przerobka oswietlenia-załączone mijania/gasną postojówki

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez miazga » 23 wrz 2005, 15:20

Witam,

Pytanie jest nastepujace, czy jest mozliwosc takiego przerobienia instalacji tak aby podczas zalaczania swiatel mijania wylaczaly sie swiatla pozycyjne (madzia 626 GE 93').
Fajnie by to wygladalo, przy zalaczonych pozycyjnych nie ma takiego efektu(wizualnego).

Dzieki za jakiekolwiek info

Pozdro
<pozwoliłem sobie przemoderowac temat.Marcin>
Forumowicz

Od: 2 mar 2005, 15:48
Auto: MAZDA 6 2.0D 143KM 06'

Postprzez Xionc » 23 wrz 2005, 16:57

No pewnie że jest ;) Dwa przekaźniki i zrobione. Trzeba to zrobić jakoś tak:

Obrazek

żarówkę od pozycyjnych trzeba podłączyć przez przekaźnik, który będzie sterowany włączeniem świateł mijania. Jak na żarówce od światła mijania pokaże się napięcie to załączy się przekaźnik i przerwie obwód żarówki pozycyjnych. U sumie proste. Tylko że na drogowych znów się zapali, ale to chyba nie problem. ;)
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez miazga » 24 wrz 2005, 15:54

Jo,

wielkie dzieki.
Forumowicz

Od: 2 mar 2005, 15:48
Auto: MAZDA 6 2.0D 143KM 06'

Postprzez Zybi » 6 sty 2006, 12:11

Ja tak mam od samego początku jak kupiłem Mazdę i chcę sie tego pozbyć ale nie mogę zlokalizować przekaźnika od świateł mijania. Po włączeniu na pozycję mam mijania z pozycją i to jest ten problem. Jak przełącze na mijania jest bez zmian i ogólnie swiatła są słabe najlepsze byłyby xenony ale muszę zrobić najpierw porządek z poaycją i mijania Pozdro
Początkujący

Od: 22 cze 2005, 12:56

Postprzez bajer0 » 8 sty 2006, 15:24

poprawilem temat, nastepnym razem stosuj sie do regulaminu (dalbym Ci do niego link, ale mi sie nie chce :P )

Pozdrawiam
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98