Używana Mazda z niemieckiego salonu – warto?
Strona 1 z 1
Kupował ktoś używaną mazde z niemieckiego salonu . Proszę o opinie czy oferowane tam samochody są warte zakupu .Przykładowa mazda . Ta gwarancja jest wazna takze w polsce ?
Ostatnio edytowano 19 sty 2010, 18:26 przez kometaa, łącznie edytowano 2 razy
-
kometaa
Też poluje na madzie z niemieckiego salonu. Dlaczego? ano dlatego, że nie ufam polakom sprzedającym bo dość sporo się nawidziałem przeglądając auta w PL
Dodatkowo daja Ci:
1 Jahr Technik-Garantie europaweit*
1 Jahr Mobilität europaweit*
technisch & optisch geprüft
mit Systemaufbereitung
Dodatkowo daja Ci:
mit Systemaufbereitung
- Od: 9 lis 2008, 13:39
- Auto: Mazda 6 2.0 Benz, 2003
Witam
ja kupiłem swoją Madzie 323f ba z salonu w Niemczech, cena wiadomo większa niż w ofertach na mobile.de itp o alledrogo nie wspomnę ale była warta swoich pieniędzy
ja kupiłem swoją Madzie 323f ba z salonu w Niemczech, cena wiadomo większa niż w ofertach na mobile.de itp o alledrogo nie wspomnę ale była warta swoich pieniędzy
[url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/289][img]http://www.motostat.pl/user_images/289/icon1.png[/img][/url]
- Od: 31 gru 2008, 18:44
- Auto: 323f ba 1.5 se
Jeśli ktoś nie wie to strona http://www.mazdagebrauchtwagen.de jest wyszukiwarka używanych samochodów oferowanych przez salony mazdy.Jesteśmy na nią przekierowywani z niemieckiej strony mazdy http://www.mazda.de , po kliknieciu w zakładkę z używanymi pojazdami .
-
kometaa
AKURAT napisał(a):Też poluje na madzie z niemieckiego salonu. Dlaczego? ano dlatego, że nie ufam polakom sprzedającym bo dość sporo się nawidziałem przeglądając auta w PL
Dodatkowo daja Ci:
mit Systemaufbereitung
Jest parę osób na tym forum jak i na bezwypadkowe.net, którzy sprowadzają dobre, całe i co ważne bezwypadkowe samochody
Wiem, że jest ich jak kropla w morzu, ale nie warto mówić/pisać tak o wszystkich
Tak, tylko takie auta są drogie w zakupie i raczej nie dla handlarzy, kwota którą musisz zainkasować na rynku w RP jest wtedy wyższa 15- 20% od ceny rynkowej i długo się takie auta sprzedaje.
Warto ,ale tylko dla siebie.
pozdr.
Warto ,ale tylko dla siebie.
pozdr.
www.mazda-ford.pl
Bydgoszcz ul.Inowrocławska 1
POLECAMY RÓWNIEŻ PROFESIONALNĄ AUTO -MYJNIE
www.myj-car.pl
Bydgoszcz ul.Inowrocławska 1
POLECAMY RÓWNIEŻ PROFESIONALNĄ AUTO -MYJNIE
www.myj-car.pl
- Od: 27 sty 2009, 23:22
- Auto: GH RF-TOP 08"
ER- EXPRESSION 09"
GS350AWD 08''
F RANGER 4WD 08"
AKURAT napisał(a):Też poluje na madzie z niemieckiego salonu. Dlaczego? ano dlatego, że nie ufam polakom sprzedającym bo dość sporo się nawidziałem przeglądając auta w PL
Dodatkowo daja Ci:
mit Systemaufbereitung
Zadzwoniłem dziś do ASO w Zabrzu z zapytaniem jak ma się gwarancja którą dają Niemcy na swoje używane samochody, pytałem o rocznik M6 03-04 okazuje się że sprawa nie wygląda tak różowo jak to pisze na stronie www.mazdagebrauchtwagen.de , serwisant twierdzi że naprawią usterkę – wystawią fakturę i płacimy za naprawę a samemu musimy starać się odzyskać pieniądze od salonu w którym dokonaliśmy zakupu ;]
Ponadto jeszcze nie miał przypadku że ktoś powoływał się na taką gwarancję
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ASO w Katowicach potwierdza informację z ASO Zabrze
-
pietia-gce
Niemieckie prawo obliguje każdego zarejstrowanego sprzedawcę samochodów używanych do udzielenia 1-rocznej gwarancji na sprzedawane auto dla osoby prywatnej. Nie jest to jednak gwarancja fabryczna, tylko udzielana przez sprzedającego i tylko i wyłącznie przez na jego koszt może być dokonana ewentualna naprawa w ramach tejże gwarancji.
Myślę, że trudno byłoby wyegzekwować koszty ewentualnej naprawy dokonanej w PL, ale możesz domówić się z nimi, że kupujesz to auto bez gwarancji (na export) wówczas powinni zejść z ceny, ale nie koniecznie mogą chcieć to zrobić...
Jenak kupując takie auto "z gwarancją" masz pewność, że auto było dokładnie sprawdzone przez sprzedającego, a ewentualne usterki zostały już naprawione.
Myślę, że trudno byłoby wyegzekwować koszty ewentualnej naprawy dokonanej w PL, ale możesz domówić się z nimi, że kupujesz to auto bez gwarancji (na export) wówczas powinni zejść z ceny, ale nie koniecznie mogą chcieć to zrobić...
