Mazda 3 Top Sport 2.0 Siwy/Biały Dym pod dodaniu gazu tak w opór
zadzwoń do ASO, dobiorą na podstawie VINu, jednak przed zrzuceniem głowicy bym nie zamawiał.
W ASO. Kosztu Ci nie podam, pewnie około 600 zł.
Tylko powiedz mechanikowi, że jedyne jakie Cię interesują to oryginalne...
radzi89 napisał(a):W ASO. Kosztu Ci nie podam, pewnie około 600 zł.
Ok, tak powiem a to naprawdę zamienniki są nic nie warte??
- Od: 23 kwi 2012, 11:26
- Auto: Mazda 3 Top Sport BK 2.0 2004r.
To jest zbyt ważna i trudna w wymianie rzecz żeby próbować na tym zaoszczędzić pewnie ze 100 zł.
Witam ponownie Was wszystkich,
minął już miesiąc od ostatniego postu którego napisałem w tym oto temacie, auto dopiero udało mi się odstawić do mojego mechanika tydzień temu...
Jego przypuszczenia na samym początku były takie same jak i Wasze "pierścienie"
Jednak po rozebraniu silnika okazało się najgorsze... Silnik jest DEAD cylindry i tłoki są zdeformowane i wymiana pierścieni nic nie da
Czeka mnie kupno silnika, jeżeli macie może jakieś dobre namiary na kogoś z Warszawy lub okolic od kogo można kupić silnik do mojej Mazdy 3 to prosił bym o kontakt w tym oto temacie.
Jestem bardzo załamany tą całą sytuacja, jak można sprzedawać tak uszkodzony samochód... ludzie bez sumienia.
Pozdrawiam handlarza z Warszawy który specjalizuje się w Japońskich markach "Honda i Mazda" dziękuję panu bardzo...
Pozdrowienia dla forumowiczów.
Ps: jeszcze raz proszę o kontakt jeżeli ktoś ma namiary na osobę która ma silniki do Mazda 3 Top sport 2.0 BK 2004 i w zwyż.
minął już miesiąc od ostatniego postu którego napisałem w tym oto temacie, auto dopiero udało mi się odstawić do mojego mechanika tydzień temu...
Jego przypuszczenia na samym początku były takie same jak i Wasze "pierścienie"
Jednak po rozebraniu silnika okazało się najgorsze... Silnik jest DEAD cylindry i tłoki są zdeformowane i wymiana pierścieni nic nie da
Czeka mnie kupno silnika, jeżeli macie może jakieś dobre namiary na kogoś z Warszawy lub okolic od kogo można kupić silnik do mojej Mazdy 3 to prosił bym o kontakt w tym oto temacie.
Jestem bardzo załamany tą całą sytuacja, jak można sprzedawać tak uszkodzony samochód... ludzie bez sumienia.
Pozdrawiam handlarza z Warszawy który specjalizuje się w Japońskich markach "Honda i Mazda" dziękuję panu bardzo...
Pozdrowienia dla forumowiczów.
Ps: jeszcze raz proszę o kontakt jeżeli ktoś ma namiary na osobę która ma silniki do Mazda 3 Top sport 2.0 BK 2004 i w zwyż.
- Od: 23 kwi 2012, 11:26
- Auto: Mazda 3 Top Sport BK 2.0 2004r.
Tak na prawde masz do czynienia z zatajeniem w umowie stanu faktycznego pojazdu i mozesz sie starać o zwrot pieniędzy i o unieważnienie umowy. Z tego co pamiętam masz na to 3 miesiące od zakupu.
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Może lepiej byłoby zrobić tulejowanie cylindrów i kupić nowe tłoki ? Wtedy wiesz co masz. Pogadaj o tym z mechanikiem.
Zgadzam się z przedmówcą- jak niedawno kupiłeś auto, to masz czas "zwrócić" samochód i odzyskac kasę. Najlepiej udaj się do prawnika i staraj się o zwrot kasy.
A co do mechanika i nowego silnika lub reperacji: AutoJaksa – Bronisze i nie ma lepszego
A co do mechanika i nowego silnika lub reperacji: AutoJaksa – Bronisze i nie ma lepszego
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
W tym silniku są chyba żeliwne tuleje w bloku ze stopu AL, pewnie są "zalane" AL, bo nie istnieją w katalogu jako osobna część, nie jestem specem z remontów silników, ale raczej bym się na to nie decydował. Skoro są takie zniszczenia to albo był problem z smarowaniem/chłodzeniem, było małe puk zaworów z tłokami, lub był strasznie pałowany. Oprócz tego co widać teraz, mogą być też różne małe pęknięcia itd, z czasem może wszystko znowu wyjść...
Jak można sprzedać taki samochód ludziska tylko na kasę patrzą a teraz ktoś ma mega problem. Też jestem za tym by sprawę dać prawnikowi, bo tak byc nie może że gość nie poniesie żadnych konsekwencji
Tak jak mówilem wcześniej. STARAJ SIE ODZYSKAC KASE a nie baw sie w remonty!
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Teraz tak szczerze, wierzycie w to co piszecie
?
Niestety takie są realia... Zwrócenie auta i przede wszystkim udowodnienie tego, że wada powstała wcześniej to byłaby droga przez mękę.... Pomijam już to czy na rachunku jest podana właściwa kwota...
Też myślę, że taką winę ciężko będzie udowodnić. Jest to zapewne już jakiś czas od kupna i handlarz zawsze może się wyprzeć mówiąc, że nie wie jak kupujący jeździł, może pałował na odcince cały czas, a teraz próbuje odzyskać pieniądze.
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Kropek89 napisał(a):Mam prośbę czy możecie mi podać jaki ma symbol silnik 2.0 ?
i czy macie może kogoś kto ma takie silniki??
zadzwoń do AutoJaksa ... może ma " motor 2,0" do sprzedania
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)