Mazda 323F GT BA KF 96r
samochód pomalowany niestety nie udało się go złożyć dzisiaj i będzie musiał poczekać do jutra
dostanie od razu polerkę i mam nadzieję że będzie git 

- Od: 8 lis 2010, 10:37
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 '96r
piewsze fotki po złożeniu i polerce (wtorek) jakość kiepska bo już póżno było, na weekendzie zrobie jakieś porządne

ogólnie jestem zadowolony z tego jak to wyszło
no i te czarne wnęki i boczne dokładki z przodu robią swoje
a na następny ogień pójdą szybki do przyciemnienia

ogólnie jestem zadowolony z tego jak to wyszło

a na następny ogień pójdą szybki do przyciemnienia
ładnie
sam miałem tak zrobić z wnękami ale powstrzymałem się
najpiękniejsza w standardzie 
- Od: 6 kwi 2009, 09:49
- Auto: Kiedyś MX-3 1.8 V6 teraz zielona 323F BA 1.5 16V
wrzucam obiecane zdjęcia, co prawda dawno zrobione ale jakoś nie miałem ostatnio czasu zaglądać na forum

a tutaj już z kilkoma naklejkami

trochę wychodzi z jednej strony za dużo ale trudno

i kolejne mycie

mam kilka rzeczy do zrobienia przy niej niestety musi poczekać wszystko złamałem talerz biodrowy i muszę się oszczędzać, ale dzisiaj mazdę umyję bo nie mogę patrzeć jak taka brudna stoi

a tutaj już z kilkoma naklejkami

trochę wychodzi z jednej strony za dużo ale trudno

i kolejne mycie

mam kilka rzeczy do zrobienia przy niej niestety musi poczekać wszystko złamałem talerz biodrowy i muszę się oszczędzać, ale dzisiaj mazdę umyję bo nie mogę patrzeć jak taka brudna stoi
czas trochę odświeżyć w ostatnim czasie wymieniony został olej, filtr powietrza, filtry LPG oraz uszczelniony wydech na łączeniu katalizatora i części środkowej. dodatkowo z nudów pomalowałem rozpurke i litery na pokrywie zaworów

no i przyciemnione zostały szyby
(fotki wrzuce póżniej)

no i przyciemnione zostały szyby

(fotki wrzuce póżniej)
no mam nadzieje ze konserwacja ci wytrzymie:) duzo roboty bardzo duzo roboty
ladnie ladnie:) do kilku rzeczy idzie sie doczepic no ale coz
u mnie bylo podobnie pierwsze mialo byc powoli i dokladnie bo bylo auto zastepcze a pozniej xD w miare dokladnie i szybciej bo auto zastepcze sie popsulo xD zawory odbily sie na tloku
xD no ale jak mowi LADNIE LADNIE:) dobrze ze nie zminiales koloru
tylko serie dales;]
BRAWO

BRAWO
- Od: 12 kwi 2012, 17:15
- Auto: Mazda 323f 1.8 GT 1991r
Bestia po malowaniu, dobrze że na zlocie będziesz 
Fotek nacykamy
Fotek nacykamy

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
mam nadzieje że dojadę
dzisiaj po pracy gonię do mechanika bo rano zapaliła mi się kontrolka aku jak jechałem, oby to nie alternator 
Mam nadzieję że na mojej też będzie lakier tak ładnie odrestaurowany (albo i lepiej
) wszystko w rękach kolegi mika1324 i jego papy szkoda tylko że silnik u mnie o pół litra mniejszy 

