Mazda MX-6 GE KL '92
Pit, widzę że i ty przeswapowałeś hamulce 
Ja jeż w ten weekend założyłem od GG i odczucia mam takie jak Ty czyli na "plus", tylko ja założyłem tarcze gładkie. Na tych GT ciekawie wygląda
Ja jeż w ten weekend założyłem od GG i odczucia mam takie jak Ty czyli na "plus", tylko ja założyłem tarcze gładkie. Na tych GT ciekawie wygląda
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Pit gratki, mam identyczny zestaw – w sensie miałem...
Zmieniłem klocki od razu, naprawdę Kashiyama nie nadaje się do hamowania.
Obecnie mam EBC Green Stuff i jest niebo a ziemia w porównaniu do tej "kashanki"
Zmieniłem klocki od razu, naprawdę Kashiyama nie nadaje się do hamowania.
Obecnie mam EBC Green Stuff i jest niebo a ziemia w porównaniu do tej "kashanki"
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Hazu napisał(a):Ale na tych kolach to na co dzień się przyjemnie jeździ?
Auto kula się na nich już szósty sezon, opona to 215/40R17 i jak dla mnie jest całkiem komfortowo (GE ma zawieszenie raczej miękko zestrojone). Na seryjnych 205/55R15) mam wrażenie, że zaraz "popłynę" na zakręcie
PLaster napisał(a):Pit, widzę że i ty przeswapowałeś hamulce
Był już na to czas... seryjne tarcze wymieniałem w 2006 roku i po tylu latach wyczuwalne już było bicie przy hamowaniu z wyższych prędkości. Problem przy nówkach zniknął.
Barthek napisał(a):...Kashiyama nie nadaje się do hamowania
Opinie odnoście klocków Kashyiama są własnie bardzo skrajne. Postanowiłem wypróbować je na własnej skórze.
Pit napisał(a):Przy okazji zmieniłem kolor zacisków na czarny. Auto już do niczego poza codziennym użytkowaniem nie służy, częściej jeździ nim moja druga połówka, więc z kolorowymi trochę tak festyniarsko i nie na miejscu...
Zmiana zacisków to pozytyw

Co do koloru to zdecydowanie szkoda że czarny. Ładnie było by z białymi, a oemowo że tak powiem na srebrno. Przyznaj się, pewnie ci farba zalegała
Pit napisał(a):Opinie odnoście klocków Kashyiama są własnie bardzo skrajne.
Brązowa jest lipna, czarna daje radę. Do auta użytkowanego na co dzień – ten zestaw powinien zdać egzamin.
Dobra modyfikacja.
Ja mam kashyiamy i nie mogę złego słowa powiedzieć o tych klockach, nie pylą nie piszczą i świetnie hamują przy codziennej jeździe, przy czym cena jest niska.
Fajny zestaw, jeszcze trochę i nie będzie można kupić zacisków bo M6 bo wszyscy swapują
Fajny zestaw, jeszcze trochę i nie będzie można kupić zacisków bo M6 bo wszyscy swapują
...po mrozach początku roku w MX-6 rozpadł się jeden z tylnych amortyzatorów. Oba wymieniałem jakieś 5 lat temu i użyłem wtedy (zachęcony korzystną ceną) produktów firmy GPD. Amortyzatory były dobrane dokładnie do modelu samochodu, jednak tył (co dziwne) po ich wymianie wzniósł się delikatnie i auto zaczęło wyglądać dość pokracznie (vide fotki na pierwszej stronie) (...) Po wymianie kilka dni temu na Tokico, wszystko wróciło do normy. Na poniższej fotce tył widoczny jest mniej, postaram się jednak za jakiś czas cyknąć coś na letnich kołach dla porównania (...) Taka mała przestroga przed amortyzatorami firmy GPD 

Auto zacne, w klasycznej linii. Widać pracę włożoną przez właściciela
Powiedź dużo zabawy z przerabianiem lamp JDM żeby świeciły tak jak potrzeba?
Tapicerkę robiłeś w Black-Sun'ie, polecasz tą firmę

Powiedź dużo zabawy z przerabianiem lamp JDM żeby świeciły tak jak potrzeba?
Tapicerkę robiłeś w Black-Sun'ie, polecasz tą firmę
We take these risk not to escape life but to prevent life from escaping us...
- Od: 4 sty 2012, 21:23
- Auto: マツダ MX-6 2.5 KL-DE '94
kobe31 napisał(a):Powiedź dużo zabawy z przerabianiem lamp JDM żeby świeciły tak jak potrzeba?
Z uwagi na fakt, że auto 99% swoich przebiegów robi po terenach zurbanizowanych służąc jako dowoziciel do pracy, po prostu skierowałem strumień światła bardziej w dół, aby nie oślepiać. Jeszcze nie przerabiałem blaszek, aby świeciły jak LHD. Kiedyś muszę się za to zabrać...
kobe31 napisał(a):Tapicerkę robiłeś w Black-Sun'ie, polecasz tą firmę
Firmę polecam, jasnego wnętrza do jazdy na codzień drugi raz bym nie zrobił
Od pewnego czasu już przeglądam ten temat i myślałem, że umarł, a jednak nie. Wielkie gratulacje Pit i szacunek, za walkę ze smołą, takich ludzi z pasją ze świecą szukać
. Bardzo podoba mi się kolor nadwozia, chyba najładniejszy moim zdaniem z palety mazdy w tamtych czasach, nie wspomnę już o zmianie wnętrza które jest mega zajebiaszcze. Wszystkie modyfikacje na plus, JDM po całości. Będę obserwował bacznie, super auto 

- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
GRU napisał(a):A jak myślałem że sprzedałeś mx
Never! Za swoją linię prawdziwego cuope, po okresie popularności znów coraz większą niepowtarzalność, niesamowitą bezawaryjność, ekonomiczność, mój ulubiony dźwięk V6, szyberdach nocą i wiele innych zalet możliwych do opisania i emocji, dla których nie znajduję słów... to auto ma u mnie dożywocie
Ostatnimi czasy uporałem się z drobnymi efektami wesołej twórczości

...sprawdziłem też przed okresem letnim wydajność układu klimatyzacji (jest chyba nieźle):

Zmieniam olej (5W30 Shell Helix Ultra Extra, od początku) i jeżdżę (w sumie częściej Marzena)
Co to masz za felgi? Rondel'ki może?
Znajomo wyglądają... 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Co to masz za felgi? Rondel'ki może?Znajomo wyglądają...
Niestety nie. Są to felgi firmy ATS/Alustar.
Dlaczego niestety? Mam właśnie Rondel'e ale rewelacyjne nie są, ładnie wyglądają (podobne do Twoich) ale waga ich wydaje się ogromna...
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie ważne jaki spec i jaki DM. Piotruś. Piękna jest:)
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470