Przełącznik zespolony świateł
Strona 1 z 1
witam, wlasnie zauwazylem ze gdy mam zapalone swiatla mijania w momencie w gdy wrzuce prawy kierunkowskaz gasna mi przednie swiatla, slychac tylko pstrykniecie I ciemno, pozycyjne sie swieca. Na moje oko wyglada na uszkodzony pstryczek, czy to jednak jakas grubsza elektronika moze byc?
Ostatnio edytowano 14 cze 2009, 12:13 przez msobecki, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 17 kwi 2009, 14:20
- Auto: Mazda MX-3 1.8i V6 24V – EC K8
witam
prawdopodobnie przerwał ci się przewód od włącznika świateł,
musisz rozebrać obudowę kolumny i tam poszukać, jeśli gdzieś na zewnątrz to jest do zrobienia, ale jeśli w samym przełączniku to pozostaje wymiana, nie wiem jak rozebrać przełącznik aby zlutować wiązkę
samo sprawdzenie to ok 20 min. pracy
prawdopodobnie przerwał ci się przewód od włącznika świateł,
musisz rozebrać obudowę kolumny i tam poszukać, jeśli gdzieś na zewnątrz to jest do zrobienia, ale jeśli w samym przełączniku to pozostaje wymiana, nie wiem jak rozebrać przełącznik aby zlutować wiązkę
samo sprawdzenie to ok 20 min. pracy
Kluska

- Od: 1 cze 2008, 19:41
- Auto: MZADA 323F BA Z5 1996 1,5
Moim zdaniem to wina przerywacza kierunkowskazów, ale zwarcie pomiędzy przewodami też jest możliwe.
- Od: 14 cze 2008, 00:22
- Auto: 323F 1.6 16V BG i 1.5 BA
ja bym raczej obstawiał przewody przy przełączniku
kolega miał podobnie, jak włączał kierunek w lewo było wszystko ok, a jak w prawo to kabelek się naciągał i w miejscu przerwania przewodu rozchodził się.
SebaT74
a co ma przerywacz do świateł mijania
msobecki
popatrz przy kierownicy że przy przełączniku kierunkowskazów jest jeszcze przewód w koszulce, o ten właśnie przewód chodzi, spróbuj na włączonych światłach poruszać tym przewodem, jak będą gasły to znaczy że jest gdzieś przerwany i jest sprawca całego zameiszania
kolega miał podobnie, jak włączał kierunek w lewo było wszystko ok, a jak w prawo to kabelek się naciągał i w miejscu przerwania przewodu rozchodził się.
SebaT74
a co ma przerywacz do świateł mijania
msobecki
popatrz przy kierownicy że przy przełączniku kierunkowskazów jest jeszcze przewód w koszulce, o ten właśnie przewód chodzi, spróbuj na włączonych światłach poruszać tym przewodem, jak będą gasły to znaczy że jest gdzieś przerwany i jest sprawca całego zameiszania
Kluska

- Od: 1 cze 2008, 19:41
- Auto: MZADA 323F BA Z5 1996 1,5
już się wyjaśniło, było tak jak mówi Kluska,cosik nie stykało jak napinał się przewód, tymczasowo przypiełem ten kabel opaską zaciskową zeby nie mial zbytnich naprężeń ii śmiga. Czy ten przełącznik do włączania świateł mijania, jest rozbieralny?
- Od: 17 kwi 2009, 14:20
- Auto: Mazda MX-3 1.8i V6 24V – EC K8
msobecki popraw temat na zgodny z regulaminem
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Witam. Jak w temacie padł mi przełącznik zespolony i mam pytanie do was czy przełączniki są te same mianowicie czy wtyczki podejdą od wersji po lifcie? Czy nie ma to znaczenia i mogę brać jaki chcę? PozdRo
- Od: 18 sty 2011, 00:32
- Auto: Mazda MX3 1.6 1998r.
Strona 1 z 1