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
jaaco napisał(a):Mam nadzieję że na mojej też będzie lakier tak ładnie odrestaurowany (albo i lepiej) wszystko w rękach kolegi mika1324 i jego papy szkoda tylko że silnik u mnie o pół litra mniejszy
I parę cylindrów jakby mniej
ucze1102 napisał(a):mam nadzieje że dojadędzisiaj po pracy gonię do mechanika bo rano zapaliła mi się kontrolka aku jak jechałem, oby to nie alternator
E tam, wymiana alternatora nie jest specjalnie skomplikowana, a sprawne używki też majątku nie kosztują. Chyba że masz sprawną, nabitą klimę – wtedy sprawa robi się nieco bardziej skomplikowana...
diagnoza: padł regulator napięcia, dziasiaj będzie nowy dodatkowo przy okazji nowe szczotki do alternatora ogólnie pacjent będzie żył 
pomalowana ale niedzielny grad mi narobił trochę szkód na masce i dachu
Bestia po malowaniu, dobrze że na zlocie będziesz
Fotek nacykamy
pomalowana ale niedzielny grad mi narobił trochę szkód na masce i dachu
Gared napisał(a):Chyba że masz sprawną, nabitą klimę
no chciałbym mieć klime
co do alternatora to okazało sie że padł regulator napięcia, sprawa juz dawno załatwiona, a co do tego że chciałbym mieć klime to właśnie niedawno udało mi się kupić kompletny zestaw
klime wychaczyłem za 550zł tylko chłopak nie dawał gwarancji czy działa bo sam miał nienabitą ale zaryzykowałem
W piątek zaczołem montarz

W piątek zaczołem montarz

to świetnieucze1102 napisał(a):udało mi się kupić kompletny zestaw

ale ci coś podpowiem,
– osuszacz jest do wyrzucenia – to ten aluminiowy cylinder, gdyż jest on silnie higroskopijny i jeśli układ zostanie otwarty na dłużej, chłonie wilgoć z powietrza i nie spełnia już swojej funkcji ochrony układu przed wilgocią
– sprężarka w najlepszym wypadku nie będzie wydajna tak jak mogła by być, w najgorszym będzie do regeneracji,
– chłodnica jest pogięta i nie wiadomo jak długo zniesie ciśnienie kiedy nabijesz już klime,
dobrze było by, gdybyś miał kogoś znajomego kto fachowo sprawdzi ci szczelność, tzn nabije układ azotem i za 1-2 dni sprawdzi czy nie uchodzi a dopiero potem nabił ci klimę, albo nabije ci jeszcze raz za free w sytuacji gdy jakiś element okaże się słabym ogniwem i uwolni czynnik
i nie wierz w to że jak maszyna sprawdzi układ próżnią (czy podciśnieniem) to musi być ok, bo układ który pracuje pod ciśnieniem sprawdza się ciśnieniem

- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
no własnie generalnie to klima już siedzi pod maską
osuszacz zaryzykowałem i założyłem stary, bo klima była do końca w samochodzie założona a po rozebraniu zatkane otwory osuszacza
jestem już po pierwszym sprawdzaniu azotem narazie mam zlokalizowany jedeną dużą nieszczelność na łączeniu rurki z chłodnicą, niestety na tygodniu nie bardzo mam czas się tym zająć, wiec będzie trzeba poczekać do kolejnego piątku
co do sprężarki to była sprawdzona przed montażem więc przynajmniej wiem że działa, a jak z wydajnością to będzie widać.
chłodnica niestety nie jest pierwszej nowości
ale kupując wszystko za taką cenę byłem przygotowany że coś trzeba bedzie wymienić, ale ogólnie i tak mam nadzieje że wszystko będzie ok 
osuszacz zaryzykowałem i założyłem stary, bo klima była do końca w samochodzie założona a po rozebraniu zatkane otwory osuszacza
jestem już po pierwszym sprawdzaniu azotem narazie mam zlokalizowany jedeną dużą nieszczelność na łączeniu rurki z chłodnicą, niestety na tygodniu nie bardzo mam czas się tym zająć, wiec będzie trzeba poczekać do kolejnego piątku
co do sprężarki to była sprawdzona przed montażem więc przynajmniej wiem że działa, a jak z wydajnością to będzie widać.
chłodnica niestety nie jest pierwszej nowości
Koniec lata a Ty klimę montujesz
Dobra inwestycja

Dobra inwestycja

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
bedzie na przyszły rok