obroty do 2 tys, mechaniczny czy moze elektryczny

Postprzez duda219 » 8 lip 2012, 21:25

witam
jest to mazda 323f wersja bj r98 z silnikiem diesla 2.0d o mocy 71km
problemem sa obroty silnika dochodza zaledwie do 2 tys przy maks obrotach <czyli 2tys> kopci na niebiesko.... co najciekawsze 1 dnia wszystko samoczynnie sie unormowało ale tylko na chwilke bo wieczorem znów problem sie odnowił <płacze> filtr paliwa został wymieniony wtryski podaja równo paliwo<nie badane> drógi problem to fakt ze nie odpala teraz wróciłem od mechanika z uszkodzonym zaworem zwrotnym paliwo spływa ?
dodam ze pompowanie paliwa pompka nic nie daje <płacze>zdaniem mechanika albo cos z pompa albo sterownik
pomocy
duda219

Postprzez pioterbezkitu » 17 lip 2012, 11:05

Kolego, rozwiązałeś problem? Jaki masz przebieg? A może spróbuj pomocy w dziale DiTD, bo tutaj prawie nikt nie zagląda.
Obrazek
Forumowicz

Od: 15 lis 2010, 00:52
Auto: 323P 2.0D 71KM 99r

Postprzez Mat25 » 2 lis 2012, 21:41

Myślisz w dobrą stronę pradopodobnię będzie coś z podawaniem paliwa. Może się pompa zaciera bądź podaje za małą dawkę paliwa. Masz objawy podobne jak ja gdy miałem zatkany filtr paliwa i za mało paliwa podawała pompa wystarczało tylko wyregulować (tyle że ja mam klekota bez kompa itd)
Obrazek
Forumowicz

Od: 10 wrz 2010, 21:33
Auto: Mazda 323 BA S 1.7 TD
Było: Honda Civic Vgen,
VW Golf II,
Skoda 125L, :D