Ciekawe jak z oporami toczenia takich szerokich opon i rożnica przyśpieszenia na trzecim biegu, gdzie jest już trakcja, w porównaniu do 185/65r15
Mazda MX-3 EC K8 '94 TURBO KILLER
Trzeba się logować. Dajce jakieś gg do niego czy coś 
Ciekawe jak z oporami toczenia takich szerokich opon i rożnica przyśpieszenia na trzecim biegu, gdzie jest już trakcja, w porównaniu do 185/65r15
- Od: 7 lis 2010, 22:21
- Auto: mx-3 1.8v6 turbo '94
janiszzz_mx3 napisał(a):Opon szukam i szukam. Jedne toyo r888 przeszły mi koło nosa za 300złSzukam tak do 400zł za parę ale żeby druty nie wystawały.
Moim zdaniem bez sensu jest kupować używane r888. No chyba ,że są naprawdę w dobrym stanie. Ale takich za 400zł/para nie kupisz. Jak "druty nie wystają" to i tak trakcji nie ma. Dołóż stówkę i kup Markgum S1 205/15/50.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
jarek.ZE napisał(a):Moim zdaniem bez sensu jest kupować używane r888.
Dokładnie. Ja kiedyś robiłem testy porównawcze: w miarę nowe T1R i prawie już łyse R888. Na R888 miałem czasy na ćwiartkę gorsze o prawie 0.5s
Różniły się jeszcze szerokością: T1R były 195 a R888 205
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Jacek176 napisał(a):Sorry, że znowu robie OT ale właśnie przegladam sobie czasy z ostatniego zlotu civicklub.pl w Biąłej Podlaskiej i nie mogłem sie powstrzymać.
też mnie dziwią,a zarazem śmieszą te słabe czasy, podobno źle ustawione były fotokomórki czy jakieś inne tam cuda, czy to prawda nie wiem ale wszystkim takie słabe czasy wychodziły względem innych zawodów. Nie wiem o co kaman, a może tylko ja znam Hondy, który jakoś tam jeżdżą.
Zresztą na ostatnim zlocie jakoś zbytnio Mazdy też się nie popisały , bo te najszybsze z 2.5 v6 pod maską były wolniejsze od Civiców w najsłabszej kategorii D-serii.

