heh a wiesz co ja wlasnie wczoraj skonczylem wojne z moim centralnym/alarmem z pilota.
mialem podobny problem. Pilot dziwnie reagowal. Jesli cgodzi o zalaczanie/ zamykanie to nie bylo najmniejszego problemu, wcisnalem przycisk na pilocie i odrazu zadzial ale pojawily sie problemy z otwieraniem

( a w dodatku mam roz___ane wszystkie zamki), raz pilot otwieral a raz nie ;/ choc diodka na pilocie sie swiecila. baterie tez wymienilem. i nic. az ostanio meczylem sie i meczylem i juz sie nie otworzyl. Ku zdziwieniu sasiadow musialem rano wchodzic przez tylna klape i w dodatku sie w trakcie alarm zalaczyl z czujnikow ruchu.
centralka pewnie bedzie pod plastikiem pod regulacja kierownicy.
okazalo sie ze w moim przypadku pilot na otwieranie dzialal prawidlowo jak mocniej sciskalem/ zgniatalem obudowe pilota. po rozebraniu i dalszym macaniu okazalo sie ze luzna byla diodka (choc ona wspolnego z samym wysylaniem sygalu nie ma) i ten trymer w takim niebieskim plasticzku.
diode przylutowalem na nowo a na trymer dalem kawalek plastiku zeby przy zamknieciu pilota obudowa go troche docisnela i teraz dziala jak sie nalezy.
no i przy okazji zamki poszly do pelnej regeneracji po 10 godz. roboty na kazdy

bo byly w oplakanym stanie
heh ale sie rozpialem ale moze troche pomoge.
wiec warto po rozebraniu pilota wciskac ktorys z przyciskow i przy okazji inne elementy elektr. w pilocie bo moga byc gdzies luzy.
no i ja bym wogole sprawdzil miernikiem napiecia jeszcze czy dochodza prawidlowo do cenralki, cewke przekaznika w centralce oraz inne elementy elektr. w cenralce.
POWODZENIA