don2x44 napisał(a):Teoretycznie jeżeli w pusty silnik Z5 wchodzi 3,4 litra, więc jeżeli miał bańkę 4 litrową to przelał ok. 0,6...
5Litrową
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
don2x44 napisał(a):Teoretycznie jeżeli w pusty silnik Z5 wchodzi 3,4 litra, więc jeżeli miał bańkę 4 litrową to przelał ok. 0,6...
pucha napisał(a):1. Mazda 323F Z5 najmniej spali przy zmianie biegów między 3.5-4 tyś obrotów
pucha napisał(a):2. Były 3 wersje Mazd 323F BA – wysoka średnia i niska
pucha napisał(a):3. Ten silnik (z5) lubi obroty
pucha napisał(a):4. Uszczelki w samochodach typu coupe przy szybach trzeba wymieniać co 5tyś km.
pucha napisał(a):Mazda 323F BA fabrycznie ma... napęd na tył
pucha napisał(a):Już wyjaśniam o co chodzi w pkt 2.
Bo sam się tym zaciekawiłem dziś gdy jadąc przez miasto wypatrzyłem mazde 323F BA w identycznym kolorze jak moja, zaparkowałem obok i... była sporo wyższa! I teraz pytanie, czy bez kitu były te 3 wersje, czy tamten miał podwyższoną, czy ja mam obniżoną?
lesiux napisał(a):Orientuje się ktoś czy elektrozawory podciśnienia od EGR-u były takie same we wszystkich wersjach silnikowych BA?
don2x44 napisał(a):Wysokość można modyfikować poprzez sprężyny, gwint i... zużycie sprężyn i amortyzatorów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość