Mrugaja sie swiatla awaryjne przy zamykaniu samochodu centralnym zamkiem
Strona 1 z 1
Witam mam problem z centralnym zamkiem a mianowicie przy zamknieciu drzwi centralnym zamkiem przez jakis czas mrugaja swiatla awaryjne nie zawsze sie tak dzieje ale ostatnio coraz czesciej pozatym nie zawsze otwiera i zamyka drzwi z tylu za kierowca(akurtat w tym temacie czeka mnie chyba zmiana silownika)!!!Mial ktos podobny problem z tymi swiatlami awaryjnymi,jak to rozwiazac???
Ze światłami nie miałem problemu, ale u mnie też nie domyka lub nie otwiera za każdym razem. Pomaga naciśnięcie przycisku kilka razy z rzędu w szybkim tempie.
Jak dowiesz się czy to na pewno siłownik i ile to kosztuje to daj znać.
Jak dowiesz się czy to na pewno siłownik i ile to kosztuje to daj znać.
- Od: 2 wrz 2008, 20:33
- Auto: Mazda 5 2.0 MZR-CD
martin77 napisał(a):ie zawsze otwiera i zamyka drzwi z tylu za kierowca(akurtat w tym temacie czeka mnie chyba zmiana silownika)!!!Mial ktos podobny problem z tymi swiatlami awaryjnymi,jak to rozwiazac???
polecam szukanie... a pozniej pisanie
czyli... ponizej o silownikach...
viewtopic.php?f=120&t=124730&hilit=si%C5%82ownik
a tutaj niech zostana tylko migajace kierunki przy otwieraniu...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
martin77 napisał(a):Witam mam problem z centralnym zamkiem a mianowicie przy zamknieciu drzwi centralnym zamkiem przez jakis czas mrugaja swiatla awaryjne nie zawsze sie tak dzieje ale ostatnio coraz czesciej
sprawdź stan dokręcenia klem na aku i ewentualnie przeczyść połączenie aku-klemy. Potem zobacz, czy problem się powtarza.
kredyty hipoteczne – mieszkaniowe, remontowe, konsolidacyjne – cała Polska;
nieruchomości – doradztwo, inwestycje, pośrednictwo
- Od: 2 sie 2011, 15:34
- Auto: MZR 2.0 DOHC 110 kW LF-DE
Yaris 1.0
Witam moim zdaniem problemem sa cholerne zamki mam na mysli tylne drzwi jak raz klikne na guzik pilota to nie zawsze otwieraja,zamykaja drzwi,jak ta sama czynnosc powtorze dwa razy to jest wszystko dobrze ale wtedy czasami mrugaja wlasnie swiatla powtarzam czasami nie zawsze.Musze zrobic z tym porzadek bo mnie szlak jasny trafia za nowe silowniki w ASO zawolali 450 zloty, komplet 900zl.Szukam jakis zamiennikow ale trudno cokolwiek znalezc moze jak ktos ma jakiegos linka na tansze silowniki to bylbym wdzieczny.A i jeszczo jedno zamki w M5 podlegaly serwisowej wymianie bo japonczycy akurat w tym temacie niepopisali sie,ale oczywiscie w ASO poinformowano mnie ze na terenie Polski nie byla przeprowadzana akcja wymiany zamkow i masz ci babo placek!!! 
najpewniej chodzi Ci o tą samą akcję w ramach której n.in mi oraz M5 zostaly wymienione tylne zamki, bo zimą zamarzały i nie było szans zamknąć drzwi po otwarciu zanim auto się nie rozgrzało.
Co do samego zamykania...zmień też baterię w pilocie...
Co do samego zamykania...zmień też baterię w pilocie...
kredyty hipoteczne – mieszkaniowe, remontowe, konsolidacyjne – cała Polska;
- Od: 2 sie 2011, 15:34
- Auto: MZR 2.0 DOHC 110 kW LF-DE
Yaris 1.0
Strona 1 z 1