witam wszystkich! posiadam mazdę 6 z 2007 roku. jest to wersja us. auto osobiście zakupiłem u dilera mazdy w new jersey w 2009r. po sprawdzeniu carfaxu okazało się że wóz jest bezwypadkowy i ma autentyczny przebieg. jednak wiedząc że carfax to nie wszystko poprosiłem o sprawdzenie auta przez bank – ponoć mają dostęp do dużo dokłaniejszych baz danych niz carfax. tam równiez było czysto. w momencie zakupu auto miało niespełna 29000 mil. samochód przypłynął do kraju w 2010 roku w ramach mienia przesiedleńczego. wyposażenie jest dużo uboższe niż większości wersji europejskich tzn. klima manualna, brak dsc, grzania foteli i lusterek. jednak wizaulnie prezentuje sie moim zdaniem dużo atrakcyjniej niż wersja eu. dodam, że jest to wersja manual co w przypadku aut ze stanów nie jest juz takie oczywiste.
wiosną tego roku założona została instalacja gazowa. jest to prins vsi. jak do tej pory auto przejechało 12000 km bez żadnych niespodzianek. spalanie kształtuje się na poziomie ok 10.5l/100km. przebieg w dniu dzisiejszym to 50100 mil.
wyposażenie auta:
*abs
*tcs
*elektryka szyb, lusterek i fotela kierowcy
*klimatyzacja manualna
*radio na 6 cd
*alufelgi z oponami 215/50/17
*otwieranie bagażnika z pilota
planowane mody:
*montaż dolotu wraz z filtrm k&n
*montaż spoilera na klapę tzw. lip spoiler
*montaż halogenów w zderzaku
*jakieś fajne koła
Jak do tej pory poważniejszą modyfikacją był montaż lpg;)
Przez okres 2 lat poza olejem i filtrami zmieniłem tarcze i klocki na obu osiach, płyn hamulcowy oraz płyn chłodniczy.
zamieszczam kilka fotek wozidła