Zmiana kierownicy w BA
Co było bez sensu? Jak widać u siebie miałem wersję "GUMOWĄ" i nie wiem jaki byłby sens obszywania tego...
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<
Kupię drzwi tylne od strony kierowcy oraz maskę kolor: 12K (323F BA po lifcie)

Nadal nie rozumiem Twojego postępowania, skoro masz zwykła i nie jest uszkodzona itp. to daje ją do obszycia i mam skórzaną,wiec w czym problem????????
Myślisz ze zwykłych kierownic sie nie obszywa??????
Myślisz ze zwykłych kierownic sie nie obszywa??????
-
Lantis 89
no i ja popieram Limited Edition
też mam zamiar swoją obszyć ale już byłem u tapicera i wyjaśnił mi jak to jest robione więc niczym by się nie różniła
zrobiłeś złoty interes życia
czyli ta kiera będzie Cię kosztowała jakieś 500-600 zł ?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Faktycznie nie kumacie. Już tłumaczę 
Kierownica gumowa ma swoją grubość. Jeśli obszyjesz to jeszcze skórą, to będziesz miał cholernie grubą i nieproporcjonalną kierownicę, która w dodatku rusza się na własnej obręczy, tak jakbyś dodawał gazu na motorze.. Co w efekcie może uszkodzić poszycie.
Nie wiem czy u wszystkich jest ten sam efekt, w mojej i kilku innych na pewno tak.
Oryginalna skórzana kierownica nie posiada efektu opisanego wcześniej, jest stabilna, a dodatkowo starą skórę się ściąga i nakłada nową, przez co kierownica utrzymuje swoją grubość.
Co do kosztów to trochę przesadziłeś.. Za 600zł to bym ją chyba do pozłacania musiał oddać
Ale z chęcią Ci sprzedam za 300zł z przesyłką.
Jestem bliski rozwiązania problemu, ale w dalszym ciągu liczę na Waszą pomoc.
Kierownica gumowa ma swoją grubość. Jeśli obszyjesz to jeszcze skórą, to będziesz miał cholernie grubą i nieproporcjonalną kierownicę, która w dodatku rusza się na własnej obręczy, tak jakbyś dodawał gazu na motorze.. Co w efekcie może uszkodzić poszycie.
Nie wiem czy u wszystkich jest ten sam efekt, w mojej i kilku innych na pewno tak.
Oryginalna skórzana kierownica nie posiada efektu opisanego wcześniej, jest stabilna, a dodatkowo starą skórę się ściąga i nakłada nową, przez co kierownica utrzymuje swoją grubość.
Co do kosztów to trochę przesadziłeś.. Za 600zł to bym ją chyba do pozłacania musiał oddać
Ale z chęcią Ci sprzedam za 300zł z przesyłką.
Jestem bliski rozwiązania problemu, ale w dalszym ciągu liczę na Waszą pomoc.
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<

no raczej jak chcesz mieć to ładnie zrobione to zostaje tylko i wyłącznie dokupienie poduszki do tej kierownicy :/ no przynajmniej ja bym nie kombinował żeby tylko było na sztukę
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6

Dzięki koledze Blue z forum 323 klubu udało mi się rozwiązać problem
Wystarczyło wyciąć bolce widoczne na zdjęciu. Zrobiłem to ręcznie piłką do metalu.
Efekt:
Zadowolenie.. bezcenne
人馬一体
>>>> Mój Dudowóz <<<<

Też montowałem do BA poliftowej kierownicę z Xedosa.
Wiem ze były problemy z poduszką ale jakoś to rozwiązałem.
Koszt to jakieś 40zł, wiec nie wiem jaki sens byłby w obszywaniu tego oryginalnego próchna z BA.
Jeszcze nie widziałem Ba z dobra kierownicą, wam też oddziela to próchno z kierownicy od metalu?
Wiem ze były problemy z poduszką ale jakoś to rozwiązałem.
Koszt to jakieś 40zł, wiec nie wiem jaki sens byłby w obszywaniu tego oryginalnego próchna z BA.
Jeszcze nie widziałem Ba z dobra kierownicą, wam też oddziela to próchno z kierownicy od metalu?
Ja się spotkałem z tym odklejaniem kierownicy to znaczy tego tworzywa od metalowej obręczy i powstaje efekt ,,manetki gazu'' strasznie mnie by to osobiście irytowało w aucie ale tak się dzieje w tych kierach z poduszka ja w swojej mam wersje bez poduszki i kierownica jest oki bez żadnych odklejeń.
- Od: 6 paź 2009, 08:42
- Auto: Była Mazda 323f BA
JeST AUDI A3 1.8 T :)
Hazu napisał(a):Próchno, to to tworzywo, z którego wykonana jest kierownica w BA
Aaa,o to loto, u mnie jak na razie jest ok i nic sie nie rusza.
A jak już mamy temat kierownic to może ktoś wyrazić opinie na temat sportowych kierownic,czy jest duża różnica w prowadzeniu itd.
Nie mam na myśli takiej za 150zł z allegro ale np ori momo itp...
-
Lantis 89
Też mi się to gumsko odkleiło na górze niesamowicie mnie to wk....
Myślałem żeby dać ją do obszycia i kazać zalać to jakimś klejem ale faktycznie chyba kupię ori skórzaną z 323f/xeda/626, czy jeszcze z czegoś pasuje żeby poduszka ładnie siedziała?
Myślałem żeby dać ją do obszycia i kazać zalać to jakimś klejem ale faktycznie chyba kupię ori skórzaną z 323f/xeda/626, czy jeszcze z czegoś pasuje żeby poduszka ładnie siedziała?
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Może ktoś podać dokładnie z jakiego nowszego modelu mazdy będzie pasowała kierownica, osobiście bardzo podoba mi się ta co pokazał "jaaco" tylko nie mam pojęcia z jakiego to jest modelu.
-
ab76
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
Ten sam wieloklin
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT