą. w moim przypadku odradzili robienie całego wydechu bo jak to uznali "szkoda mojej kasy".
- Od: 20 lut 2012, 16:53
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 '05 Diesel
133KM 300NM by V-Tech
Póki co odpuszczam temat, bo robię kilka innych rzeczy w aucie, ale możesz namiar podesłać. Może kiedyś się skuszę.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
1, 2