bieski napisał(a):Może to być widoczne
jest widoczne... uwierz
bieski napisał(a):Haha, jakies profity masz za pośrednictwo![]()
a powinienem miec?
ps koniec tutaj juz z OT... i powracamy do tematu DRL-i...
www.mazdaspeed.pl
bieski napisał(a):Może to być widoczne
bieski napisał(a):Haha, jakies profity masz za pośrednictwo![]()
deep82 napisał(a):To jak z tymi żarówkami i zaślepkami?
Zgadza się, jeżeli nie masz fabrycznie założonych świateł przeciwmgłowych przednich
gregorik napisał(a):
być może jest stosowana jako światła halogenowe
Z tego co wiem ta zaślepka jest po to, aby poprawić nieco widok reflektora z zewnątrz (ponieważ po jej wyjęciu zostaje ordynarna dziura)
Pratt napisał(a):Wydaje mi się kolego, że zaślepki nie są po to aby wizualnie było OK, tylko po to aby syf nie dostawał się do środka!
BI6 napisał(a):Ja nie miałem przeciwmgielnych więc postanowiłem umieścić tam żarówki 21W i uczynić z nich światła do jazdy dziennej. Zazwyczaj światła do jazdy dziennej zapalają sie po przekręceniu kluczyka i gasną po zapaleniu mijania lub drogowych. Ja opóźniłem moment zapalania aby nie obciążać akumulatora podczas rozruchu i dlatego sterowanie podłączyłem do alternatora. Światła do jazdy dziennej zapalają się dopiero gdy alternator zacznie ładować. Stąd te kombinacje. Chyba jasno to opisałem.
zetek napisał(a):Panowie co myslicie o takim module, a konkretnie wie ktoś jak to wyglada od strony przepisów drogowych??
http://jafra.home.pl/product_info.php/c ... cts_id/409
Pioteq25 napisał(a): kto Ci da na to homologację jako światła dzienne? Podobny temat jest z dziennymi w miejscu przeciwmgielnych w reflektorach głównych. Sam bym tego nie ruszał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6