Żeby oryginalne radio miało wejście na dwa wzmacniacze (pierwszy na kabinę oraz drugi na subwoofer) to dla mnie byłoby wystarczająco...
Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 3 BK
Wiem, ze wiele. Ale to nie jest dobry pomysł żeby tak robić... 
Żeby oryginalne radio miało wejście na dwa wzmacniacze (pierwszy na kabinę oraz drugi na subwoofer) to dla mnie byłoby wystarczająco...
Nieprawda!!! Wszystko to co piszecie i piszą inni to blef, panowie mam następujące radyjko
http://www.ebay.com/itm/Radio-DVD-Playe ... 85&vxp=mtr
Mam Mazdę 3 z 2006 roku, działa mi komputer pokładowy, sterowanie z kierownicy czyli wszystko bez zmian, jak zastanawiałem się nad zakupem tego, przeszukałem całe forum, nasze i zagraniczne i wszędzie piszą bzdury. Przekonałem się dopiero sam na własnej skórze że wszystko działa poprawie. Od samego początku miałem tylko jeden problem z tym radyjkiem, w dzień przy słonecznej pogodzie było słabo widać na wyświetlaczu, ponieważ ekran przygasał wraz z włączeniem świateł, w innych krajach nie trzeba jeździć na światłach w dzień, oczywiście przerobiłem to. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem tego czy też podobnego sprzętu i ma jakieś pytania to zapraszam, postaram się pomóc
http://www.ebay.com/itm/Radio-DVD-Playe ... 85&vxp=mtr
Mam Mazdę 3 z 2006 roku, działa mi komputer pokładowy, sterowanie z kierownicy czyli wszystko bez zmian, jak zastanawiałem się nad zakupem tego, przeszukałem całe forum, nasze i zagraniczne i wszędzie piszą bzdury. Przekonałem się dopiero sam na własnej skórze że wszystko działa poprawie. Od samego początku miałem tylko jeden problem z tym radyjkiem, w dzień przy słonecznej pogodzie było słabo widać na wyświetlaczu, ponieważ ekran przygasał wraz z włączeniem świateł, w innych krajach nie trzeba jeździć na światłach w dzień, oczywiście przerobiłem to. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem tego czy też podobnego sprzętu i ma jakieś pytania to zapraszam, postaram się pomóc
- Od: 23 wrz 2011, 13:02
Kolego nie wykrzykuj nam tutaj.... I sam piszesz bzdury bo rozmowa dotyczy aut przed 2006 rokiem.
Każdy wie, ze po 2006 takie radia pasują i zostaje komputer pokładowy...
Każdy wie, ze po 2006 takie radia pasują i zostaje komputer pokładowy...
Eee ja mam auto z 2007 i jak niby mam odpalic komputer oO
No na przykład do tego radia co mam, Alpine IXA-404... Czy musi koniecznie spełniać jakieś dodatkowe wymogi o których w sumie nie było tu powiedziane?
ee.. No to co mam ma wyjścia na dwa wzmacniacze, panel dotykowy, możliwość podpięcia GPS, kamery wstecznej, wyjścia AUX, Chinch, USB, Bluetooth z zestawem głośnomówiącym... Nie jest to radio multimedialne oO?
Chodzi mi o sam fakt jak zrobić żeby komputer działał jeśli radio jest zmienione na inne.
Dokładnie takie mam:
http://www.alpine-usa.com/product/view/ixa-w404/
Chodzi mi o sam fakt jak zrobić żeby komputer działał jeśli radio jest zmienione na inne.
Dokładnie takie mam:
http://www.alpine-usa.com/product/view/ixa-w404/
to radio kosztuje ponad 400$. z cłem i taxem pewnie z 500$. ogolnie to lol bo za 700 zł moge kupic oryginalna zmieniarke z mp3.
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
tradeitdamn napisał(a):to radio kosztuje ponad 400$. z cłem i taxem pewnie z 500$. ogolnie to lol bo za 700 zł moge kupic oryginalna zmieniarke z mp3.
No dobra, ale co to ma do rzeczy?
Powiedzcie mi czy po zamontowaniu tego
http://moto.allegro.pl/mazda-3-od-2004- ... 14356.html
wkładam radyjko jakie chcę i wsio działa ,komp itd. ?

wkładam radyjko jakie chcę i wsio działa ,komp itd. ?
Skoro dają zaślepkę w miejsce fabrycznego wyświetlacza to moim zdaniem jest on do usunięcia, co do sterowania z kierownicy to też raczej nie będzie działało na innym radiu niż fabryczne, u mnie działa i to chyba dzięki adapterowi can bus którego tu nie ma.
- Od: 23 wrz 2011, 13:02
mam pytanko troche z innej beczki moze ktos mi pomoze, otoz kupilem sobie radyjko 1 din do mojej madzi, wywalilem fabryczne i zostal mi wyswietlacz z fabrycznego, chcialbym go jakos podlaczyc zeby mi pokazywal sterowanie klimą a niestety byl on podlaczony do radyjka bezposrednio, wiec czy moze ktos wie czy da sie to jakos podlaczyc zeby pokazywalo mi sterowanie klimą?
- Od: 19 mar 2011, 12:41
- Auto: mazda 3 1.6 diesel, rok 2004
Witam wszystkich. Już prawie rok jestem posiadaczem tego radia http://www.cars-electronics.com/double- ... p1349.html . W razie jakichkolwiek pytań pisać. Postaram się pomóc i odpowiedzieć na pytania. I fajnie by było jakbyśmy znaleźli jakiegoś specjalistę od systemów WINDOWS CE które są zainstalowane właśnie w tych radiach. Bo chętnie bym je podpiął pod laptopa i w tym radiu pogrzebał , coś pozmieniał , coś zmodyfikował bo wiem że na pewno się da. Pozdro.
- Od: 5 sty 2012, 00:42
- Auto: Mazda 3 Sport Active 1.6 16v 105KM 04r
Ile dałeś za to cacko ?
Jak z podłączeniem?
Jak z podłączeniem?
Witam. A więc radio mnie kosztowało 490Euro plus robota. Radio ok ale nie ukrywam że był problem z tymi guzikami od komputera pokładowego których w nowym radiu brak. Problem rozwiązaliśmy w ten sposób. Stare radio bez obudowy oryginalnej (bo zajmowałoby dużo miejsca) zamaskowali pod siedzeniem pasażera w nowym zgrabnym i niskim opakowaniu tak żeby było niewidoczne. Podłączyli go do zasilania. Wstawili mi w desce koło zapalniczki 2 nowe czarne guziki (wyglądają całkiem całkiem) i podłączyli je do tego starego radia pod siedzeniem. Tak więc mam teraz 2 radia. Nowe jest tam gdzie ma być. A te stare jest ale schowane tylko po to żebym mógł obsługiwać komputer. Powiem szczerze że trochę to nieprofesjonalne ale wszystko działa tak jak należy włącznie z tym wyświetlaczem u góry które jest w sumie też wyłączone. To znaczy nie obsługuje radia. Działają na nim dane z komputera (spalanie , godzina) no i temperatura. Nie wyświetla głośności , nr. utworu czy radia. No ale to wszystko mam w tym nowym radiu. Mam nadzieje że wyraziłem się w miarę jasno i zrozumiale. Ale jakby co to pytać. Może w czymś pomogę. Aha. Jedyną rzeczą do której się można przyczepić w tym radiu to bardzo lichawy mikrofon od zestawu słuchawkowego. Jak z kimś rozmawiałem to mnie słabo było słychać. Zrezygnowałem z niego i założyłem PARROTA.
pozdro
- Od: 5 sty 2012, 00:42
- Auto: Mazda 3 Sport Active 1.6 16v 105KM 04r
może wrzucisz jakies fotki jak to wygląda ?
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA