Dziś będę kontynuował poszukiwania

www.mazdaspeed.pl
cosmonauth napisał(a):Witam
Ja mam inny problem. Układ zalany nowym płynem chłodniczym, ogrzewanie działa, wskaźnik temperatury cały czas w normie ale po dłuższej jeździe wywala mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego, oraz zauważyłem że górny wąż z chłodnicy jest gorący, a dolny jest zimny. Układ odpowietrzony.
Temperatura niby w normie (połowa skali) ale na postoju wiatrak się nie włącza (czekałem 25 minut).
Pytanie, termostat, pompa wody czy może uszczelka głowicy? (choć to ostatnie bym wykluczył)
Płyn chłodniczy ma normalny kolor, olej nie dostaje się do płynu i odwrotnie również..
pozdrawiam
cosmonauth napisał(a):mi wali wężykiembardziej martwi mnie brak reakcji wentylatora oraz to że wąż dolny wychodzący z chłodnicy jest zimny
Marek 161BD081 napisał(a):Jakby miał uszkodzony termostat to raczej też temperatura na wskaźniku wędrowałaby do góry.
cosmonauth napisał(a):jednak korek przepuszczał
Marek 161BD081 napisał(a):
zibi626 napisał(a):Panowie,mam taką sprawę ostatnio w drodze na Zakopiance wskazówka temp. podeszła do mniej więcej 3/4 skali po czym po chwili wróciła do swojej normalnej pozycji, jednak po jakimś czasie znów podeszła wyżej i tak w kółko. Po dojechaniu do celu kiedy auto ostygło otwarłem korek wyrównawczy – płyn jest, otwieram korek w silniku – pusto :/ więc dolałem troszkę dynagelu. Ogrzewanie (na full) w środku było złe, droga do pracy = 11km i nagrzało się powietrze,ale daleko do ciepłego( w Cronosie na tym dystansie muszę regulować do 3/4 bo tak grzało). Pytanie co to może być ? termostat? źle odpowietrzony? Dlaczego z silnika ubywa płyn a w wyrównawczym jest ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości