Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
Srebrny na zaciskach tez daje rade 
Witam,
Czy ktos już z posiadaczy wersji GH odłaczał akumulator, pytam bo zabieram sie za wymiane filtrów a jeden z nich w wersji angileskiej znajduje sie za akumulatorem (filtr paliwa). Dzis juz miałem sie za to zabrac ale tkneło mnie zeby sprawdzic czy jest i mam wogóle jakis kod radia, no i nie mam, a nie chce jezdzic bez radia dodam ze jest to bose, wiec jak to jest, wymaga póżniej kodu czy nie? Wiem, że byly juz tam jakies wątki ale dotyczyły innych modeli.
dzięki
Marek
Czy ktos już z posiadaczy wersji GH odłaczał akumulator, pytam bo zabieram sie za wymiane filtrów a jeden z nich w wersji angileskiej znajduje sie za akumulatorem (filtr paliwa). Dzis juz miałem sie za to zabrac ale tkneło mnie zeby sprawdzic czy jest i mam wogóle jakis kod radia, no i nie mam, a nie chce jezdzic bez radia dodam ze jest to bose, wiec jak to jest, wymaga póżniej kodu czy nie? Wiem, że byly juz tam jakies wątki ale dotyczyły innych modeli.
dzięki
Marek
- Od: 4 kwi 2012, 13:59
- Auto: M6 2.0 SL 2009, MZR-CD
Po raz już... chyba trzeci, na ten temat – nic sie nie stanie. Co najwyżej po podłączeniu zaczną przez chwilę mrugać kontrolki od esp. No i trzeba bedzie zaprogramować szyby. Kodu do radia nie ma.
-
Kamil
Photoshopa w łapę i koloruj aż się spodoba
ja jakbym malował (moooże na jesień przy zmianie kół na zimowe), to prawdopodobnie czarny lub srebrny, ale raczej w czerń wyceluję. Krzysiek a jak po malowaniu z trwałością farby? wygląda jak po malowaniu czy troche się... zepsuł wygląd tych zacisków?
-
Kamil
Łukasz przyciemniales tu w uk wszystkie szyby czy tylko tył? Wczoraj w swojej madzi zrobiłem szyby, miały byc wszystkie ale przy mnie dwie osoby przyjechały na usuniecie z przodu, bo policja ich sciągneła, do tego jeszcze strasza że insurance moze odmówic wypłacenia odszkodowania wiec zrobiłem tylko tył
.
Myślałem także o felgach czarne mat lub gloss, albo kolor tytan, tylko nie oriętuje sie jka im te przeróbki wychodza tutaj, znasz jakis wart polecenia zakład, który maluje felgi.
edit:
Jak masz kolor silver lilac to czarne fele i niebieskie lub srebrno-błekitne zaciski moga dobrze wygladac.
Myślałem także o felgach czarne mat lub gloss, albo kolor tytan, tylko nie oriętuje sie jka im te przeróbki wychodza tutaj, znasz jakis wart polecenia zakład, który maluje felgi.
edit:
Jak masz kolor silver lilac to czarne fele i niebieskie lub srebrno-błekitne zaciski moga dobrze wygladac.
Ostatnio edytowano 5 lip 2012, 00:38 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: prosze zawsze edytowac swoj post...
Powód: prosze zawsze edytowac swoj post...
- Od: 4 kwi 2012, 13:59
- Auto: M6 2.0 SL 2009, MZR-CD
ROZWAD napisał(a):znasz jakis wart polecenia zakład, który maluje felgi.
moze zapytasz w dziele regionalnym?
viewforum.php?f=362
ps. moze rowniez uzupelnisz swoj profil uzytkownika?
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Kamil napisał(a): Krzysiek a jak po malowaniu z trwałością farby? wygląda jak po malowaniu czy troche się... zepsuł wygląd tych zacisków?
Hmmmm farba jako sama farba nie odchodzi, kupilem taka specjalna czarna do zaciskow, ktora dodatkowo szybko schla wiec moglem praktycznie po chwili klasc od razu kolejna warstwe farby . Wiadomo, ze troche wygladaja inaczej niz po malowaniu bo klocki pyla i same zaciski sa troche przykurzone ale jak je przetre to wygladaja jak nowe
No i swiece zmienione
Samochod jakby lepiej sie wkrecal na nowych swiecach.
I tu mala ciekawostka. Ostani raz swiece byly wymieniane w ASO (przy 57tys mil) i po ich wykreceniu co ujrzalem: NGK
Takie same zostaly zalozone. NGK byly na miejscu a na Denso musialbym czekac kilka dni.
I co ciekawe po przejezdzie do do pracy (standardowa droga) moge powiedziec, ze jakby lekko spalanie spadlo.

Samochod jakby lepiej sie wkrecal na nowych swiecach.
I tu mala ciekawostka. Ostani raz swiece byly wymieniane w ASO (przy 57tys mil) i po ich wykreceniu co ujrzalem: NGK

Takie same zostaly zalozone. NGK byly na miejscu a na Denso musialbym czekac kilka dni.
I co ciekawe po przejezdzie do do pracy (standardowa droga) moge powiedziec, ze jakby lekko spalanie spadlo.
chmooreck napisał(a):Za mała/krótka próbka
wiem
raptem 100km na nich przejechalem. wiecej powiem jak wyjade zbiornik
glowasiek napisał(a):a to nie potrwa dlugo
sie smiej.
Od momentu jak go kupilem (listopad/grudzien 2011) juz nim przejechalem 17tys mil (jakies 27tys km)

Koledzi co maja 2.0 Diesle.
Przegladalem strone Mazdy z akcesoriami i oto co znalazlem.
Cena wydaje sie dobra za sprezyny dedykowane do Mazdy.
Kamil – zainteresowany
Przegladalem strone Mazdy z akcesoriami i oto co znalazlem.
Cena wydaje sie dobra za sprezyny dedykowane do Mazdy.
Kamil – zainteresowany
ja? a skąd Panie, mieszkam na mazurach, zima przyjdzie to do domu nie dojadę
sprawdziłem, na polskiej stronie też jest, ale oczywiście nie ma cen, strasznie mnie to drażni że nie podają cen akcesoriów na oficjalnej stronce.
-
Kamil