- Od: 21 lut 2011, 14:11
- Auto: Civic 1.4
na co dzień robię sporo hond a i tak wolę mazdy
a parę lat temu w starej bf'ce na 5 biegów wygrałem 5 z ufo type r więc ......
a parę lat temu w starej bf'ce na 5 biegów wygrałem 5 z ufo type r więc ......
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
- Od: 12 maja 2007, 20:25
- Auto: punto 1.4 8v......
check. napisał(a): A MX-3 KL_ZE z nitro o 0,1s lepiej od CRX'a D16 ze zrobionym dolotem i wydechem. Więc z takiego porównania czasów ( choć bez sensu) i tak wynika,że najmocniejsze wolnossące Mazdy mogą co najwyżej konkurować z Hondami z najsłabszymi motorami D16
Tak, tak masz rację
-
jarek.ZE
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
jarek.ZE napisał(a):check. napisał(a): A MX-3 KL_ZE z nitro o 0,1s lepiej od CRX'a D16 ze zrobionym dolotem i wydechem. Więc z takiego porównania czasów ( choć bez sensu) i tak wynika,że najmocniejsze wolnossące Mazdy mogą co najwyżej konkurować z Hondami z najsłabszymi motorami D16
Tak, tak masz racjęMyślę, że przyjdzie taki czas kiedy wolnossące Mazdy będą objeżdżać "oklepame" silniki Hondy.
eeee to cos nie jechalo to klze skoro KF na nitro robi rexa az milo popatrzec
-
waldii
check. napisał(a):A MX-3 KL_ZE z nitro o 0,1s lepiej od CRX'a D16 ze zrobionym dolotem i wydechem. Więc z takiego porównania czasów ( choć bez sensu) i tak wynika,że najmocniejsze wolnossące Mazdy mogą co najwyżej konkurować z Hondami z najsłabszymi motorami D16
Przestań już idealizować hondy... ile można tego słuchać... ciągle honda to honda tamto... honda jest si, mazda jest be... Potem na zlotach czasy wychodzą dużo słabsze niż podawane przez Ciebie i już powód żle ustawione fotokomórki itp itd...
Poza tym jak dobrze pamiętam to jacol swoim KLZE nitro jeszcze ciągle śmiga na wydechu od K8... chyba że coś podziałał... więc też przestań porównywać klze/kl do d-serii czy b-serii... bo to co najmniej bez sensu...
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Bo niestety są [tiiit], już sam fakt że mazdowicze muszą szukać konkurencji mając prawie litr pojemności więcej z JDMowego silnika, bo chyba seryjny KL to jednak ciut gorzej jedzie. Ale z punktu mając na uwadze również jazdę codzienną i moją coraz mniejszą chęć do wachlowania biegami żeby uzyskać dynamikę wolałbym jednak 2.5 niż 1.6/1.8
Stała pod ścianą prężąc kakao
Patrząc z boku na cała ta "napinkę" i licytowanie się co lepsze można się tylko pośmiać 
Ja tam lubie hondy. Mam civa d14a2 z gazem, pali 8 w trasie i 10,5l lpg w mieście z klimą cały czas włączoną
Tylko jak jeżdżę do zakopca i nie mogę wyprzedzić tira pod górkę to tęsknie to mazdy 
- Od: 7 lis 2010, 22:21
- Auto: mx-3 1.8v6 turbo '94
mx6sc napisał(a):amen ja też wolę nm od "pustych" hp
Ja niby też stary jestem ale wolę KM od PUSTYCH Nm, które przydają się tylko i wyłącznie tym którym nie chce się w porę zmieniac biegu
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
BratCukierka napisał(a):Przestań już idealizować hondy... ile można tego słuchać... ciągle honda to honda tamto... honda jest si, mazda jest be... Potem na zlotach czasy wychodzą dużo słabsze niż podawane przez Ciebie i już powód żle ustawione fotokomórki itp itd...
lol ja idealizuje Hondy ? Chyba masz jakiś problem ze sobą.Szczerze to mi to wisi. To Wy macie jakąś napinkę na Hondy, ja piszę obiektywnie jak jest, Wy jakieś opowieści z mchu i paproci.
Chcecie coś udowodnić to może jedźcie na następny zlot Civic'a i ich wszystkich tam poobjeżdżajcie bo ewidentnie Was to boli,że Honda 1.6 albo 1.8 może być szybsza od Mazdy 2.5.
Wiadomo, nie od dzisiaj,że dużo łatwiej jest zbudować szybką Hondę niż Mazdę, przetarte drogi w modyfikacjach, dużo więcej części, zazwyczaj lekkie budy itp. więc na litość boską co w tym dziwnego,że nawet B16 które robią na 200+KM w lekkiej budzie jakiegoś Civic'a czy CRX które ważą poniżej 1000kg nie będzie wcale wolniejsze od Mazdy MX3 KLZE ?
Jak widać ostatnimi czasy również Mazdy zaczynają się budować coraz szybsze i wielki szacunek dla tych którzy próbują zbudować coś innego/nowego i nie idą po przetartych szlakach.
BratCukierka napisał(a):Poza tym jak dobrze pamiętam to jacol swoim KLZE nitro jeszcze ciągle śmiga na wydechu od K8... chyba że coś podziałał... więc też przestań porównywać klze/kl do d-serii czy b-serii... bo to co najmniej bez sensu...
widać,że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz, lepiej zmykaj klepać swoje MX3 tylko nie przesadzaj ze szpachlą..żebyś później nie płakał,że za ciężka.
- Od: 21 lut 2011, 14:11
- Auto: Civic 1.4
check. napisał(a):Jak widać ostatnimi czasy również Mazdy zaczynają się budować coraz szybsze i wielki szacunek dla tych którzy próbują zbudować coś innego/nowego i nie idą po przetartych szlakach.

Dobra kończymy OT w temacie janisza
-
jarek.ZE
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
check. napisał(a):
widać,że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz, lepiej zmykaj klepać swoje MX3 tylko nie przesadzaj ze szpachlą..żebyś później nie płakał,że za ciężka.
Komuś włączył się tryb złośliwość

check. napisał(a):Wiadomo, nie od dzisiaj,że dużo łatwiej jest zbudować szybką Hondę niż Mazdę, przetarte drogi w modyfikacjach, dużo więcej części, zazwyczaj lekkie budy itp.
I to jest święta racja i tego nikt nie neguje, bo to przecież oczywiste.
Peace!
Koniec OT
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19