Witam,
Mam taki problem gdyz zatankowałem widocznie jakieś chrzczone paliwo i na mrozie mi zgęstniało. Proszę o pomóc z spuszczeniu tego paliwa, ponieważ wężykiem nie idzie. Z góry dzięki.
Jak spuścic ropkę z mojej Mazdy?
Strona 1 z 1
Tutaj sobie poczytaj i pooglądaj
viewtopic.php?f=90&t=91177
viewtopic.php?f=90&t=91177
ja poradziłem sobie inaczej. zdjąłem z pompki paliwowej wężyk paliwowy, na króciec pompki założyłem wężyk poprowadzony do kanistra i podłączyłem pompkę "na krótko" do akumulatora. troche trwało zanim wypompowało całe paliwo z baka, ale nie trzeba było wykręcać pompki ze zbiornika.
- Od: 2 kwi 2012, 22:48
- Auto: Mazda 6 2.0 LF 141 KM r.2002 kombi
lapa napisał(a):podłączyłem pompkę "na krótko" do akumulatora.
Pała za czujność.
W dieslu nie ma elektrycznej pompy paliwa więc podpowiedź do pupy
Odpiąć przewód przed filtrem paliwa, włożyć go do pojemnika.
Następnie otwórz korek wlewu paliwa . Weź dowolny kompresor, owiń szmatką wężyk kompresora tak aby szczelnie przylegał do otworu wlewu. Włącz kompresor, nadciśnienie wypcha paliwo do naczynia. PROSTE a skuteczne.
Następnie otwórz korek wlewu paliwa . Weź dowolny kompresor, owiń szmatką wężyk kompresora tak aby szczelnie przylegał do otworu wlewu. Włącz kompresor, nadciśnienie wypcha paliwo do naczynia. PROSTE a skuteczne.
- Od: 19 lis 2010, 11:13
- Auto: Mazda 6 GG /CD Active 2,0/121 KM/2007r
Mazda 3 bpe
Benek01 napisał(a):owiń szmatką wężyk kompresora tak aby szczelnie przylegał do otworu wlewu.
Sprawdzi się idealnie gumowa rękawiczka obcięta tu i ówdzie,ewentualnie jakiś unimil
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Strona 1 z 1