Jenak kupując takie auto "z gwarancją" masz pewność, że auto było dokładnie sprawdzone przez sprzedającego, a ewentualne usterki zostały już naprawione.
- Od: 20 sty 2010, 12:19
- Auto: HYUNDAI Santa Fe II 2.7 189KM AWD
M6 Sport Kombi Exclusive 2.0 CiTD 121KM (była)
M3 BK 1.6 104KM (była)
323 BG 1.6 (była)
Służbowo: Ford Focus 1.8 TDCI 115KM 2010 był :) Kia Ceed 1.6 CRDi 110kM 2015 jest :)))
Ktoś już pisał o tej gwarancji. Właśnie tak to było załatwione:
Odstawia auto do ASO w PL, oni naprawiają
I nie było z tym żadnego problemu. Niemiecki dealer pokrył poniesione koszty.
Ale najprościej to byłoby poprosić takiego dealera o przesłanie informacji na jakich warunkach (co obejmuje) taka gwarancja. Wtedy wszystko będzie jasne.
Odstawia auto do ASO w PL, oni naprawiają
pietia-gce napisał(a):wystawią fakturę i płacimy za naprawę a samemu musimy starać się odzyskać pieniądze od salonu w którym dokonaliśmy zakupu
I nie było z tym żadnego problemu. Niemiecki dealer pokrył poniesione koszty.
Ale najprościej to byłoby poprosić takiego dealera o przesłanie informacji na jakich warunkach (co obejmuje) taka gwarancja. Wtedy wszystko będzie jasne.
Witam
Kupiłem 6 kombi z 2006 w Niemczech z salonu Renault.
Auto ma dodatkowo wykupioną gwarancję w CG Car-Garantie http://www.cargarantie.com na 24 miesiące od 07.07.2009 r. czyli do 06.07.2011 r.
W salonie gdzie kupowałem powiedziano że trzeba najpierw zawiadomić tę firmę CG Car-Garantie i oni potem zwrócą koszty naprawy a ASO w Zabrzu ma to sprawdzić.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
Zastanawiam się czy trzeba w takim przypadku robić przeglądy w ASO?
Czy żeby zachować gwarancję na blachę to trzeba robić cały przegląd w ASO czy można tylko na blachę?
Kupiłem 6 kombi z 2006 w Niemczech z salonu Renault.
Auto ma dodatkowo wykupioną gwarancję w CG Car-Garantie http://www.cargarantie.com na 24 miesiące od 07.07.2009 r. czyli do 06.07.2011 r.
W salonie gdzie kupowałem powiedziano że trzeba najpierw zawiadomić tę firmę CG Car-Garantie i oni potem zwrócą koszty naprawy a ASO w Zabrzu ma to sprawdzić.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
Zastanawiam się czy trzeba w takim przypadku robić przeglądy w ASO?
Czy żeby zachować gwarancję na blachę to trzeba robić cały przegląd w ASO czy można tylko na blachę?
-
74Kris
Wiem, że temat stary, ale nadal aktualny.
Zastanawia mnie opis w tym aucie
http://www.mazdagebrauchtwagen.de/go.to ... DX-S14CQGY
Czyli tylko dla handlarzy albo na export. Założenie, żeby nie dawać gwarancji i w razie czego klient będzie miał za daleko, żeby robić aferę?
Zastanawia mnie opis w tym aucie
http://www.mazdagebrauchtwagen.de/go.to ... DX-S14CQGY
Verkauf nur an Händler oder Export !
Czyli tylko dla handlarzy albo na export. Założenie, żeby nie dawać gwarancji i w razie czego klient będzie miał za daleko, żeby robić aferę?
Sky's the limit :)
- Od: 2 cze 2011, 20:59
- Auto: MX-5 NBFL 1.8 :)
Z zasady takie auto ze względu na swój stan techniczny czy z innego powodu w swoim macierzystym kraju i nie zostanie dopuszczone do ruchu.
Przeznacza się je na export lub recykling.
W większości takie właśnie auta trafiają na rynek Polski lub inny wschodni i potem mamy płacz ze trzeba w auto kasę wkładać i często przekroczy to wartość kupionego porządnie auta.
Radze się trzymać od takich aut z daleka.
Pozdrawiam
Marian
Przeznacza się je na export lub recykling.
W większości takie właśnie auta trafiają na rynek Polski lub inny wschodni i potem mamy płacz ze trzeba w auto kasę wkładać i często przekroczy to wartość kupionego porządnie auta.
Radze się trzymać od takich aut z daleka.
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Tak myślałem 
Jak kiedyś brałem IS200 w Niemczech dla siebie to właśnie miał gwarancję. System obsługi gwarancyjnej dokładnie taki, jak było opisywane o Mazdach wcześniej, co potwierdzili mi także w TMP. Na szczęście nie musiałem używać
Jak kiedyś brałem IS200 w Niemczech dla siebie to właśnie miał gwarancję. System obsługi gwarancyjnej dokładnie taki, jak było opisywane o Mazdach wcześniej, co potwierdzili mi także w TMP. Na szczęście nie musiałem używać
Sky's the limit :)
- Od: 2 cze 2011, 20:59
- Auto: MX-5 NBFL 1.8 :)
Strona 1 z 1