Witam
Przeszukałem już całe forum to jak i elektrode i nigdzie nie mogę znaleźć jednej rzeczy.
Ale to po kolei:–) Posiadam Mazdę 6 z 2004 r. która nie posiada fabrycznego autoalarmu. Dlatego chciałem jej dołożyć takowy. Po wielu przeczytanych postach wybór padł na Seo Perfect gdyż bardzo dużo osób go poleca ( nawet na naszym forum ) oraz posiada możliwość podłączenia pod oryginalnego pilota od mojej Madzi:–) I tu jest moje pytanie. Jak odbywa się programowanie takiego pilota pod alarm?? Z tego co wyczytałem to są jakieś kody chyba do tego. Jak tak to czy ktoś mógłby mi taki podać do mojej mazdy? Wiem, że ludzie zakładają ten alarm do M6, bo są takie wątki na naszym forum, ale nikt nie podaje jak to zaprogramować. Dodam że zakładać będę z kolegą, który już nie jeden autoalarm założył i każdy działa do tej pory. Alarm już został zakupiony tylko czekam na jego dostarczenie.
Dzięki za odpowiedź pomoc
banas
Seo Perfect + Mazda 6 pytanie
Strona 1 z 1
Skoro kupiłeś alarm SEO to powinieneś dostać do niego instrukcję, a tam jest wszystko napisane.
Ostrzegam, że bez schematu możesz mieć problem z podłączeniem alarmu.
Takie informacje trudno znaleźć jest na internecie bo w SEO pracowało dużo lat na swoją markę i na to żeby wypuszczać niezawodne urządzenia.
Ostrzegam, że bez schematu możesz mieć problem z podłączeniem alarmu.
Takie informacje trudno znaleźć jest na internecie bo w SEO pracowało dużo lat na swoją markę i na to żeby wypuszczać niezawodne urządzenia.
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
A więc tak. Instrukcji nie dostałem choć byłem w sklepie i upominałem się o nią. No ale nie ważne, bo jako że jestem ambitna bestia tak więc usiedliśmy z kumplem i założyliśmy alarm. W końcu montuje sie tak samo jak każdy inny alarm samochodowy:–) Trochę problemów sprawiły nam same czarne kabelki ale jakoś udało sie. Alarm sam od razu zaprogramował sie na tryb uniwersalny tak więc od pierwszego uruchomienia działał z pilota oryginalnego. W międzyczasie życzliwy kolega z innego forum udostępnił mi kod do mazdy ( tak mi sie wydaje bo powiedział mi że na tym kodzie "auto samo sie uczy", co kolwiek by to nie znaczyło ). W każdym razie po jego zaprogramowaniu wszystko działa idealnie. Nic dodać nic ując
Tak więc jak widać mozna ten alarm założyć bez instrukcji do danego modelu, choćnie ukrywam że warto mieć kod do danego samochodu 

Strona 1 z 1