Witam,
Pytanie jest nastepujace, czy jest mozliwosc takiego przerobienia instalacji tak aby podczas zalaczania swiatel mijania wylaczaly sie swiatla pozycyjne (madzia 626 GE 93').
Fajnie by to wygladalo, przy zalaczonych pozycyjnych nie ma takiego efektu(wizualnego).
Dzieki za jakiekolwiek info
Pozdro
<pozwoliłem sobie przemoderowac temat.Marcin>
przerobka oswietlenia-załączone mijania/gasną postojówki
Strona 1 z 1
No pewnie że jest
Dwa przekaźniki i zrobione. Trzeba to zrobić jakoś tak:
żarówkę od pozycyjnych trzeba podłączyć przez przekaźnik, który będzie sterowany włączeniem świateł mijania. Jak na żarówce od światła mijania pokaże się napięcie to załączy się przekaźnik i przerwie obwód żarówki pozycyjnych. U sumie proste. Tylko że na drogowych znów się zapali, ale to chyba nie problem.

żarówkę od pozycyjnych trzeba podłączyć przez przekaźnik, który będzie sterowany włączeniem świateł mijania. Jak na żarówce od światła mijania pokaże się napięcie to załączy się przekaźnik i przerwie obwód żarówki pozycyjnych. U sumie proste. Tylko że na drogowych znów się zapali, ale to chyba nie problem.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Ja tak mam od samego początku jak kupiłem Mazdę i chcę sie tego pozbyć ale nie mogę zlokalizować przekaźnika od świateł mijania. Po włączeniu na pozycję mam mijania z pozycją i to jest ten problem. Jak przełącze na mijania jest bez zmian i ogólnie swiatła są słabe najlepsze byłyby xenony ale muszę zrobić najpierw porządek z poaycją i mijania Pozdro
- Od: 22 cze 2005, 12:56
poprawilem temat, nastepnym razem stosuj sie do regulaminu (dalbym Ci do niego link, ale mi sie nie chce
)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Strona 1 z 1