rafu83 napisał(a):Mam nadzieje ze to tylko DPF nic innego
hm... jezeli bedzie tylko wymiana, to tylko 3000 GBP ...

www.mazdaspeed.pl
rafu83 napisał(a):Mam nadzieje ze to tylko DPF nic innego
Wojtek napisał(a):rafu83 napisał(a):Mam nadzieje ze to tylko DPF nic innego
hm... jezeli bedzie tylko wymiana, to tylko 3000 GBP ...
Wojtek napisał(a):hm... jezeli bedzie tylko wymiana, to tylko 3000 GBP ...
rafu83 napisał(a):mysle poprostu wyciagnac DPF lub to co zostalo z niego i pozbyc sie problemu
rafu83 napisał(a):wiec jesli z nimi nic nie zalatwie mysle poprostu wyciagnac DPF lub to co zostalo z niego i pozbyc sie problemu.
dobrzyn22 napisał(a):tylko pamiętaj, że chyba potrzebny emulator – w przeciwnym przypadku komputer będzie wywalał błędy...
PS. gdyby wywalenie DPF-a wiązało się tylko z jego fizycznym usunięciem, to zapewne niejeden forumowicz by się tego ustrojstwa dawno pozbył
kmink napisał(a):sprawdż najpiew co sie stało bo być może nad interpretowałeś sobie to co zaszło w samochodzie a tak naprawdę DPF jest cały
rafu83 napisał(a):..... DPF mryga non stop i auto nie ma mocy jak by cos go blokowalo (limp mode?) zero przyspieszenie, jezdzi bo jezdzi ale by sie rozpedzic to trwa wieki......
rafu83 napisał(a):Mysle nie o emulatorze tylko nowych mapach do ECU z ktorych bedzie usuniety DPF, powinno zalatwic sprawa,
kmink napisał(a):...ak klient się uprze to zrobię program bo co mi tam...nie mniej jednak to nie działa jak należy...
menio997 napisał(a):próba autokalibracji wtrysków?? tzn że samo sie kalibruje??
wiec wsio jest OK
menio997 napisał(a):DPF wypala mi sie co jakies 100km czyli wypada co jakieś 2 dni. czy to normalne czy cos jest nie tak
tzn tak mysle ze to dpf bo obroty sie lekko zwiekszaja i z wydechu leca gorace spaliny przez jakies 15min, i spalanie wzrasta prawie podwojnie a dzieje sie tak prawie zawsze po zagraniu sie silnika.
smile napisał(a):... nieprawidłowe proporcje paliwo / powietrze? ...
Enduro napisał(a):to normalny cykl wypalania DPFa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6